Χρυσό στους Πανασιατικούς η Ν. Κορέα - Απαλλαγή ο Σον

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

Καλά νέα επεφύλασε το Πανασιατικό κύπελλο για τους φίλους της Τόττεαναμ αφού η έκβαση του τουρνουά ευνοεί τον επιθετικό τους.

Η επιθετικός της Τόττεναμ Σον Χέουνγκ-Mιν αναμένει από τη κυβέρνηση της Νότιας Κορέας να υλοποιήσει την υπόσχεσή της, αφού οι συμπατριώτες του κέρδισαν 2-1 στον τελικό των Πανασιατικών Αγώνων.

Ο νόμος της Νότιας Κορέας απαιτεί από όλους τους διαθέσιμους ικανούς άνδρες να ολοκληρώσουν σχεδόν δύο χρόνια υπηρεσίας στον στρατό του έθνους, το ναυτικό ή την αεροπορία και ο Σον, γνώριζε καλά ότι η μοναδική του πιθανότητα να αποφύγει το καθήκον του προς τη πατρίδα ήταν (σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς περί στρατολόγησης) η εθνική ομάδα της χώρας του να κερδίσει το χρυσό στη Δυτική Ιάβα της Ινδονησίας.

Λοιπόν έτσι και έγινε. Η Νότια Κορέα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Πανασιατικούς  αγώνες. Στον τελικό αντιμετώπισε την Ιαπωνία και νίκησε 2-1 στην παράταση, καθώς η κανονική διάρκεια έληξε 0-0. Οι Κορεάτες προηγήθηκαν 2-0 με τέρματα των Λι Σέουνγκ Βου στο 94’ και Χουάνγκ Χι Τσαν στο 102’, για να μειώνουν οι Ιάπωνες στο 116’ με τον Ουέντα.

Photo credits: Darren Whiteside/Reuters


Επιστροφή
στην αρχή