Δεν υπάρχουν παικταράδες στα γήπεδα της Ρωσίας!

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΕΠΩΝΥΜΩΣ

Ίσως αυτός να είναι κι ένας σοβαρός λόγος που μειώθηκαν οι αποστάσεις των εθνικών ομάδων που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ξένους...

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ» της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Κυριακής 24/6)

Έχω την εντύπωση ότι η διαφορά αυτού του Μουντιάλ με τα προηγούμενα είναι ότι δεν υπάρχουν παικταράδες που μπορούν να πάρουν πάνω τους τις ομάδες τους.

Δεν υπάρχει Πελέ, ούτε Μαραντόνα, δεν υπάρχει Κρόιφ, ούτε και Ζιντάν. Τα πάντα πλέον εξαρτώνται από το σύνολο.

Ίσως αυτός να είναι κι ένας σοβαρός λόγος που μειώθηκαν οι αποστάσεις μεταξύ των ομάδων και ιδιαίτερα των εθνικών ομάδων που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ξένους παίκτες.

Εδώ που έφθασαν τα πράγματα μην παραξενευτείτε αν δούμε και μεγαλύτερες ακόμα εκπλήξεις από αυτό το εκκωφαντικό 3-0 της Κροατίας επί της Αργεντινής. Μάλιστα, στο τέλος μπορεί και να δούμε ημιτελικούς και τελικό που κανένας δεν προέβλεψε!

Αυτό, σίγουρα, δεν μπορεί να συμβεί σε συλλογικό επίπεδο. Εδώ τον πιο σημαντικό ρόλο τον παίζει το χρήμα. Έτσι κι έχεις χρήμα, αγοράζεις καμιά δεκαριά αστεράτους παίκτες κι αμέσως κάνεις τη διαφορά στη χώρα σου και διεκδικείς μεγάλα πράγματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στο κάτω-κάτω δεν είναι λίγες οι ομάδες που αποτελούνται από ξένους και κοινοτικούς παίκτες. Πάρτε παράδειγμα και τις δικές μας που έχουν σχεδόν εξαφανίσει το κυπριακό στοιχείο από τη δύναμή τους.

Όσον αφορά τη δική μας εθνική ομάδα, ναι, θα πρέπει να το πούμε, δεν μπορεί να πάει πουθενά γιατί δεν έχει στη δύναμή της παικταράδες.

Έχει παιδιά που κάποια αγωνίζονται με τις ομάδες τους και κάποια όχι. Έτσι, δεν θα φτιάξεις ποτέ ομάδα που θα έχει απαιτήσεις, ποτέ δεν θα γίνεις Ισλανδία!


Επιστροφή
στην αρχή