Cyta, ο πρώτος συνεργάτης της Πρωτοβουλίας «Πρασινίζουμε την Κύπρο»

ΑΓΟΡΑ /ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι ιδρυτές και διαχειριστές της πρωτοβουλίας «Πρασινίζουμε την Κύπρο», η οποία αποτελείται από τους Επιτρόπους Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού...

Οι ιδρυτές και διαχειριστές της πρωτοβουλίας «Πρασινίζουμε την Κύπρο», η οποία αποτελείται από τους Επιτρόπους Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού, το Τμήμα Δασών, την Ένωση Κοινοτήτων και τον Φιλοδασικό Σύνδεσμο Κύπρου (ΦΣΚ), διοργάνωσαν τη Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018, Δημοσιογραφική Διάσκεψη για παρουσίαση των ποσοτικών και ποιοτικών αποτελεσμάτων της Πρωτοβουλίας από το Σεπτέμβριο του 2016, μέχρι σήμερα.

Στο πλαίσιο της διάσκεψης, ανακοινώθηκε και η απόφαση της Cyta να είναι ο πρώτος στρατηγικός συνεργάτης της πρωτοβουλίας «Πρασινίζουμε την Κύπρο»,  για τα επόμενα τρία τουλάχιστον χρόνια, στο πλαίσιο της φιλοπεριβαλλοντικής πολιτικής της. Μέσω της συνεργασίας αυτής, ο ΦΣΚ, ως ο φορέας που υλοποιεί τις δράσεις της Πρωτοβουλίας, αναλαμβάνει την υποχρέωση να φυτεύει κάθε χρόνο αριθμό δέντρων και θάμνων για λογαριασμό της Cyta και να τα συντηρεί για περίοδο τριών (3) ετών.

Οι φυτεύσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο απόφασης της Cyta όπως διεξάγονται κάθε χρόνο δενδροφυτεύσεις αντίστοιχες με το 10% των νέων συνδέσεων της Υπηρεσίας Cytavision.

Η ιδέα αυτή της Cyta ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2016 και εντάσσεται  στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης, με στόχο τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος του Οργανισμού στο περιβάλλον. Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί συνέχεια της στήριξης της πρωτοβουλίας «Πρασινίζουμε την Κύπρο», για αναδάσωση της Σολέας και της Αργάκας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2016. Συγκεκριμένα, η Cyta ανέλαβε και κάλυψε το κόστος για αγορά του 50% των δενδρυλλίων που απαιτήθηκαν για την αναδάσωση των καμένων περιοχών, ανέλαβε εξ ολοκλήρου την αποκατάσταση και τοπιοτέχνηση του ιστορικού χώρου «Λημέρια της ΕΟΚΑ», ενώ προέβηκε και στην αγορά και τοποθέτηση τεχνητών φωλιών για τα πουλιά των επηρεαζόμενων περιοχών, συμβάλλοντας έτσι στην αποκατάσταση και της πανίδας στον τόπο μας.

Σε χαιρετισμό του Αναπληρωτή Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή της Cyta κ. Μιχάλη Αχιλλέως,  αναφέρθηκε ότι ”η Cyta, με σοβαρότητα, ευθύνη και ευαισθησία, συμβάλλει εποικοδομητικά, με κάθε δυνατό τρόπο, μέσα από τις καθημερινές της λειτουργίες, στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην καλύτερη ποιότητα ζωής του συνόλου της κοινωνίας. Στόχος και συνεχής προσπάθειά μας είναι ο Οργανισμός μας να αφήνει τις ελάχιστες αρνητικές επιπτώσεις από τη δραστηριότητά του στο περιβάλλον που τον φιλοξενεί”.

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΑΓΟΡΑ

Δωρεά Οχήματος στην Οργάνωση Παραπληγικών από τον Όμιλο Φώτος Φωτιάδης

Πολίτης News, 16.01.2019

ΑΓΟΡΑ

Νέα εικόνα στις συσκευασίες Φρέσκου Γάλακτος Χαραλαμπίδης Κρίστης!

Πολίτης News, 15.01.2019

ΑΓΟΡΑ

Εισφορά ExxonMobil/Εsso Κύπρου στο Φιλανθρωπικό Σωματείο Βαγόνι Αγάπης

Πολίτης News, 15.01.2019

Επιστροφή
στην αρχή