Δεν είναι πρώτη στην αεροδυναμική η Red Bull

AUTO /MOTORSPORTS
Ο οδηγός της Red Bull Daniel Ricciardo δεν παραγνωρίζει το γεγονός ότι η αυστριακή ομάδα θέλει πολλή δουλειά για να φτάσει τους πρωτοπόρους.

Το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς βρίσκει την RB να έχει το τρίτο καλύτερο μονοθέσιο, με τον Ricciardo να θεωρεί πως η διαφορά είναι δύσκολο να κλείσει, καθώς είναι πάνω από 1 δευτερόλεπτο.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Δεν είναι ότι ψάχνουμε για τρία-τέσσερα δέκατα, είναι πάνω από ένα δευτερόλεπτο – αυτό δε γίνεται εν μία νυκτί. «Πάντα έχουμε την πρώτη αίσθηση όταν φτάνουμε στην Ευρώπη, τότε έχουμε μία πιο καθαρή εικόνα. Μπορώ να πω ότι μέχρι να πάμε στη Βαρκελώνη, θα έχουμε πάει τη διαφορά κάτω από το ένα δευτερόλεπτο και θα την μειώνουμε. «Περιμέναμε να είμαστε πιο κοντά. Τώρα είμαστε πολύ μακριά, αλλά δεν έχουμε ακόμα τη λύση ώστε να πούμε ότι ‘μέχρι τον τάδε αγώνα θα έχουμε καλό ρυθμό’.» Όσον αφορά την αεροδυναμική της RB13, ο Αυστραλός εξήγησε ότι η Red Bull δεν έχει πια το πλεονάκτημα στον τομέα του σασί, όπως αρκετοί θεωρούν. «Ο Adrian Newey έχει μεγάλο όνομα σίγουρα, αλλά οι τοπ ομάδες, η Ferrari, η Mercedes, όλοι έχουν ένα καλό τμήμα αεροδυναμικής πια,» είπε.

«Μπορούμε να βελτιωθούμε, και σε αυτό ήμασταν πολύ δυνατοί πέρυσι, αλλά δεν είναι καλό να ξεκινάς με το πλεονέκτημα – αυτό είναι αδυναμία. «Δυστυχώς, όσο βρίσκομαι στην ομάδα, παλεύουμε να φτάσουμε τους άλλους από την αρχή της σεζόν.»

Διαβάστε επίσης:

AUTO

Άκρως ευχαριστημένοι στην Hyundai με τον Mikkelsen

Πολίτης Auto, 17:00 (τελευταία ενημέρωση 17:00)

AUTO

Μόνο νίκες είναι ο στόχος του Meeke

Πολίτης Auto, 16:42 (τελευταία ενημέρωση 16:42)

AUTO

Ψάχνει την πρώτη του νίκη στην Αργεντινή

Πολίτης Auto, 14:30 (τελευταία ενημέρωση 14:30)

Επιστροφή
στην αρχή