Διακόπτουν κάθε επαφή με Χαμπιαούρη οι συντεχνίες των εκπαιδευτικών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Στην ανακοίνωση των εκπαιδευτικών οργανώσεων γίνεται λόγος για αντιδημοκρατικές, ετσιθελικές και προκλητικές αποφάσεις...

Οι χθεσινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου σχετικά με τον δήθεν εξορθολογισμό του εκπαιδευτικού έργου στο Δημόσιο Σχολείο είναι, τουλάχιστον, απαράδεκτες, προκλητικές και συνεπώς δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ. 

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για αντιδημοκρατικές, ετσιθελικές και προκλητικές αποφάσεις οι οποίες τεχνηέντως δεν ξεκαθαρίστηκαν επίσημα μέσα από τις μέχρι σήμερα ανακοινώσεις τους.

Αυτές οι αποφάσεις,σημειώνεται δεν αφήνουν οποιοδήποτε περιθώριο συζήτησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φουλ επίθεση της Κυβέρνησης εναντίον των προνομίων των καθηγητών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξαλλος με Χαμπιαούρη ο Φίλιος: Δίνουν γραμμή σε δημοσιογράφους

 

 

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ως πρώτη αντίδραση αποφάσισαν:

  1. Την άμεση διακοπή οποιασδήποτε επαφής με τον συγκεκριμένο Υπουργό και το Υπουργείο Παιδείας, και θεωρούν τον κ. Χαμπιαούρη αναξιόπιστο συνομιλητή.
  2. Τη σύγκληση έκτακτης κοινής συνεδρίας των Κεντρικών Διοικητικών Συμβουλίων των τριών Εκπαιδευτικών Οργανώσεων, τη Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018, στις 10:30 π.μ., για τον καθορισμό των επόμενων κοινών βημάτων, γεγονός που αναδεικνύει τη σοβαρότητα και την κρισιμότητα των στιγμών.

Τέλος, σημειώνουμε εμφατικά ότι η αντίδραση και τα μέτρα των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων θα είναι ανάλογα των προκλητικών, απαράδεκτων και ατεκμηρίωτων  αποφάσεων.

 


Επιστροφή
στην αρχή