«Δεν έχω ανάγκη για βοήθεια» λέει ο 70χρονος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο 70χρονος ανέφερε πως δόθηκε μία λανθασμένη εικόνα για το άτομό του, λέγοντας πως δεν έχει οικονομικό πρόβλημα καθώς παίρνει σύνταξη 1.200 ευρώ

Την πραγματική διάσταση των γεγονότων έδωσε με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα tothemaonline, o 70χρονος που βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας, για την πράξη του να κλέψει από υπεραγορά ένα κομμάτι κοτόπουλο.

Διαβάστε επίσης: Οργή λαού στο διαδίκτυο για τη δίωξη του 70χρονου

Στις δηλώσεις του ο 70χρονος ανέφερε πως δόθηκε μία λανθασμένη εικόνα για το άτομό του, λέγοντας πως δεν έχει οικονομικό πρόβλημα καθώς παίρνει σύνταξη 1.200 ευρώ. Χαρακτήρισε την πράξη του άσχημη, ταπεινωτική και εξευτελιστική, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι δεν έχει ανάγκη από τη βοήθεια κανενός.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Φάνη Μακρίδη, ο 70χρονος εξήγησε τι ακριβώς έγινε:

«Ήταν μια ατυχής στιγμή για μένα. Πήγα ψώνισα στην υπεραγορά και πλήρωσα. Πήγα στο αυτοκίνητο, έβαλα τα πράγματα στο αυτοκίνητο και θυμήθηκα ότι ξέχασα να πάρω νάγκετς. Επέστρεψα στην υπεραγορά, αλλά επειδή τα νάγκετς ήταν 6 ευρώ και είχα 12 ευρώ πάνω μου, ταράχτηκα. Ήθελα να πάρω γάλα και ψωμί και νόμιζα ότι δεν θα μου φτάσουν. Πάνω στην σύγχυσή μου σκέφτηκα να τα βάλω κάτω από την φανέλα μου, όπως κι έκανα. Με είδε μια κοπέλα που ήταν υπάλληλος και το είπε στον υπεύθυνο της υπεραγοράς. Ο τρόπος του δεν ήταν καλός. Μου έφερε ένα κάδρο με τους κανονισμούς του καταστήματος και μου είπε ότι θα καλέσει Αστυνομία. Τον παρακάλεσα, του είπα να τον πληρώσω… Δεν άκουγε ούτε λέξη. Σημειώστε ότι περίμενα έξω την Αστυνομία. Θα μπορούσα να έχω φύγει. Όπως σας είπα οι αστυνομικοί με σκλάβωσαν με τη συμπεριφορά τους. Δεν είχαν άλλη επιλογή από τη στιγμή που επέμενε ο υπεύθυνος της υπεραγοράς. Πολύ αγαπητοί, πολύ ανθρώπινοι απέναντί μου. Μου είπαν‘ηρέμησε και θα σε βοηθήσουμε. Έδρασαν υπέροχα».

Πρόσθεσε επίσης ότι στελέχη του ΕΛΑΜ επικοινώνησαν μαζί του, θέλοντας να πληρώσουν το πρόστιμο που του επιβλήθηκε, ωστόσο τους είπε ότι το έχει πληρώσει. «Επέμεναν από το ΕΛΑΜ. Ήρθαν και μου έδωσαν τα χρήματα και τους ευχαρίστησα. Τους είπα, όμως, ‘ως εδώ, δεν χρειάζομαι άλλη βοήθεια’». κατέληξε. 

Κατεβάστε το app του «Πολίτη» για Android και iOS για συνεχή ενημέρωση


Επιστροφή
στην αρχή