Cyta Hellas: Υπό την αίρεση των ελληνικών αρχών η συμφωνία με Vodafone

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Όπως είπε ενώπιον της Βουλής η Πρόεδρος της Cyta η συμφωνία με τη Vodafone υποβλήθηκε για έγκριση σε Επιτρ. Ανταγωνισμού και Ρυθμιστή Τηλεπικοινωνιών.

Ενώπιον της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και της Επιτροπής Ανταγωνισμού υποβλήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου το αίτημα της Vodafone Ελλάδος για εξαγορά της Cyta Hellas έναντι 118,1 εκατ. ευρώ στη βάση της συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ των δύο τηλεπικοινωνιακών οργανισμών τέλη περασμένου Ιανουαρίου. 

Όπως ανέφερε σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής η πρόεδρος της Cyta Ρένα Ρουβιθά Πάνου, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του ημικρατικού οργανισμού, μόλις δοθούν οι εγκρίσεις από τις δύο αρχές της Ελληνικής Δημοκρατίας θα αρχίσει και η υλοποίηση της συμφωνίας με την καταβολή και των πρώτων κονδυλίων για την πώληση της θυγατρικής στην Ελλάδα.

Η αλλαγή στη μετοχική δομή της Cyta Hellas θα προχωρήσει άμεσα, όχι όμως και η ανάληψη των λειτουργικών εργασιών εκ μέρους της Vodafone κάτι για το οποίο θα απαιτηθεί ένα μεταβατικό στάδιο. 

Διαβάστε επίσης: Έπεσαν οι υπογραφές- Στα 118,1 εκατ. ευρώ το τίμημα για τη Cyta Hellas

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της κ. Πάνου, γύρω στα 18,5 εκατ. ευρώ από τα 118 εκατ. θα δοθύν σε εκκρεμούσες υποχρεώσεις της Cyta Hellas προς τρίτους.

Τα 57,5 εκατ. ευρώ θα πάνε σε δάνεια της Cyta Hellas προς τη μητρική της, ενώ γύρω στα 42 εκατ. ευρώ θα πάνε στα ταμεία της Cyta έναντι της επένδυσης που έγινε στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή με τις απομειώσεις της επένδυσης που έγιναν μεταξύ των ετών 2012-2016 έχει μείνει ένα «χρέος» ύψους 43 εκατ. ευρώ (μέχρι τα τέλη του Δεκέμβρη του 2016). Στον προϋπολογισμό του 2017 υπάρχει κονδύλι 17 εκατ. για περεταίρω απομείωση. Συνεπώς αναμένεται ότι φέτος θα γίνει διαγραφή της επένδυσης από τα βιβλία της Cyta. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συμφωνία της Cyta με την Vodafone Ελλάδος υπάρχει πρόνοια για χρήση εγκαταστάσεων της Cyta Hellas από την Cyta σε ανταγωνιστικές τιμές κάτι το οποίο θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό.  

Η δήλωση της κ. Ρουβιθά Πάνου

Εν τω μεταξύ μετά την παρουσίαση του προϋπολογισμού του οργανισμού στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η κ. Ρένα Ρουβιθά Πάνου προέβη στην εξής δήλωση: 

«Σε μια σταθερή πορεία εξέλιξης και προσφοράς στον τόπο η Cyta κάνει, και πρέπει να κάνει, τις κινήσεις εκείνες που βελτιώνουν την αποδοτικότητα και την αξία του Οργανισμού.

Η εμπορική και επιχειρησιακή αξιοποίηση της μεγάλης δύναμης της τεχνολογικής υπεροχής και της αδιαμφισβήτητης αξιοπιστίας της Cyta, αποτελεί μονόδρομο για την αποτελεσματική προσέλκυση αυξημένων εσόδων. Παράλληλα ο Οργανισμός, στηριζόμενος πάνω στο εξαιρετικά υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό του, μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις με ευελιξία, εταιρική κουλτούρα ανοικτή στην αλλαγή και έμφαση στην καινοτομία, στην ορθολογική οικονομική διαχείριση και στο διαρκή εκσυγχρονισμό των διαδικασιών και του τρόπου λειτουργίας του.

Με τις αναγκαίες αλλαγές και τη διερεύνηση στρατηγικών συνεργασιών, όπου ενδείκνυται, η Cyta έχει τη δυνατότητα να ενισχύει την πρωταγωνιστική της θέση στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην πρόοδο της κοινωνίας της Κύπρου».

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εγγράφονται και παιδίατροι παρά το «όχι» του ΠΙΣ

Πολίτης News, 10:05 (τελευταία ενημέρωση 10:05)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην σκηνή του εγκλήματος ο Τζιωνής και οι άλλοι

Πολίτης News, 09:42 (τελευταία ενημέρωση 09:42)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημήτρης Γεωργιάδης: Όχι στον εφησυχασμό

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΙΤΑΝΙΔΗΣ, 09:40 (τελευταία ενημέρωση 09:40)

Επιστροφή
στην αρχή