Διάταγμα εναντίον νοσοκομείου για «μπλόκο» σε θωρακοχειρουργό

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διάταγμα για ιδιωτικό νοσοκομείο, ώστε να επιτραπεί στον Ελλαδίτη θωρακοχειρουργό Δημήτρη Κυπαρισσόπουλο να διενεργήσει εγχειρήσεις.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, με απόφαση του δικαστή Χρ. Φιλίππου, εξέδωσε χθες προστακτικό διάταγμα για ιδιωτικό νοσοκομείο, ώστε να επιτραπεί στον Ελλαδίτη θωρακοχειρουργό Δημήτρη Κυπαρισσόπουλο να διενεργήσει εγχειρήσεις και να εξυπηρετήσει τους ασθενείς του, παρά το ότι η διοίκηση του νοσοκομείου τον είχε «κλειδώσει» απ’ έξω. Την έκδοση του διατάγματος ζήτησε και πέτυχε ο δικηγόρος Πάρης Λοΐζου, προτάσσοντας τη θέση ότι πέρα από τις όποιες επαγγελματικές διαφορές αυτό που προέχει είναι το συμφέρον των ασθενών.

Άλλαξαν κλειδαριές


Ο δρ Κυπαρισσόπουλος, με περγαμηνές διεθνώς στη θωρακοχειρουργική, προσφάτως μετά την ολοκλήρωση μιας εγχείρησης στο ιδιωτικό νοσοκομείο όπου εργαζόταν διαπίστωσε ότι η διοίκηση είχε αλλάξει τις κλειδαριές του γραφείου του και του είχε απαγορεύσει την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις. Ο λόγος ήταν η διενέργεια μιας ρομποτικής επέμβασης που έκανε σε άλλο ιδιωτικό νοσοκομείο. Σημειώνεται ότι το ιδιωτικό νοσοκομείο που του έκλεισε τις πόρτες δεν έχει υποδομή για ρομποτικές επεμβάσεις. Αφού λοιπόν του απαγόρευσαν την πρόσβαση τον ειδοποίησαν να πάει να παραλάβει τα προσωπικά του αντικείμενα με τη συνοδεία άνδρα της ασφάλειας.

Πρώτα ο ασθενής


Ο δρ Κυπαρισσόπουλος, διά του δικηγόρου του Π. Λοΐζου, θεώρησε πως η πρακτική του νοσοκομείου στερούσε τη θεραπεία από ασθενείς του οι οποίοι είχαν προγραμματίσει σοβαρές επεμβάσεις και γι’ αυτό προσέφυγε στο δικαστήριο το οποίο διέταξε με την απόφασή του πλήρη ελευθερία πρόσβασης του γιατρού σε όλες τις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου (χειρουργεία, γραφεία, χημείο, θαλάμους κ.λπ.) για να εξυπηρετήσει έξι περιπτώσεις ασθενών. Παράλληλα το δικαστήριο διέταξε πλήρη συνεργασία του προσωπικού του νοσοκομείου, σημειώνοντας ότι παρακοή οδηγεί σε ένταλμα σύλληψης. Πρόκειται για ένα από τα σπάνια διατάγματα τέτοιας φύσεως.


Επιστροφή
στην αρχή