Δεν κλείνουν παιδοκομικοί σταθμοί

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σύμφωνα με την υπ. Εργασίας έγιναν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των προγραμμάτων στο πλαίσιο της εξατομικευμένης διαχείρισης ζητημάτων που προέκυψαν

Δεν έχει τερματιστεί η λειτουργία προγραμμάτων φροντίδας παιδιών, αλλά έχει διαφοροποιηθεί ο τρόπος λειτουργίας τους στο πλαίσιο της εξατομικευμένης διαχείρισης και αντιμετώπισης επιμέρους ζητημάτων που είχαν προκύψει σε σχέση με τη λειτουργία των κρατικών παιδοκομικών σταθμών.

Αυτό ξεκαθάρισε η υπ. Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού Σκεύης Κούτρα Κουκουμά για τους παιδοκομικούς σταθμούς. Συγκεκριμένα, η κ. Κουκουμά ζήτησε ενημέρωση για τον αριθμό των κρατικών και κοινοτικών παιδοκομικών σταθμών των οποίων η λειτουργία έχει τερματιστεί τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά και για τη διαδικασία που ακολουθείται για παραχώρηση κρατικών παιδοκομικών σταθμών στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Τα προγράμματα

Απαντώντας στο ερώτημα για τον αριθμό των παιδοκομικών σταθμών των οποίων η λειτουργία έχει τερματιστεί, η κ. Αιμιλιανίδου τόνισε ότι δεν έχει τερματιστεί η λειτουργία προγραμμάτων φροντίδας παιδιών, αλλά έχει διαφοροποιηθεί ο τρόπος λειτουργίας τους. «Οι παιδοκομικοί σταθμοί Αγίου Αθανασίου και Ορμήδειας συνεχίζουν να λειτουργούν σε συνεργασία με τις οικείες αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ οι παιδοκομικοί Παλλουριώτισσας και Λατσιών λειτουργούν σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή», εξήγησε.

Όσον αφορά τα προγράμματα φροντίδας στους κρατικούς παιδοκομικούς σταθμούς Αγίων Αναργύρων και Κόκκινων, σημείωσε ότι τα δύο προγράμματα έχουν συμπτυχθεί, αφού όλα τα παιδιά συμπλήρωσαν τη χωρητικότητα του ενός σταθμού και η απόσταση μεταξύ των εν λόγω σταθμών δεν ξεπερνά τα τρία χιλιόμετρα. Για τους κρατικούς παιδοκομικούς σταθμούς στην Ανθούπολη και τον Στρόβολο, η υπουργός ανέφερε ότι παρουσίασαν σοβαρά κτηριολογικά προβλήματα και, επειδή κρίθηκαν ακατάλληλα για τη συνέχιση της χρήσης τους, έγιναν άλλες ρυθμίσεις για τη φοίτηση των παιδιών.

«Με τις συνεργασίες που έχουν προωθηθεί για τη λειτουργία των προγραμμάτων φροντίδας παιδιών έχει διασφαλιστεί ότι όλα τα παιδιά που είτε φοιτούσαν είτε αντιμετώπιζαν κάποιες ιδιαίτερες συνθήκες και είχαν ανάγκη φοίτησης έχουν εξασφαλίσει τη φοίτησή τους σε κατάλληλα προγράμματα», συνέχισε και πρόσθεσε πως παγκύπρια τερματίστηκε η λειτουργία ή μετακινήθηκαν ή επαναλειτούργησαν έξι κοινοτικοί παιδοκομικοί σταθμοί, τέσσερις στην επαρχία Λάρνακας και δύο στην επαρχία Λεμεσού.

Αναφερόμενη στη διαδικασία που ακολουθείται για παραχώρηση κρατικών παιδοκομικών σταθμών στην Αρχιεπισκοπή, η κ. Αιμιλιανίδου σημείωσε ότι είναι η ίδια που ακολουθείται στο πλαίσιο της συνεργασίας των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας με εταίρους για τη λειτουργία προγραμμάτων κοινωνικής φροντίδας.


Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κλίμα όξυνσης στα χωράφια της Δένειας

Πολίτης News, 02:55 (τελευταία ενημέρωση 02:55)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κοινό μέτωπο εξήγγειλαν Νίκος-Προκόπης

Πολίτης News, 02:45 (τελευταία ενημέρωση 02:45)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΕ για απειλές Τουρκίας: Το ενεργειακό πρόγραμμα της ΚΔ συνεχίζεται

Πολίτης News, 18.11.2018

Επιστροφή
στην αρχή