«Θετικά» βλέπει το Προεδρικό την πρόταση Αβέρωφ για Παιδεία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Oλοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος Aναστασιάδης με τον Υπουργό Παιδείας και άλλους αρμόδιους φορείς στο Προεδρικό.

Δεκτή φαίνεται να γίνεται - σύμφωνα με πληροφορίες- από το Προεδρικό η πρόταση του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου η οποία κατατέθηκε σήμερα και αφορά την επαναφορά από πλευράς του ΠτΔ της πρότασης της 23ης Αυγούστου προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν τις 20.30 ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος με τον Υπουργό Παιδείας και άλλους αρμόδιους φορείς στο Προεδρικό.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε διάλογο 16 σημείων καλεί η Κυβέρνηση εκπαιδευτικούς και γονείς

                              Παιδεία: Αναβολή της κοινής συνεδρίας στη Βουλή για 48 ώρες

Αύριο η τοποθέτηση της Προεδρίας

 

«Η Προεδρία θα ανακοινώσει αύριο την τοποθέτησή της επί της μεσολαβητικής πρότασης του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου για επίλυση της κρίσης στην Εκπαίδευση» δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.
 
Στη συνάντηση υπό την προεδρία του Προέδρου Αναστασιάδη, παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, στο Προεδρικό Μέγαρο, εξετάστηκε τόσο η πρόταση του κ. Νεοφύτου για επαναφορά της κυβερνητικής πρότασης της 23ης Αυγούστου όσο και η πρόταση των άλλων κομμάτων για την αναστολή της εφαρμογής της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου σε σχέση με τον «εξορθολογισμό της εκπαίδευσης».
 
«Εξετάσαμε όλα τα ενδεχόμενα και η κυβέρνηση θα ανακοινώσει αύριο τη τοποθέτησή της με ανακοίνωση της Προεδρίας», δήλωσε ο κ. Προδρόμου, ερωτηθείς για το αποτέλεσμα της διαβούλευσης.
 
Αναφορικά με την πρόταση των άλλων κομμάτων, ο κ. Προδρόμου εξήγησε πως με βάση την πληροφόρηση που τους έδωσε ο Υπουργός Παιδείας κατόπιν συνεννόησης με την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, η οποία δεν έγινε γνωστή στην κοινή συνεδρία κοινοβουλευτικών επιτροπών Εργασίας και Παιδείας αφού δεν έγινε συζήτηση, δυστυχώς τυχόν αναστολή των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου θα είχαν ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεκινήσει η σχολική χρονιά.
 
«Άρα εκ προοιμίου δεν μπορεί να εξεταστούν εφόσον όλοι θέλουμε να ξεκινήσει η χρονιά ομαλά», είπε.

 

 


Επιστροφή
στην αρχή