Δεν διαψεύδει και τα μασάει ο Αρχιεπίσκοπος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Η Εκκλησία της Κύπρου αναφέρει ότι «την κρίσιμη αυτή περίοδο οφείλουμε όλοι να ευρισκόμαστε σε εγρήγορση και να αποφεύγουμε δημόσιες δηλώσεις»

Ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει το σημερινό δημοσίευμα του «Π» εξέδωσε η Εκκλησία της Κύπρου, σημειώνοντας ότι διατηρεί άριστες σχέσεις όλες τις κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Διαβάστε επίσης: Εκκλησία της Κύπρου και πασών των Ρωσιών

Παράλληλα, αναφέρει ότι «την κρίσιμη αυτή περίοδο οφείλουμε όλοι να ευρισκόμαστε σε εγρήγορση και να αποφεύγουμε δημόσιες δηλώσεις». Ωστόσο, στην ανακοίνωση δεν απαντάται κατά πόσο ο Αρχιεπίσκοπος έλαβε θέση στο θέση στο θέμα της αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής:

Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα, τα οποία φέρουν τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο να έχει λάβει θέση στο θέμα της αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας, καθίσταται γνωστό, ότι η Εκκλησία της Κύπρου διατηρεί άριστες σχέσης ενότητος με όλες τις κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες, από το  Σεπτό Οικουμενικό Πατριαρχείο μέχρι και τη νεότερη Εκκλησία της Τσεχίας και Σλοβακίας, συμπεριλαμβανομένης της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ρωσίας. Κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο οφείλουμε όλοι να ευρισκόμαστε σε εγρήγορση και να αποφεύγουμε δημόσιες δηλώσεις, που επιφέρουν πηχυαίους τίτλους και οι οποίες επιτείνουν το πρόβλημα. Η Α.Μ. εύχεται όπως όλα τα προβλήματα επιλυθούν στο πλαίσιο ενός ειλικρινούς και εν αγάπη διαλόγου. Παράλληλα, εκφράζει την προθυμία της να συμβάλει με κάθε τρόπο προς την κατεύθυνση αυτή.


Επιστροφή
στην αρχή