Χωρίς άλλη έρευνα στο ΤΕΠΑΚ - Προσφυγή από Ιάκωβο Καρρέρα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Δεν αναμένεται να καταχωρισθεί άλλη υπόθεση για τα ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ, καθώς οι καταγγελίες της οικογένειας Παυλίδου δεν διερευνώνται

Στην αντεπίθεση περνά η οικογένεια που βρέθηκε στο επίκεντρο του σκανδάλου των ερευνητικών προγραμμάτων του ΤΕΠΑΚ, μετά την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε από πλευράς Αστυνομίας να διερευνηθούν οι καταγγελίες της Ροζίτας Παυλίδου και του υιού της Ιάκωβου Καρρέρα (αμφότερων κατηγορούμενων στην υπόθεση) εναντίον καθηγητών του ΤΕΠΑΚ για ατασθαλίες στην ολοκλήρωση ερευνητικών προγραμμάτων. Σύμφωνα με καταγγελία που υπέβαλε στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας ο Ιάκωβος Καρρέρα, το ΤΑΕ Λεμεσού αρνήθηκε στις 19 Ιανουαρίου να καταχωρίσει καταγγελία του κ. Καρρέρα που αφορούσε τα ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ.

Καθώς η καταγγελία του κ. Καρρέρα είναι ενισχυτική της μαρτυρίας που προσέφερε η μητέρα του Ροζίτα Παυλίδου για ατασθαλίες καθηγητών του ΤΕΠΑΚ, η άρνηση παραλαβής της καταγγελίας του παραπέμπει σε κλείσιμο της υπόθεσης, όπως εμφανίζεται στο καταχωρηθέν κατηγορητήριο στο δικαστήριο και σε μη περαιτέρω διερεύνησή της. Όπως πληροφορείται ο «Π», στην καταγγελία του ο κ. Καρρέρα σημειώνει ότι στις 12 Σεπτεμβρίου 2017 είχε δώσει κατάθεση στην Αστυνομία, χρόνο κατά τον οποίο ο ίδιος δεν είχε στην κατοχή του έγγραφα που ενίσχυαν το περιεχόμενο της κατάθεσής του. Τα εν λόγω έγγραφα ο κ. Καρρέρα φέρεται να τα κατέχει πλέον, ωστόσο η Αστυνομία δεν τα παραλαμβάνει. Συγκεκριμένα, αρχές Δεκεμβρίου 2017, ο κ. Καρρέρα υποστηρίζει ότι το ΤΑΕ Λεμεσού τον προέτρεψε να μην υποβάλει την καταγγελία του με την υπόσχεση ότι θα τον καλέσει σε μεταγενέστερο στάδιο.

Όταν τελικά προσήλθε στο ΤΑΕ Λεμεσού στις 19 Ιανουαρίου 2018, το ΤΑΕ Λεμεσού φέρεται να αρνήθηκε να καταχωρίσει την καταγγελία του. Ακολούθησε στις 26 Ιανουαρίου παράπονο του κ. Καρρέρα στον αρχηγό Αστυνομίας (με κοινοποίηση στον γενικό εισαγγελέα) με την παράκληση να αναληφθούν ενέργειες για να καταστεί δυνατή η καταχώριση της καταγγελίας. Ο κ. Καρρέρα δεν έλαβε απάντηση, αν και επανήλθε με επιστολή προς τον αρχηγό στις 7 Φεβρουαρίου. Τελικά, στις 19 Φεβρουαρίου υποβλήθηκε παράπονο στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας. Σύμφωνα με το παράπονο, η μη λήψη της καταγγελίας από την Αστυνομία αντίκειται στο ανθρώπινο δικαίωμα για δίκαιη και αντικειμενική διερεύνηση της υπόθεσης, ως επίσης στο δικαίωμα του κ. Καρρέρα ως θύματος εγκληματικής ενέργειας για προστασία των δικαιωμάτων του.


Επιστροφή
στην αρχή