#CauldronWithAView #KαζάνιΜεΘέα

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Τις μέρες που ο Φούλης άρχισε να κληρώνει κινητά, ο Φιλάργυρος Β' έπαιξε τον καλό χριστιανό. Ο #Pellotopos ξεφεύγει για τα καλά. Τα ύστερα του κόσμου!

Σύμφωνοι. Ήταν… παράξενο -για να το θέσω διπλωματικά- ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου αποφάσισε να κληρώσει smartphone στη «σύναξη τουιτεράδων» την οποία συγκάλεσε τις προάλλες ελπίζοντας -ίσως λέω- να δει ποιοι κρύβονται πίσω από μερικά ανώνυμα accounts στο twitter.

Πονηρός ο Παφίτης, σου λέει ανώνυμοι μεν, Κυπραίοι δε. Κάποιοι θα δελεαστούν και θα έρθουν όταν ακούσουν ότι παίζει «έκπληξη» (sic). Νομίζω όμως ότι δεν του έκατσε τελικά με τους συγκεκριμένους.

Οφείλω πάντως να σας πω πως, αν και ήταν πολύ κουλό αυτό με την κλήρωση, κακό δεν το βρήκα. Νοουμένου πάντα ότι θεωρεί κανείς δεδομένο πως το κινητό δεν είχε κοριό ή κάτι τέτοιο. Εάν είχε, το γεγονός ότι το κέρδισε ο Μαλάς ήταν διπλό χτύπημα για τον Φούλη.

Μέχρι το 2023 που (ίσως) να υπάρχει λόγος να το… ακούσει, το συγκεκριμένο δεν θα κάνει πια αναβάθμιση και θα το έχει αλλάξει. Αυτό που με ανησυχεί προσωπικά με αυτά τα κόλπα που ξεσήκωσε ο Φούλης -διότι, εάν δεν το μάθατε, κάνει και άλλη κλήρωση με όποιον του γράψει στο #tweetΑverof για άλλο τηλέφωνο, αν και νομίζω πως μια ραπτομηχανή θα ήταν το ιδανικό δώρο για τον ΔΗΣΥ της εποχής μας- είναι να μην βρει μιμητές.

Σκεφτήκατε να αρχίσει και ο άλλος ο μεταλλασσόμενος να κάνει κληρώσεις; Να επινοήσει κι εκείνος ένα ανάλογο hashtag, ενδεχομένως και ένα πιο ακραία φαντασιακό -π.χ. #believeAnastasiades- και να κληρώνει αβέρτα;

Και μην μου πείτε, ποιος πιστεύει πια τον Αναστασιάδη. Θα εκπλαγείτε με τον αριθμό των ιδιοφυϊών που ζουν ανάμεσά μας. Οι του Αναστασιάδη είναι μόνο ένα μέρος τους. Και αφού το ανοίξαμε, να σας υπενθυμίσω πως όλοι τους είναι έξω. Και όλοι τους ψηφίζουν. Ενώ οι γνωστικοί δεν πάτε.

Σκεφτήκατε τι έχει να γίνει όμως; Και εάν αρχίσει να μοιράζει ουίσκι, έχει καλώς. Παρόλο που απίθανο θα ήταν να τα αποχωριζόταν και δεν ξέρω άνθρωπο ο οποίος να τόλμησε ποτέ να πάει να πάρει μπουκάλι από κοντά του. Από τους ζώντες τουλάχιστον. Μ’ αυτό λοιπόν ως δεδομένο, εάν αρχίσει να κληρώνει διαβατήρια, τι γίνεται;

Ας αλλάξουμε θέμα. Ακούσατε τον Αχαρακτήριστο Β’ για τις απολύσεις στο OMEGA; Και πριν αρχίσετε ορισμένοι αυτά τα πολιτικώς ορθά του #Pellotopos, το ξέρετε πως εμένα δεν με απασχολούν. Αν είναι άρρωστος και θέλει να τον αντιμετωπίζουμε έτσι, να σταματήσει να προκαλεί και θα το ξαναδούμε. Όσο προκαλεί…

Σας μεταφέρω αυτούσια τη δήλωσή του όπως έγινε -πριν τις απολύσεις, αλλά τώρα έγινε κατανοητή- στον «Φιλελεύθερο»: «Δεν μου ταίριαζε να το κλείσω, θα έχαναν τη δουλειά τους 100 άτομα και... Ήθελαν και αποζημιώσεις, γιατί όταν το έκλεινα την άλλη μέρα το πρωί έξω από το κάγκελο της Αρχιεπισκοπής θα υπήρχαν όλοι οι υπάλληλοι με τα πλακάτ εναντίον της Αρχιεπισκοπής. Το έβλεπα αυτό το πράγμα. Κάθε χρόνο ζημιώναμε, κάθε χρόνο. Όλες τις εταιρείες που ζημιώνανε τις έκλεισα και η μόνη εταιρεία που ζημίωνε και δεν την έκλεινα ήταν το κανάλι και προσπαθούσα να βρω κάποιον να το συνεχίσει γιατί σκεφτόμουν τους υπαλλήλους».

Και μετά (σ.σ. το είπε τάχα στον Χάσικο): «Εμελέτησές το καλά το όλο θέμα; Και πρέπει ν’ αναλάβεις και τους υπαλλήλους. Κι αν είναι δυνατόν να μην τους απολύσεις...». Μάνα μου ρε. Πόσο γλυκός με τα ξένα κόλλυβα, ε;

«Όλες τις εταιρείες που ζημιώνανε τις έκλεισα και η μόνη εταιρεία που ζημίωνε και δεν την έκλεινα ήταν το κανάλι και προσπαθούσα να βρω κάποιον να το συνεχίσει γιατί σκεφτόμουν τους υπαλλήλους». Οι άλλες εταιρείες που έκλεινε τι είχαν δηλαδή; Εκείνους δεν τους… λυπόταν;

Και πόσο τους λυπόταν; Σόρι! Τι λέω; Αυτό το απάντησε άθελά του: «Ήθελαν και αποζημιώσεις, γιατί όταν το έκλεινα την άλλη μέρα το πρωί έξω από το κάγκελο της Αρχιεπισκοπής θα υπήρχαν όλοι οι υπάλληλοι με τα πλακάτ εναντίον της Αρχιεπισκοπής». Τόσο!

Το χειρότερο δε από όλα είναι πως ενώ γνώριζε ότι θα γίνονταν απολύσεις βγήκε και -γνωρίζοντας επίσης ότι ο Χάσικος δεν θα τον άδειαζε δημόσια λέγοντας ότι ψεύδεται αφότου θα νοίκιαζε τον σταθμό- ισχυρίστηκε βολικά ότι του είπε να μην απολύσει τους... καημένους τους υπαλλήλους. Και ότι εκείνος απάντησε, λέει: «Αν είναι καλοί δεν θα τους απολύσω, αν δεν κάνουν τη δουλειά τους, εγώ είμαι επιχειρηματίας, δεν είμαι εκκλησία εγώ. Δεν θα χαριστώ κανενός».

Τώρα που αυτό κυκλοφορεί, οι απολυμένοι συνάδελφοι μοιάζουν να έφυγαν κιόλας διότι… δεν δούλευαν! Μα καταλαβαίνετε κρετινισμό ο τύπος; Μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο ο οποίος είχε απειλήσει αυτούς τους εργαζομένους, στο τότε MEGA, ότι εάν έμπαιναν σε συντεχνίες -κάτι που τους απαγόρευσε!- θα τους έκανε, λέει, ό,τι έκανε στην ΚΕΟ.

Τι έκανε στην ΚΕΟ;

Είχε στείλει, για όσους το ξέχασαν, απάνω που άρχισε η κρίση, το φοβερό εκείνο τελεσίγραφο «είτε απολύετε 150 άτομα, είτε την κλείνω». Και τόσα άλλα που του γράψαμε ξανά και ξανά και ξανά. Και τώρα, παρότι του έφυγε και ο λόγος με τα… πλακάτ, παριστάνει τον καλό ο οποίος σκέφτηκε τάχα τους εργαζομένους (!) γιατί δεν θα βγει ο Χάσικος να πει το αντίθετο.

Τόσο αδιανόητα χυδαίος ακόμα και τώρα.

Αλλά τι λέω; Αυτός βγήκε από το χειρουργείο προχθές και μιλούσε για λεφτά και επενδύσεις. Μόλις τον έβγαλαν. Είναι να μας ξαφνιάζει κάτι ακόμα μαζί του; Αυτός, εάν υπήρχε κόλαση, θα έβρισκε τρόπο να πείσει τον σατανά να κάνει κλήρωση -αλά Φούλης- για να κερδίσει κινητό, να βρει σήμα και να βγάζει λεφτά ακόμα και μέσα από το καζάνι.

Για καλή του τύχη, όμως, δεν υπάρχει τίποτα από όλα αυτά. Και εκείνος, ακόμη και να μην ήταν πιο άθεος από μένα -που πάντοτε ήταν- τώρα έγινε σίγουρα. Για να διώξει τον φόβο του μήπως και υπάρχει τελικά, ο σατανάς εννοώ. Για τον... άλλο είναι σίγουρος.


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Ναρκωτικά στα σχολεία μας...της Μαρίνας Κουμάστα

ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΥΜΑΣΤΑ, 07:49 (τελευταία ενημέρωση 07:49)

ΑΠΟΨΗ

Αλυσοδεμένοι και ηλίθια βολεμένοι

ΚΑΤΙΑ ΣΑΒΒΑ, 22.01.2019

ΑΠΟΨΗ

Ευρωεκλογές: Θα αλλάξουν τα πράγματα αυτή τη φορά

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ, 22.01.2019

Επιστροφή
στην αρχή