Χρυσή Αυγή – ΕΛΑΜ: Σπορά των νικημένων του 1945

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ
Ο Κασιδιάρης αποκάλυψε ότι ο Χρίστου έχει τελειώσει το ίδιο «σχολείο του εθνικισμού της Χρυσής Αυγής» μαζί του και είναι από τα δυνατά στελέχη της ΧΑ

Η στοίχιση ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Οικολόγων, Συμμαχίας Πολιτών και Αλληλεγγύης, πίσω από το ΕΛΑΜ, στο θέμα της τροποποίησης για το ενωτικό δημοψήφισμα, αποτελεί από μόνη της πολιτικό θέμα. Ο λόγος είναι η φυσιογνωμία του ΕΛΑΜ, την οποία οι πολιτικές δυνάμεις κάνουν πως δεν γνωρίζουν. Οι σχέσεις που διατηρεί με τη ελλαδικό νεοναζιστικό μόρφωμα, τη Χρυσή Αυγή, δεν είναι «αθώες» σχέσεις συνεργασίας «εθνικιστικών» κομμάτων. Είναι σχέσεις που στην γλώσσα του εμπορίου θα τις κατατάσσαμε στις σχέσεις μητρικής και θυγατρικής εταιρείας.

Και αυτό το έχει παραδεχθεί με τον πλέον επίσημο τρόπο ο επικεφαλής του ΕΛΑΜ, ο οποίος είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής ενώ ασκούσε και καθήκοντα σωματοφύλακα του υπόδικου Νίκου Μιχαλολιάκου.

 

Ο εκπρ. Τύπου του ΕΛΑΜ και κοινοβουλευτικός συνεργάτης με παρέα Χρυσαυγιτών χαιρετάει «υπερήφανα».

 

Είμαστε η Χρυσή Αυγή

Ο Χρίστος Χρίστου, σε ανύποπτο χρόνο (2013) άνοιξε τα χαρτιά της φυσιογνωμίας του ΕΛΑΜ και δήλωνε στο Sigma: «Είμαστε η Χρυσή Αυγή της Κύπρου. Όταν ξεκίνησε το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, κατατέθηκε αρχικώς η ονομασία Χρυσή Αυγή, η οποία δεν έγινε αποδεκτή από το υπουργείο εσωτερικών και για αυτό προχωρήσαμε στη δημιουργία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου». Και στην επισήμανση ότι είναι το ίδιο και το αυτό με τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Χριστού με αφοπλιστική ειλικρίνεια απάντησε: «Δεν το έχουμε κρύψει ποτέ…». Τα ίδια έχει επαναλάβει ο κ.  Χρίστου και σε άλλες περιπτώσεις, και συνεπώς η ταύτιση με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Ελλάδας κάθε άλλο παρά αυθαίρετη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Κασιδιάρης: Μην εξαπατάσθε…

Ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, σε μια από τις πολλές αμετροεπείς παρουσίες τους στο διαδικτυακό κανάλι της Χρυσής Αυγής τον Μάϊο του 2016, δεν άφησε περιθώρια παρανόησης για τον ρόλο του επικεφαλής του ΕΛΑΜ. Όταν κάποιος αποκάλεσε τον Χρίστο Χρίστου πρόεδρο, ο Η. Κασιδιάρης παρενέβη λέγοντας: «Πρόεδρος… Καλά το πρόεδρος είναι τυπικό. Για να αναγνωριστεί το κόμμα έπρεπε να έχει πρόεδρο…». Ο Ηλίας  Κασιδιάρης στην ίδια διαδικτυακή εκπομπή, ξεκαθάρισε ακόμα περισσότερο τα πράγματα απαντώντας σε αυτούς που υποστήριξαν ότι Χρυσή Αυγή και ΕΛΑΜ είναι «αδελφά» κόμματα. Όπως είπε: «το ΕΛΑΜ δεν είναι αδελφό κόμμα, είναι η ίδια η Χρυσή αυγή της Κύπρου, μην εξαπατάσθε (…) Η Χρυσή Αυγή, μέρα με την ημέρα, σε όλα τα ελληνικά κράτη – δυστυχώς αυτή τη στιγμή έχουμε δύο ελληνικά κράτη – ελπίζουμε κάποια στιγμή θα ενωθούν αυτά τα δύο ελληνικά κράτη…». Ο Η. Κασιδιάρης αναφερόμενος στην είσοδο του ΕΛΑΜ στην Κυπριακή Βουλή είπε πως «καταφέραμε να εισέλθουμε στο άντρο της πολιτικής διαφθοράς στη Κύπρο (…) και η Χρυσή Αυγή άνοιξε τα φτερά της πάνω από τη Κύπρο».

Σε άλλη εκπομπή στο διαδικτυακό κανάλι της Χρυσής Αυγής, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος αποκαλύπτει ότι η Χρυσή Αυγή «συντηρεί δυο τρία γραφεία της στη Κύπρο».

O N. Μιχαλολιάκος είναι υπόδικος για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ενώ με δηλώσεις του ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

 

Η σπορά των ναζί

Εκ των πραγμάτων, μετά από τις παραδοχές για το ότι, ΕΛΑΜ και Χρυσή Αυγή είναι το ίδιο και το αυτό, προκύπτει ένα σημαντικό θέμα ως προς τον αυτοπροσδιορισμό τους. Ο ίδιος ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος στις 5/3/2012, έχει δώσει σαφές στίγμα σε ομιλία του. «Εμείς» έλεγε «είμαστε η σπορά των νικημένων του 1945. Αυτοί είμαστε. Οι εθνικιστές, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες». Μόνο ανιστόριτοι δεν γνωρίζουν ποιοι ηττήθηκαν το 1945, αφού πρώτα έπνιξαν στο αίμα εκατομμυρίων ανθρώπων την υφήλιο.

Και επειδή «σπορά των ηττημένων του 1945» χωρίς αντισημιτισμό δεν μπορεί να υπάρξει ο Ν. Μιχαλολιάκος στην ίδια ομιλίας συμπλήρωνε: «Είμαστε οι μαχητές που θα ακονίσουν αν χρειαστεί τις ξιφολόγχες στο πεζοδρόμιο για να ελευθερώσουμε τις πατρίδες μας από τον Εβραίο που έχει καθίσει στο σβέρκο του κόσμου». Βεβαίως δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη προσπάθεια να αποκαλύψει ο Ν. Μιχαλολιάκος το ναζιστικό προφίλ Χρυσής Αυγής – ΕΛΑΜ (κατά παραδοχή τους είναι το ίδιο), καθώς αυτό καταμαρτυρείται από εκατοντάδες φωτογραφίες στελεχών που ποζάρουν μπροστά σε αγκυλωτούς σταυρούς, και έχοντας τατουάζ στα σώματα τους με ναζιστικά σύμβολα. Υπάρχει μάλιστα και φωτογραφία του εκπ. Τύπου του ΕΛΑΜ Γεάδη Γεάδη με παρέα Χρυσαυγιτών να χαιρετούν ναζιστικά.

O πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος μέχρι σήμερα δηλώνει πως είναι «σπορά» των νικημένων ναζί του 1945.

 

Ο σωματοφύλακας

Διερωτάται κάποιος πως ένα σκληρός και αμετανόητος ναζί, όπως ο Ν. Μιχαλολιάκος, θα μπορούσε να εμπιστευτεί την ασφάλεια του σε πρόσωπα που δεν είναι της απόλυτης εμπιστοσύνης του και δεν ενστερνίζονται της απόψεις του; Μάλλον αδύνατο. Ο επικεφαλής του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου ήταν σωματοφύλακας του κ. Μιχαλολιάκου και μάλιστα όπως αποκάλυψε ο Η. Κασιδιάρης, από τους πλέον έμπιστους αφού ανήκε στην ομάδα των φρουρών με τα «κόκκινα καπελάκια».

Ο Η. Κασιδιάρης αποκάλυψε ότι ο κ. Χρίστου έχει τελειώσει το ίδιο «σχολείο του εθνικισμού της Χρυσής Αυγής» μαζί του και είναι (δεν είπε ήταν) από τα δυνατά στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Ωστόσο πέραν από το ιδεολογικό προφίλ της Χρυσής Αυγής – ΕΛΑΜ, υπάρχει ακόμα ένα θέμα που σχετίζεται με την εγκληματική δράση μελών της οργάνωσης στην Ελλάδα με αποκορύφωμα την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Ο Ν. Μιχαλολιάκος σε δημόσιες δηλώσεις του ανέλαβε την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας και αυτό βεβαίως δεν μπορεί να περνάει απαρατήρητο, καθώς ολόκληρη η ηγεσία δικάζεται για σύσταση και λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης.

O επικεφαλής του ΕΛΑΜ βουλευτής Χρίστος Χρίστου ως προσωπική φρουρά του υπόδικου Νίκου Μιχαλολιάκου.

 

Δήθεν «αντισυστημικοί»

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ΕΛΑΜ κατέστη πολιτικό κόμμα με αίτηση που κατέθεσε με την ιδιότητα του ως δικηγόρου, ο τέως Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου, την περίοδο που ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΕΥΡΩ.ΚΟ. Στη συνέχεια ακολούθησαν δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου με τις οποίες υιοθετούσε ως «πεντακάθαρες» τις θέσεις των παιδιών του ΕΛΑΜ, ενώ στις πρόσφατες εκλογές εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εκλογή δύο βουλευτών του ΕΛΑΜ. Την σχέση Αρχιεπισκόπου με τη Χρυσή Αυγή είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο Ν Μιχαλολιάκος ο οποίος σε βίντεο ακούγεται να κατατάσσει τον Κύπρου Χρυσόστομο μεταξύ των τριών ιεραρχών που είναι «λεβέντες» και βοήθησε με όλες του τις δυνάμεις το ΕΛΑΜ. Επίσης ουσιαστική ήταν και η –μη – παρέμβαση του γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, όταν εξέτασε υπόθεση με παράνομες ενέργειες του ΕΛΑΜ, όπως στρατιωτικές ασκήσεις κλπ. Ο κ. Κληρίδης αντί να ασκήσει ποινικές διώξεις - από τη στιγμή που διαπίστωσε, όπως παραδέχθηκε διάπραξη ποινικών αδικημάτων, περιορίστηκε στις συστάσεις. Απαντώντας σε ερώτημα του Γ. Περδίκη για το θέμα, ανέφερε: «Επειδή, όμως, ομολογουμένως οι απαγορευτικές πρόνοιες του Ποινικού Κώδικα δεν είναι ευρέως γνωστές στο κοινό, έδωσα οδηγίες προς την Αστυνομία όπως επί του παρόντος μη προβεί σε καμία ποινική δίωξη και όπως προχωρήσει στην έκδοση ανακοίνωσης με την οποία να γνωστοποιεί ότι η ενασχόληση με τις πιο πάνω ενέργειες (σ.σ. εκγύμναση στη χρήση όπλων, εκγύμναση σε στρατιωτικά γυμνάσια κ.λπ.) συνιστά ποινικό αδίκημα δυνάμει του Νόμου, τις πρόνοιες του οποίου και θα εφαρμόζει αυστηρά η Αστυνομία σε οποιαδήποτε μελλοντική περίπτωση».

 

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το σπάνιο φαινόμενο «Cappuccino coast» σε θάλασσα της Πάφου (βίντεο)

Πολίτης News, 12:41 (τελευταία ενημέρωση 12:41)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στα συρτάρια η ευημερία των ζώων

ΓΙΩΤΑ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ, 12:41 (τελευταία ενημέρωση 12:41)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δίωρη στάση εργασίας αύριο των λεμενεργατών στο Λιμάνι Λεμεσού

Πολίτης News, 12:29 (τελευταία ενημέρωση 12:29)

Επιστροφή
στην αρχή