Χριστοδουλίδης: «Να μην παίξουμε το παιχνίδι της Τουρκίας»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ
Η Κυβέρνηση, τόνισε, δεν θέλει να δώσει την ευκαιρία στην Τουρκία να εγείρει θέμα γκρίζων ζωνών, προκειμένου να πλήξει τομείς της οικονομίας μας.

Έκκληση προς όλες τις κατευθύνσεις στο εσωτερικό «να μην παίξουμε το επικοινωνιακό παιχνίδι της Τουρκίας», έκανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6 ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε πως η Κυβέρνηση δεν θέλει να δώσει την ευκαιρία στην Τουρκία να εγείρει θέμα γκρίζων ζωνών, προκειμένου να πλήξει, όπως είπε, τομείς της κυπριακής οικονομίας. Ανέφερε πως η Κυβέρνηση έχει προβεί στα αναγκαία  διαβήματα, μετά την έκδοση τουρκικής NAVTEX.

Μέχρι στιγμής οι τουρκικές προκλήσεις δεν εμποδίζουν τους ενεργειακούς μας σχεδιασμούς, τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση των δύο ηγετών ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε πως το κλίμα ήταν καλό, αλλά, όπως είπε, επηρεασμένο από τις τουρκικές προκλήσεις εντός της κυπριακής  ΑΟΖ, θέμα με το οποίο, είπε, άρχισε η συζήτηση.

Όπως είπε, χθες οι ηγέτες ενημερώθηκαν από τους διαπραγματευτές για την πρόοδο των συζητήσεών τους. Ακολούθως η συζήτηση εστίασε στην αποτελεσματική συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων στην ομοσπονδιακή διακυβέρνηση.  

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Ακιντζί , ότι δεν τίθεται θέμα να μπουν στην ΕΕ από την πίσω πόρτα 80 εκ. Τούρκοι υπήκοοι, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε πως στη χθεσινή συνάντηση η τ/κ πλευρά επιχείρησε ξανά να εξηγήσει την αξίωσή της για ίση μεταχείριση Τούρκων και Ελλήνων υπηκόων, ωστόσο, πρόσθεσε, η εξήγηση οδήγησε στο ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή στο να μην υπάρχουν περιορισμοί σε σχέση με τις τέσσερις βασικές ελευθερίες της ΕΕ, κάτι, τόνισε, που δεν αποδέχεται η ε/κ πλευρά.

Ο κ. Χριστοδουλίδης επανέλαβε πως οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν συζητούνται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εισβολή εθνικιστών στη Βουλή της ΠΓΔΜ λόγω εκλογής Αλβανού ΠτΒ

Πολίτης News, 21:23 (τελευταία ενημέρωση 21:23)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέι: Οι «27» ενώνονται κατά του Λονδίνου

Πολίτης News, 21:07 (τελευταία ενημέρωση 21:07)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άιντε: Οι συνομιλίες πάνε καλύτερα από την εικόνα που δημιουργήθηκε

Πολίτης News, 20:29 (τελευταία ενημέρωση 20:29)

Επιστροφή
στην αρχή