Χάρης Χαραλάμπους: Καταγγέλλει στην Αστυνομία τον Κ. Χαμπιαούρη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Την πρόθεσή του αυτή ανακοίνωσε ο ΓΓ της ΠΟΕΔ Xάρης Χαραλάμπους μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook σήμερα

Καταγγελία στην Αστυνομία προς τον Υπουργό Παιδείας θα καταθέσει τη Δευτέρα ο ΓΓ της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους. Την πρόθεσή του αυτή ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Χαραλάμπους μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, τονίζοντας ότι αιτία είναι η στέρηση του δικαιώματός του να εκτελεί απρόσκοπτα τα συνδικαλιστικά του καθήκοντα.

 

Ακολουθεί αυτούσια η ανάρτηση του κ. Χαραλάμπους:

 

«ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ:

Όπως είχα αναφέρει τις προηγούμενες μέρες μετά και από συνεννόηση με νομικούς συμβούλους της ΠΟΕΔ, δήλωσα χθες ξεκάθαρα προς τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας, οτι τη Δευτέρα θα μεταβώ στο σχολείο όπου έχω τοποθετηθεί ως Διευθυντής και στη συνέχεια θα μεταβώ σε αστυνομικό σταθμό για να προχωρήσω σε καταγγελία σε βάρος του, για το γεγονός ότι με την απόφαση του Υπουργικού Συμβούλιου, μου στερείται το δικαίωμα με βάση τις διεθνείς συμβάσεις, τις σχετικές νομοθεσίες και τις συμφωνίες μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και ΠΟΕΔ από το 1973 μέχρι σήμερα, να εκτελώ ως Γ. Γραμματέας της ΠΟΕΔ, απρόσκοπτα τα συνδικαλιστικά μου καθήκοντα.

Η ίδια καταγγελία μπορεί να γίνει από όλα τα στελέχη των επηρεαζόμενων Εκπαιδευτικών Οργανώσεων. Θα συνεννοηθούμε όλες οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις για το θέμα.

Οι Οργανώσεις μας εξετάζουν επίσης σε συνεννόηση με νομικούς συμβούλους, τη λήψη όλων των νομικών μέτρων και την καταγγελία όλων των αποφάσεων του Υπουργικού, που λήφθηκαν αυθαίρετα χωρίς να προηγηθεί κανένας διάλογος, στο Κυπριακό και Ευρωπαϊκό Δικαστήριο».

 

 


Επιστροφή
στην αρχή