Χημικές δεν είναι, αλλά θερίζουν τα πάντα!

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Από τότε που γίναμε πάλι -σε σχέση με το Κυπριακό τουλάχιστον- προτεκτοράτο της Αθήνας, εισπνεύσαμε πολλά. Οι... Κοτζιάλμ όμως είναι οι πλέον τοξικές!

«Οι Τουρκοκύπριοι έχουν κάθε δικαίωμα να είναι παρόν στους εορτασμούς για τον βομβαρδισμό της Τυλληρίας. Δεν έχουμε μόνο εμείς ήρωες, λέμε όχι στον διχασμό», έγραφε το ψεύτικο tweet το οποίο αποδόθηκε στον Νίκο Τορναρίτη και ήταν προϊόν φωτομοντάζ. Ίσως εκείνου ο οποίος είχε κάνει και το πρώτο με τη φωτογραφία Τορναρίτη με πλακάτ σε εκδήλωση στη Λήδρας.

Κάποιοι συνάδελφοι το παρουσίασαν ως τρολάρισμα. Και καθόλου δεν τους τιμά για να το θέσω όσο πιο κομψά μπορώ. Άλλο ο τραμπουκισμός και η στοχοποίηση και άλλο το τρολάρισμα…

Για να σας πω την αλήθεια, με το που το διάβασα, ειδικά εκείνο το «έχουν κάθε δικαίωμα να είναι παρόν», είπα, (Λ)Άθως Αντωνιάδης. Ταίτυα αιλλεινοικά, μόνο εκείνος. Υπάρχουν κι άλλοι βέβαια, ειδικά στον χώρο. Όσο πιο μεγάλη -νομίζουν ότι- έχουν την ελληνοπρέπεια τόσο λιγότερο χρόνο έχουν αφιερώσει για να μάθουν στοιχειωδώς τη γλώσσα της.

Αν και, συνήθως, δεν είναι μόνο τη γλώσσα που δεν ασχολήθηκαν να μάθουν...

Σύντομα κατάλαβα όμως ότι αδίκως υποπτεύθηκα τον (Λ)Άθως. Αν και δεν αφήνει όπως και το αφεντικό του κάτι που να μην το διαστρεβλώσει, εδώ έσφαλα. Πρώτον, διότι δεν είχε άλλα λάθη. Σε δύο ολόκληρες προτάσεις. Δεύτερον, διότι ήταν πονηρό πολύ και δεν του το έχω. Και τρίτον, διότι ο (Λ)Άθως εκείνη την ώρα τσακωνόταν (με τον Παμπορίδη) αλλού. Τον λυπήθηκα.

Τον Παμπορίδη εννοώ. Και όποιον συζητά με τον (Λ)Άθως. Άδικος κόπος. Και δεν φταίει, ειλικρινά. Δεν φταίει.

Εδώ ο (Λ)Άθως, ναι...

Ποιος το έκανε αυτό με τον Τορναρίτη; Θα σας γελάσω. Αλλά η μηχανή της Περιρρέουσας φαίνεται ότι δουλεύει και πάλι ρολόι. Η στοχοποίηση πολλών που εκφράστηκαν υπέρ της λύσης και της επανένωσης είναι καθημερινό φαινόμενο. Όσοι δεν είδατε τη λάσπη που έφαγε και ο βοηθός γενικός ελεγκτής, ψάξτε το. Και αυτά είναι μόνο μερικά.

Όσοι, βεβαίως, προτιμούν να βλέπουν… τρολαρίσματα μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν και να σφυρίζουν αδιάφορα.

Ας πάμε σε κάτι άλλο όμως: Την στημένη υστερία για τη μετάβαση -ΚΑΙ φέτος, όπως κάθε χρόνο, έχει σημασία- των Τ/Κ στην Τηλλυρία και τα απίστευτα που ακούστηκαν, σε μια χώρα η οποία αγνοεί ακόμη το τι μας οδήγησε στα γεγονότα του 1964, όλα αυτά τα είδαμε χθες. Όσοι δεν τα είδαν και θέλουν, η Στήλη είναι εδώ. Και έχει τίτλο: «Η Τηλλυρία ως η -χθεσινή- καραμέλα των ψεκασμένων».

Το πιο… ψεκασμένο από όλα όμως, δεν το είχαμε προλάβει χθες. Και επιβάλλεται να το γράψουμε, ειδικά εάν θέλουμε να κατανοήσουμε ποια νούμερα διοικούν, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών επί των ημερών του άλλοτε υμνητή της δικτατορίας του Γιαρουζέλσκι και ινδάλματος απάντων των ψεκασμένων της νήσου μας, αριστερά και δεξιά, Νίκου Κοτζιά.

Μιλάμε για την πλέον φαιδρή περίοδο στην ιστορία του υπουργείου. Και για έναν τύπο ο οποίος ενώ χρησιμοποιεί την Κύπρο πολιτικά και, με τα συνθήματα που αρέσουν στους εδώ ψεκασμένους, κάνει το πολιτικό του κομμάτι, όταν συνάντησε τον νέο υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, σε μια φοβερά κρίσιμη μάλιστα στιγμή για το Κυπριακό, ενώ συζήτησαν τα πάντα, δεν του είπε λέξη για το Κυπριακό.

Και όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφο εάν το συζήτησαν απάντησε πως όχι και το… αιτιολόγησε ως εξής: «Δεν με ρώτησε»! Τόση φαιδρότητα. Ίσως και βεβαιότητα ότι δεν υπήρχε λόγος διότι ο δικός μας δεν θα το πήγαινε σε λύση anyway από τότε.

Το ΥΠΕΞ (Κοτζιά) λοιπόν, έσπευσε να μπει και αυτό στον χορό του ψεκασμού για την Τηλλυρία και το 1964. Και χάρισε άφθονο γέλιο στον κάθε πονεμένο. Ισχυρίστηκε στην ανακοίνωσή του ότι το 1964 οι Τούρκοι χρησιμοποίησαν… «χημικά όπλα» στην Κύπρο. Αλλά δεν έμεινε ώς εκεί. Ανακάλυψε και το εξής: «Επρόκειτο για την πρώτη χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων στην Ιστορία του πλανήτη μας».

Με τη μοναδική επιφύλαξη τα ούφο του ΥΠΕΞ στην Αθήνα να προέρχονται -ως τέτοια- από κάποιον άλλον πλανήτη, ο άλαλος πια αναγνώστης πρέπει να σημειώσει μερικά πράγματα, με πρώτο ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ χημικά όπλα στην Κύπρο.

Δεδομένου βεβαίως ότι, εφόσον ο όρος χημικά όπλα ερμηνεύεται ως «ουσίες οι οποίες μετατρέπονται σε αέρια ή ατμούς ή σταγονίδια ή σκόνη, ώστε να καταστήσουν τον αέρα ακατάλληλο για εισπνοή», οι επισκέψεις Κοτζιά στο νησί μας και οι εδώ δηλώσεις του μπορεί να θεωρηθούν «χημικό όπλο». Όμως, το 1964 δεν χρησιμοποιήθηκαν. Στην Κύπρο.

Τώρα, στη γειτονιά της Αθήνας όπου ζούσε ο, 14χρονος τότε, Κοτζιάς είμαι σίγουρος ότι έπεφτε πολλή ουσία του τύπου «μετατρέπονται σε αέρια ή ατμούς». Σίγουρα.

Και δεν μπορεί, Υπουργείο Εξωτερικών χώρας, ακόμα και στα χέρια ενός τέτοιου τύπου να γελοιοποιείται μέσα από ανακοινώσεις αυτού του επιπέδου ή ακόμη χειρότερα, να μιλά για… απαγορευμένα χημικά όπλα (!) αγνοώντας και πως η Σύμβαση της Χάγης και η σχετική απαγόρευση της χρήσης τους, υπεγράφη το 1907!

Περιττό να σας πω ότι οι ψεκασμένοι εδώ και αλλού, ανάμεσά τους και συνάδελφοι, αναπαρήγαγαν την ανακοίνωση και ανέδειξαν τα… χημικά όπλα σε τίτλους!

Αν και δεν είναι χημικό, η ανθρώπινη βλακεία είναι το ισχυρότερο όπλο μαζικής καταστροφής στην Ιστορία. Και το 1964, επίσης το χρησιμοποιήσαμε μαζικά… Εξ ου και το αποτέλεσμα.

Υστερόγραφο: Επειδή διαδίδεται, οι ναπάλμ δεν είναι χημικά όπλα όχι. Τα χημικά όπλα είναι άλλωστε ΟΛΑ απογορευμένα από το 1907, όπως είπαμε και πιο πάνω. Οι ναπάλμ είναι εμπρηστικές βόμβες και η χρήση τους ρυθμίστηκε το 1980, έτσι που να απαγορεύεται η ρίψη τους εναντίον ανθρώπων. Αν αυτό αλλάζει το εγκληματικό του πράγματος; Μα όχι βέβαια. Απλώς δεν μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε. Είναι πολύ απλό.

Και με βάση και τα όσα είπε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τότε (δείτε τη Στήλη που προανέφερα) το οποίο και μας άφησε εκτεθειμένους δεδομένου και του ότι επιτεθήκαμε ενώ είχαμε δεσμευτεί στον ΟΗΕ πως δεν θα το κάνουμε και ενόσω διεξάγονταν συνομιλίες, δίνοντας έτσι και την ευκαιρία στην Τουρκία να μας βομβαρδίσει, με βάση όλα αυτά λοιπόν, τα χέρια εκείνων που διέταξαν την επίθεση δεν είναι εντελώς καθαρά από το αίμα των ανθρώπων που χάθηκαν. Οι εγκληματίες είναι αυτοί που έριξαν τις ναπάλμ. Αλλά και οι άλλοι που έδωσαν την ευκαιρία, έχουν ασήκωτες ευθύνες. Τις οποίες βεβαίως, δεν συζητά κανείς.


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Η δικαιοσύνη, οι κλίκες και η Βουλή

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, 15:45 (τελευταία ενημέρωση 15:45)

ΑΠΟΨΗ

Γιατί στο Πανεπιστήμιο Κύπρου θριαμβεύσαμε; (Του Κ. Χριστοφίδη)

Πολίτης News, 14:34 (τελευταία ενημέρωση 14:34)

ΑΠΟΨΗ

Η ΕΕ υιοθέτησε τον μεγαλύτερο ανθρωπιστικό προϋπολογισμό στην ιστορία

Πολίτης News, 14:17 (τελευταία ενημέρωση 14:17)

Επιστροφή
στην αρχή