Διασωληνωμένος 55χρονος μετά από εργατικό ατύχημα στο Βασιλικό

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρειάστηκε η επέμβαση της ΕΜΑΚ Κοφίνου για να απεγκλωβιστεί ο τραυματίας και να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

Διασωληνωμένος και σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας 55χρονος από την Ελλάδα ο οποίος τραυματίστηκε το πρωί σε εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στο Τσιμεντοποιείο Βασιλικού στο Ζύγι.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις 0.20 το πρωί λήφθηκε πληροφορία στον Αστυνομικό Σταθμό Ζυγίου ότι άνδρας 55 χρόνων από την Ελλάδα, που εργάζεται ως εργολάβος σε εταιρεία, βρισκόταν σε καλάθι γερανού της εταιρείας Iakovou Brothers Constraction Ltd με μηχανοδηγό, προκειμένου να ελέγξει με μανόμετρο, που επίσης βρισκόταν στο καλάθι του γερανού, την πίεση των συρματόσχοινων σε υπό κατασκευή σιλό αποθήκευσης clinker, στο Τσιμεντοποιείο Βασιλικού.
 
Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από την Αστυνομία το συρματόσχοινο κόπηκε από το καλάθι του γερανού, που τη δεδομένη στιγμή βρισκόταν σε ύψος 4,7 μέτρων, με αποτέλεσμα το καλάθι να πέσει στο έδαφος με τον 55χρονο μέσα και να καταπλακωθεί από το μανόμετρο.
 
Χρειάστηκε η επέμβαση της ΕΜΑΚ Κοφίνου για να απεγκλωβιστεί ο τραυματίας και να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Ο 55χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος με πολλαπλά κατάγματα και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σοβαρή.
 
Στη σκηνή μετέβησαν άνδρες του Αστυνομικού Σταθμού Ζυγίου και προϊστάμενος του Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας οι οποίοι άρχισαν έρευνες για εξακρίβωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το εργατικό ατύχημα.

Εξάλλου ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφέρει ότι «σήμερα γύρω στις 06.25 λήφθηκε κλήση για εργατικό ατύχημα στο χώρο του Τσιμεντοποιείου Βασιλικού, στο Ζύγι και αμέσως ανταποκρίθηκε ομάδα και όχημα διάσωσης από την ΕΜΑΚ».
 
Με την άφιξη των ανδρών της ΕΜΑΚ στη σκηνή διαπιστώθηκε ότι «ένα άτομο ιδιωτικής εργοληπτικής εταιρείας η οποία ασχολείται με εργασίες εντός του Τσιμεντοποιείου, καταπλακώθηκε από μεταλλικό καλάθι βαρετού τύπου (πλατφόρμα) το οποίο βρισκόταν σε ύψος 7 μέτρων περίπου και στηριζόταν από ανυψωτικό γερανό με χρήση συρματόσχοινων. Ο διασωζόμενος βρισκόταν εντός του μεταλλικού καλαθιού όταν αυτό υποχώρησε».
 
ΤΑ μέλη της ΕΜΑΚ προχώρησαν σε «αποπαγίδευση του εργάτη με διασωστικό εξοπλισμό και αφού του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων μεταφέρθηκε στο ασθενοφόρο για μεταφορά του στο Τ.Α.Ε.Π του Γενικού /νοσοκομείου Λευκωσίας».


Επιστροφή
στην αρχή