Διαβάστε και κλάψτε - Της Σώτης Τριανταφύλλου

ΑΠΟΨΗ /CHECΚ POINT
Ο υπουργός Άμυνας πηγαίνει στο γραφείο του ενδεδυμένος με στολή παραλλαγής ― ως καταδρομέας. Όλοι έχουμε σοβαρότερες δουλειές από το να ασχολούμαστε.

Εδώ στην Ελλάδα τρωγόμαστε για το ποιος θα αποκτήσει τηλεοπτικό κανάλι και ποιος θα αποχωρήσει από το τοπίο των μέσων ενημέρωσης. Στήθηκε μια φαιδρή διαδικασία που υποτίθεται ότι θα καταλήξει στη δημιουργία καναλιών χωρίς υπερ-δάνεια ώστε να λειτουργούν ως υγιείς επιχειρήσεις. Για να γίνει λοιπόν κάποιος καναλάρχης έπρεπε να προσκομίσει έγγραφα που να αποδεικνύουν οικονομική επιφάνεια και φορολογική ενημερότητα. Ο κύριος Χ. Καλογρίτσας, εργολάβος και ημέτερος της κυβέρνησης, προσκόμισε τα απαραίτητα έγγραφα και πήρε την άδεια ― πλην όμως, αποδεικνύεται ότι μέρος της περιουσίας του αποτελούν βοσκοτόπια στην Ιθάκη, την αξία των οποίων εκτιμά ο ίδιος 20.000 το στρέμμα (συνολικά 100 εκατομμύρια). Οι Ιθακιώτες ισχυρίζονται ότι τα βοσκοτόπια είναι βράχια που τιμώνται γύρω στα 370 ευρώ το στρέμμα. Επίσης, ο κ. Καλογρίτσας έχει πάρει δάνεια ύψους 127,6 εκ. από την Attica Bank.

Δεύτερο περιστατικό που προκάλεσε κλαυσίγελο τις τελευταίες μέρες ήταν μια συζήτηση στη Βουλή κατά την οποία βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας πρότεινε στην κ. Χριστοδουλοπούλου ―βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και πηγή πολλών σουρεαλιστικών συμβάντων― να συνεχίσουν τη συζήτηση την επομένη «στις εννέα το πρωί»: η κ. Χριστοδουλοπούλου, που ξυπνάει αργά, απάντησε: «Δεν είσαι καλά που θα 'ρθω στη Βουλή στις εννιά, σιγά μην έρθω και στις εφτά!».

Πάμε παρακάτω. Κάθε Σαββατόβραδο, στο κέντρο της Αθήνας συγκεντρώνονται χούλιγκανς που βάζουν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και επιτίθενται με μολότοφ σε αστυνομικούς: απορώ πού τους βρίσκουν ― η Αστυνομία είναι απούσα. Τελευταία, ίσως λόγω έλλειψης αστυνομικών, οι χούλιγκανς, που αυτοαποκαλούνται αντιεξουσιαστές, βρήκαν καινούργιο χόμπι: πυρπολούν τρόλεϊ και λεωφορεία ― ήδη τέσσερα οχήματα, αξίας 500.000 το ένα, έχουν αχρηστευθεί. Χωρίς να βρεθούν οι δράστες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Πολάκης είναι πρωταγωνιστής του ελληνικού κλαυσίγελου. Πρόκειται για ερασιτέχνη πολιτικό ο οποίος θα έπρεπε να δικαστεί για εξαπάτηση και φοροδιαφυγή: ο ίδιος έχει δηλώσει, με κομπορρημοσύνη, ότι ως δήμαρχος Σφακίων έκανε «μια συνειδητή επιλογή, μαζί με τους συνεργάτες του», να «διατηρεί διπλό ταμείο. Ένα μαύρο και ένα άσπρο». Ο κ. Πολάκης πρόσθεσε ότι τα ψεύτικα βιβλία δεν τον κάνουν να νιώθει παράνομος ― άλλωστε, κανείς δεν τον θεώρησε παράνομο, δεν έγινε καμιά δίωξη εναντίον του. Και ο αγριωπός αυτός Κρητικός, ο οποίος υπερασπίζεται το δικαίωμα στην μπαλωθιά, συνέχισε απειλώντας δημοσιογράφους ότι θα τους θάψει τρία μέτρα κάτω από το χώμα και εμφανιζόμενος σε συνέντευξη Τύπου με το τσιγάρο στο στόμα. «Δεν μπορώ χωρίς καφέ και τσιγάρο», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ο μεταξύ άλλων υπεύθυνος για την αντικαπνιστική εκστρατεία, που, με κάτι τέτοια, έχει καθυστερήσει στη χώρα μας πάνω από σαράντα χρόνια.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Φωτίου, ισχυρίστηκε πριν από λίγες μέρες ότι οι συντάξεις δεν έχουν μειωθεί. Και έφερε ως απόδειξη το γεγονός ότι συναντά ανθρώπους στον δρόμο που τη διαβεβαιώνουν ότι η σύνταξή τους έχει μείνει ανέπαφη. Αναρωτιέται κανείς αν η κ. Φωτίου έχει πρόσβαση σε στοιχεία της κυβέρνησης ή αν μαθαίνει όσα συμβαίνουν από τους διαβάτες. Είναι η ίδια πολιτικός που πέρυσι είχε προτείνει να ταΐσουμε τους μετανάστες με σπιτικές μαρμελάδες και, σε άλλη περίσταση, είχε παρομοιάσει την οικονομία που πρέπει να κάνουμε στην Ελλάδα με τα γεμιστά: «Τα γεμιστά είναι ελληνική επινόηση. Με το τίποτα όπως είναι τα γεμιστά χορταίνει ολόκληρη οικογένεια. Έτσι θα τα καταφέρουμε». Δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να σημειώσω ότι η κ. Φωτίου είναι καθηγήτρια στο Πολυτεχνείο χωρίς να έχει κάνει τον κόπο να αποκτήσει διδακτορικό δίπλωμα.

Τέλος, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας κ. Σία Αναγνωστοπούλου ―ίσως οι αναπληρωτές υπουργοί είναι πιο γραφικοί από άλλες κοινωνικές ομάδες― έχει προβεί σε παρατηρήσεις που δείχνουν διεστραμμένο ταλέντο συνδυασμού άσχετων πραγμάτων. Όταν πριν από λίγους μήνες δολοφονήθηκε στη Βρετανία η βουλευτής των Εργατικών Τζο Κοξ, η κ. Αναγνωστοπούλου είπε τα εξής: «Η Τζο Κοξ υπήρξε κομμάτι μιας πολιτικής που οραματιζόταν μια διαφορετική προσέγγιση στο προσφυγικό ζήτημα και μια διαφορετική Ευρώπη. Ο δολοφόνος της αντιπροσωπεύει τον εφιάλτη που η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιούργησε μέσα από τις πολιτικές της. Έναν εφιάλτη μισαλλοδοξίας, φανατισμού και ρατσισμού. Μια κοινή μοίρα που αφορά το σύνολο της Ευρώπης με την ακροδεξιά να μεγεθύνεται στα κοινοβούλια, τους δρόμους, τις κερκίδες των γηπέδων. Τόσο στην πολιτική όσο και στην καθημερινότητα. Η Ευρώπη, που επιβάλλει κανόνες λιτότητας με τιμωρητικό πνεύμα, που κλείνει τα σύνορα και που αδιαφορεί για τον πόνο και τη δυστυχία, η ίδια αυτοϋπονομεύεται ενισχύοντας αυτούς που την αμφισβητούν. Η Ευρώπη πρέπει να προσεγγίσει με διαφορετικό τρόπο τους ανθρώπους που ζητούν τη βοήθειά της, αλλά και να δει με διαφορετικό τρόπο τον ίδιο της τον εαυτό. Αλλιώς, περιστατικά σαν συγκεκριμένο δεν θα αποτελούν εξαίρεση...». Αν κατάλαβα καλά, για τη δολοφονία της Τζο Κοξ φταίει η Ευρωπαϊκή Ένωση... Στη συνέχεια, για τις επαναλαμβανόμενες καταλήψεις στα πανεπιστήμια, η κ. Αναγνωστοπούλου είπε αυτό το νόστιμο: «Προτιμώ τις καταλήψεις από αυτά που γίνονται στη Γαλλία, στη Γερμανία και αλλού στην Ευρώπη. Ξαφνικά μας πειράξανε οι καταλήψεις;». Και μπροστά στον απορημένο δημοσιογράφο, συνέχισε: «Όταν λείπει ο δημόσιος χώρος οι άνθρωποι πρέπει να βρουν δημόσιο χώρο». (Μα, πώς λείπει ο δημόσιος χώρος; Δεν το εξήγησε.) «Οι καταλήψεις δεν δημιούργησαν την κρίση, έχουμε καταλήψεις από τη μεταπολίτευση, άλλα μας οδήγησαν στην κρίση, άλλα φαινόμενα μας φτάσανε εδώ που μας φτάσανε».
«Η ευκολία του 'μπαίνει δεν μπαίνει η Αστυνομία' [σε χώρο υπό κατάληψη] δεν με αφορά».

Σταματώ με τούτο αν και θα μπορούσα να συνεχίσω με πολλά ευτράπελα: ο υπουργός Άμυνας πηγαίνει στο γραφείο του ενδεδυμένος με στολή παραλλαγής ― ως καταδρομέας.

Όλοι έχουμε σοβαρότερες δουλειές από το να ασχολούμαστε με τέτοιες γελοιότητες. Aλλά έχω πραγματικά φρικάρει και πάω να σκάσω. Το μπαμ θα ακουστεί μέχρι την Κύπρο.

 

 

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Κανένα παζάρι για την κάρτα

ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΜΑΝΩΛΗ, 10:15 (τελευταία ενημέρωση 10:15)

ΑΠΟΨΗ

Το μυστηριώδες πορτρέτο του Μεσσία

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, 10:05 (τελευταία ενημέρωση 10:05)

ΑΠΟΨΗ

Μίσος και συγκάλυψη...Του Μιχάλη Θεοδώρου

ΜΙΧΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, 16.11.2018

Επιστροφή
στην αρχή