Χωρίς άδεια λειτουργεί το τσίρκο στη Λινόπετρα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η λειτουργία του τσίρκου προκαλεί την έντονη αντίδραση περιοίκων, καθώς ο χώρος που έχει επιλεγεί εφάπτεται οικιών του προσφυγικού συνοικισμού

Χωρίς άδεια λειτουργεί από την περασμένη Παρασκευή τσίρκο στην περιοχή της Λινόπετρας. Πρόκειται για το ίδιο τσίρκο που είχε στηθεί στη λεωφόρο Αγίας Φυλάξεως παρά το Τσίρειο στάδιο για την περίοδο των Χριστουγέννων και απομακρύνθηκε κακήν κακώς μετά από ενέργειες του Δήμου Λεμεσού.

Ωστόσο, ο επιχειρηματίας που έφερε το τσίρκο δεν έχασε χρόνο και το έστησε εκ νέου σε τεμάχιο που μίσθωσε στη συμβολή των λεωφόρων Κολωνακίου και Αγίου Αθανασίου, χωρίς και πάλι να εξασφαλίσει εκ των προτέρων άδεια από τον Δήμο Αγίου Αθανασίου αυτή τη φορά. Και προφανώς σκοπίμως, προχωρώντας ένα βήμα ακόμη, αιτήθηκε άδεια λειτουργίας την ημέρα της πρεμιέρας του τσίρκου προκειμένου η διαφαινόμενη απομάκρυνσή του να αποτελέσει δύσκολο εγχείρημα.

Κίνδυνος για τους θεατές

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγίου Αθανασίου Μαρίνο Κυριάκου δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω επιχειρηματίας φέρνει τον δήμο προ τετελεσμένων. Σε συνεδρία του το δημοτικό συμβούλιο Αγίου Αθανασίου την περασμένη Δευτέρα απέρριψε το αίτημα για χορήγηση άδειας, ενώ έδωσε εντολή στους νομικούς του συμβούλους για τη λήψη νομικών μέτρων. Η αίτηση, όπως υπέδειξε ο δήμαρχος, απορρίφθηκε καθώς υποβλήθηκε εκπρόθεσμα, ενώ η λειτουργία του τσίρκου θα επιβαρύνει σημαντικά το κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ήδη η περιοχή.

Εξάλλου, η λειτουργία του τσίρκου προκαλεί την έντονη αντίδραση περιοίκων, καθώς ο χώρος που έχει επιλεγεί εφάπτεται οικιών του προσφυγικού συνοικισμού Λινόπετρας. Να σημειωθεί ότι ήδη μετά από παράπονα περιοίκων, ο επιχειρηματίας καταγγέλθηκε από την Αστυνομία για πρόκληση οχληρίας.

Η σοβαρότερη, ωστόσο, παράμετρος του ζητήματος πέρα από τα διαδικαστικά είναι τα θέματα ασφάλειας που προκύπτουν για το κοινό που επισκέπτεται το τσίρκο, καθώς καμία υπηρεσία δεν ήλεγξε την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων, όπως τη στατική επάρκεια και την πυρασφάλεια, ώστε να χορηγήσει τις σχετικές άδειες.

Κατεβάστε το app του «Πολίτη» για Android και iOS για συνεχή ενημέρωση


Επιστροφή
στην αρχή