Δεν είμαστε εμείς το φαβορί...

AUTO /MOTORSPORTS
Ο Kimi Raikkonen δήλωσε μετά το πέρας των δοκιμών πως η Ferrari έχει κάνει εξαιρετική δουλειά μέσα στον χειμώνα, και αποτυπώνεται και από το 1.18.634.

Ωστόσο, ο Φινλανδός αρνείται τον όρο του φαβορί για την ομάδα του, παρότι εκείνη έδειξε ικανή να κοντράρει τις Mercedes και Red Bull. «Δοκιμάσαμε πολλά πράγματα και τίποτα δεν ήταν στο 100% όπως θα θέλαμε, αλλά γι’ αυτό είναι οι δοκιμές. Δεν υπάρχει πολύς χρόνος κατά την διάρκεια της ημέρας για να κάνεις αλλαγές, καθώς όλοι είναι ιδιαίτερα απασχολημένοι.»

«Είχαμε ξεκάθαρη ιδέα του τι θέλαμε να κάνουμε και η αίσθηση που είχαμε στο τέλος της ημέρας ήταν καλή. Σίγουρα ο αγώνας της Μελβούρνης είναι τελείως διαφορετικός, γι’ αυτό δεν σημαίνει πως οι ρυθμίσεις που εφαρμόσαμε εδώ θα είναι κατάλληλες για αυτόν τον αγώνα. «Κάναμε καλή δουλειά πάνω στο μονοθέσιο με όλη την ομάδα, αλλά οι κανονισμοί έχουν αλλάξει πολύ, θα υπάρχει μεγαλύτερη πρόσφυση εξαιτίας αυτών. Όπως είπα υπάρχει καλή αίσθηση, αλλά θα είμαστε αρκετά γρήγοροι; Θα το δούμε.» Η Ferrari θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά το 2007 όπου ο Kimi Raikkonen κατέκτησε το τελευταίο πρωτάθλημα για την Scuderia και πρώτο και μοναδικό για τον ίδιο.

Τα μονοθέσια πλέον θυμίζουν περισσότερα εκείνα, τις προηγούμενης δεκαετίας, όμως ο Φινλανδός δεν στέκεται σε αυτό. «Δεν νομίζω πως άλλαξε κάτι δραματικά σε σχέση με πέρσι. Έχουμε περισσότερη πρόσφυση και τα ελαστικά είναι φαρδύτερα, αλλά δεν μπορώ να πω πως ταιριάζει περισσότερο σε εμένα ή κάποιον άλλο. Είναι διαφορετικοί κανονισμοί και διαφορετικά μονοθέσια. Είναι νωρίς ακόμα.»

Διαβάστε επίσης:

AUTO

Sauber-Honda από την επόμενη χρονιά

Πολίτης Auto, 22:11 (τελευταία ενημέρωση 22:11)

AUTO

Μεγάλη ανατροπή και νίκη για τον Neuville στην Αργεντινή

Πολίτης Auto, 20:28 (τελευταία ενημέρωση 20:28)

AUTO

Πρώτη νίκη στην καριέρα του Bottas

Πολίτης Auto, 20:19 (τελευταία ενημέρωση 20:19)

Επιστροφή
στην αρχή