Διαψεύδει τον Νικόλα το Τμήμα Τελωνείων για τα οδοφράγματα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ
Δεν έχει δοθεί καμία απολύτως οδηγία στους Λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων στα οδοφράγματα να είναι ελαστικοί τονίζει το Τμήμα.

Δεν έχει δοθεί καμία απολύτως οδηγία στους Λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων οι οποίοι στελεχώνουν τα σημεία διέλευσης από και προς τα κατεχόμενα να είναι ελαστικοί στους ελέγχους που διενεργούν, τονίζει το Τμήμα Τελωνείων του Υπουργείου Οικονομικών σε σημερινή του ανακοίνωση.
 
Με αφορμή χθεσινές αναφορές που έγιναν σε ραδιοσταθμό παγκύπριας εμβέλειας ότι «άνθρωποι που εργάζονται στην υπηρεσία τελωνείων, έχουν οδηγίες να είναι ελαστικοί στους ελέγχους που διενεργούν στα οδοφράγματα κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα από την μια να περνούν ανεξέλεγκτα στις ελεύθερες περιοχές είδη τα οποία κατασκευάζονται στην Τουρκία και από την άλλη να μην τηρούνται οι κανονισμοί που αφορούν την πράσινη γραμμή», το Τμήμα Τελωνείων υπογραμμίζει ότι «στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλει για την προστασία της κοινωνίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και ασφάλειας αφενός και αφετέρου την προάσπιση των οικονομικών συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας και κατ΄ επέκταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Τμήμα Τελωνείων έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους τόσο στα Σημεία Διέλευσης όσο και στην ενδοχώρα».
 
«Από την πρώτη μέρα ανοίγματος των Σημείων Διέλευσης, ασκεί τους εν λόγω ελέγχους διαχρονικά με τον ίδιο τρόπο και προσαρμόζοντας τους ανάλογα με τα ευρήματα και τους κινδύνους που εντοπίζονται και μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμιά οδηγία για ελαστικότητα στους ελέγχους αυτούς», προσθέτει.
 
Σύμφωνα με το Τμήμα Τελωνείων, από τις 23 Απριλίου 2003, ημέρα κατά την οποία άνοιξε για πρώτη φορά το πρώτο Σημείο Διέλευσης στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας, οι Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων κλήθηκαν και διενεργούν επιλεκτικούς ελέγχους έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι τα πρόσωπα και τα αγαθά που διακινούνται από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν παραβιάζουν οποιαδήποτε νομοθεσία για την οποία το Τμήμα Τελωνείων έχει αρμοδιότητα να εφαρμόζει. 
 
Επιπλέον, αναφέρει ότι από την 1η Μαΐου 2004, ημέρα κατά την οποία η Κύπρος έχει προσχωρήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τέθηκε σε ισχύ ο κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 866/2004 του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2004, ευρέως γνωστός ως ο κανονισμός για τη πράσινη γραμμή, ο οποίος ορίζει τους όρους εφαρμογής των διατάξεων της κοινοτικής νομοθεσίας για την κυκλοφορία των προσώπων, των εμπορευμάτων και των υπηρεσιών μεταξύ των κατεχομένων περιοχών και των περιοχών που βρίσκονται κάτω από τον αποτελεσματικό έλεγχο της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας αφού τα κατεχόμενα βρίσκονται προσωρινά εκτός της τελωνειακής και φορολογικής επικράτειας της Κοινότητας.
 
Τέλος, το Τμήμα Τελωνείων αναφέρει ότι οι κανόνες αυτοί διασφαλίζουν ισότιμο επίπεδο προστασίας της ασφάλειας της ΕΕ κυρίως όσον αφορά την παράνομη μετανάστευση υπηκόων τρίτων χωρών και τον εντοπισμό και πρόληψη οιασδήποτε απειλής της δημόσιας τάξης και των οικονομικών της συμφερόντων.

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωνές στη Βουλή για το ακριβό ρεύμα - Τα άκουσε η ΑΗΚ

Πολίτης News, 03:40 (τελευταία ενημέρωση 03:40)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανοίγουν «παράθυρα» για ιδιωτική ιατρική

Πολίτης News, 02:40 (τελευταία ενημέρωση 02:40)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακιντζί: Όχι σε αντίληψη μειονότητας, ναι στην πολιτική ισότητα

Πολίτης News, 15.11.2018

Επιστροφή
στην αρχή