Διαφωνούν με τους ειδικούς οι ρέφερι μας;

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΣΤΗΛΕΣ
Βlog

Επειδή πρώτη φορά θυμάμαι ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κύπρου να απολογείται για λάθη που έγιναν σε συγκεκριμένη αγωνιστική, μου δημιουργούνται απορίες.

 

Αλλάξανε πολιτική και κάνουν αυτοκριτική οι ρέφερι μας; Έβαλαν στόχο να διορθώσουν την κατάσταση που όσο πάει και χειροτερεύει; Τώρα το κατάλαβαν; Αυτό είναι εύκολο να το πιστέψουμε διαβάζοντας την απολογητική ανακοίνωση του Συνδέσμου Διαιτητών.

 

Έλα, όμως, που είμαι προκατειλημμένος. Κι αυτό για δύο λόγους: πρώτον, γιατί στο πρόσφατο παρελθόν έγιναν πολύ μεγαλύτερες γκέλες και τα υψηλόβαθμα στελέχη των διαιτητών μιλούσαν για «καλυτέρευση της κατάστασης», κάνοντας πολλές φορές το άσπρο μαύρο. Και, δεύτερον, ήταν τόσο χοντρά τα λάθη αυτής της αγωνιστικής, που έπρεπε να απολογηθούν; Γιατί, δηλαδή, δεν το έκαναν στο παρελθόν, όταν κάποιες διαιτησίες ήταν όντως περίεργες;

 

Στο ’ρης - Ανόρθωση, σύμφωνα και με τους ειδικούς της ΟΥΕΦΑ, τους οποίους ζήτησε την άποψή τους ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ο διαιτητής ενήργησε σωστά στις δύο φάσεις που φωνάζει η Ανόρθωση! Συνεπώς, δεν υπάρχει θέμα για κακή διαιτησία του Νικολαΐδη. Εκτός και αν οι διαιτητές μας διαφωνούν με τους ειδικούς της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας! Πάμε στο παιχνίδι Ομόνοια - Αναγέννηση και στο πρώτο πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής στους πράσινους και έκρινε το ματς.

 

Συμφωνούμε ότι ο Αλωνεύτης άρχισε να πέφτει μόνος του πριν βάλει το πόδι του ο αντίπαλος. Ήταν, όμως, μια τόσο δύσκολη φάση, που και όρθιος να έμενε ο Αλωνεύτης πιθανόν να γκρεμιζόταν από τον παίκτη των φιλοξενουμένων. Δεν ήταν πέναλτι, αλλά και ο καλύτερος διαιτητής στον κόσμο προφανώς θα μπορούσε να ξεγελαστεί. Εμείς το είδαμε δύο-τρεις φορές για να βγάλουμε συμπέρασμα και κάποιοι ακόμη έχουν τις ενστάσεις τους. Γι? αυτήν τη φάση απολογούνται οι διαιτητές; Δεν είναι ανάγκη. Τους... επιτρέπονται να κάνουν τέτοια «λάθη»!

 

Αν πάλι απολογούνται για τη φάση στο «Αμμόχωστος» που λανθασμένα ακυρώθηκε το γκολ της Σαλαμίνας, να μας το πούνε για να ξέρουμε γιατί στην ολότητα της η διαιτησία αυτού του σαββατοκύριακου δεν ήταν καθόλου κακή.

 

Φέτος είδαμε κατά φαντασία πέναλτι, κατά φαντασία κόκκινες κάρτες, μη υπόδειξη εξόφθαλμων παραβάσεων, και οι ρέφερι μας δεν ευαισθητοποιήθηκαν. Και τώρα για ψύλλου πήδημα απολογούνται; Και άντε τώρα εγώ να μην πιστέψω ότι αυτά όλα είναι παιχνίδια εντυπώσεων.

 

Μέχρι τώρα ο Σύνδεσμος Διαιτητών θα έπρεπε να βγάλει τουλάχιστον τέσσερις απολογητικές ανακοινώσεις! Αυτές θα ήταν απόλυτα δικαιολογημένες...


Διαβάστε επίσης:

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Γιουβέντους «καθάρισε» την ουραγό Κιέβο

Πολίτης Sports, 21.01.2019

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η έκπληξη του Ιανουαρίου ολοκληρώθηκε - Καταλανός ο Πρινς Μπόατενγκ

Πολίτης Sports, 21.01.2019

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ανακοίνωσε Τζεφρέν Σουάρες η ΑΕΚ

Πολίτης Sports, 21.01.2019

Επιστροφή
στην αρχή