Χαραλαμπόπουλος: «Λατρεύω να παίζω για την χώρα μου»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ο 19χρονος φόργουορντ παραδέχτηκε ότι ξαφνιάστηκε, όταν είδε πως ήταν ανάμεσα στους «εκλεκτούς» του Φώτη Κατσικάρη για το Προολυμπιακό του Τορίνο

Η FIBA αφιέρωσε χρόνο και χώρο στον νεαρό άσο του Παναθηναϊκού, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, με αφορμή την «παρθενική» κλήση του στην εθνική ανδρών της Ελλάδας.

Ο 19χρονος φόργουορντ παραδέχτηκε ότι ξαφνιάστηκε, όταν είδε πως ήταν ανάμεσα στους «εκλεκτούς» του Φώτη Κατσικάρη για το Προολυμπιακό του Τορίνο (4-9/7), ενώ τόνισε πως μόνο καλύτερος μπορεί να γίνει από αυτή την εμπειρία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA:

Για την κλήση του στην εθνική ανδρών: «Ομολογώ πως δεν το περίμενα, αλλά κατάφερα να παραμείνω ψύχραιμος. Πιθανώς γιατί μου πήρε ώρα να το συνειδητοποιήσω (σ.σ. γέλια). Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως χάρηκα πάρα πολύ και πήρα τηλέφωνο τους γονείς μου».

Για το τι μπορεί να κερδίσει από την Εθνική: «Έχω να κερδίσω πάρα πολλά. Σίγουρα θα αποκτήσω μεγάλη εμπειρία από αυτή την διαδικασία. Είναι πολύ σημαντική στιγμή στην καριέρα ενός αθλητή η πρώτη του κλήση στην εθνική ανδρών».

Για το πόσο δύσκολη θα είναι η αποστολή της Εθνικής στο Προολυμπιακό: «Δεν ξέρω αν θα είναι εύκολο ή δύσκολο. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι κάθε χρόνο η Εθνική ομάδα παρουσιάζεται ανταγωνιστική στις διεθνείς διοργανώσεις και ότι έχουμε μπροστά μας έναν στόχο που όλοι θέλουμε να εκπληρώσουμε. Αυτό είναι το βασικό μέλημα όλων μας: να πετύχουμε τον σκοπό μας».

Για το γεγονός πως κάθε καλοκαίρι από τα 15 του έχει υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες: «Καλοκαίρι σημαίνει Εθνική ομάδα για μένα. Τόσο απλά. Η ευχή μου είναι να αγωνίζομαι κάθε χρόνο στην εθνική της χώρας μου, γιατί αγαπώ το μπάσκετ και λατρεύω να παίζω για την χώρα μου. Τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτό».


Επιστροφή
στην αρχή