«Βραβείο»... ντροπής

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΣΤΗΛΕΣ
Blog

Από τη στιγμή που οι απλήρωτοι παίκτες που αγωνίζονται στην Κύπρο αποτελούν την πλειονότητα, διερωτάται ο κάθε ένας πώς οι ομάδες περνάνε τις εξετάσεις των κριτηρίων.

 

Η απάντηση απλή: Οι παίκτες κάποιες φορές εξαναγκάζονται, υπό το φόβο μην χάσουν τη δουλειά τους, υπογράφουν ότι εξοφλήθηκαν και έτσι τα σωματεία τη βγάζουν καθαρή. Το «ώς πότε θα τη βγάζουν καθαρή» είναι ένα ερώτημα.

 

Η έρευνα του ΠΑΣΠ για το «Μαύρο Βιβλίο» με το ερωτηματολόγιο που ετοιμάστηκε από την FIFPro (Παγκόσμιος Σύνδεσμος επαγγελματιών ποδοσφαιριστών) και παρουσίασε ο Σύνδεσμος καταδυκνύει πως οι κυπριακές ομάδες κατέχουν... αρκετές πρωτιές. Το 77% των παικτών δεν πληρώνονται τους μισθούς τους έγκαιρα, ποσοστό που είναι το πιο ψηλό από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης . Από αυτό το 77%, το 74%, έχουν 1 έως 3 μήνες καθυστερημένα, το 21%, 3 έως 6 μήνες, το 2% περισσότερο από 6 μήνες και το 3% περισσότερο από ένα χρόνο!

 

Πρόσφατα,  παίκτες ομάδας εξοφλήθηκαν για το μήνα Οκτώβριο, δηλαδή σε λίγο θα συμπληρωθούν τέσσερις μήνες που θα είναι απλήρωτοι. Η απορία κάποιου συγκεκριμένου παίκτη εύλογη: «Το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται τον Μάιο. Πώς είναι δυνατόν μέσα σε τρεις μήνες να καταφέρει η ομάδα μου να μου δώσει έξι μισθούς; Είναι απλά αδύνατον».


Διαβάστε επίσης:

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έκαναν μάγκα τον Κέρκεζ: Νταβόρ και Τεϊσέιρα οι «αποκαλύψεις» της ΑΕΛ!

ΣΑΒΒΑΣ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ, 11:50 (τελευταία ενημέρωση 11:50)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΝΒΑ: Πρόστιμο στον Ντουράντ για τα «γαλλικά» σε φίλαθλο!

Πολίτης Sports, 11:31 (τελευταία ενημέρωση 11:31)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εuroleague: Με πολλαπλά κίνητρα o Παναθηναϊκός, τέρμα οι δικαιολογίες

Πολίτης Sports, 11:22 (τελευταία ενημέρωση 11:22)

Επιστροφή
στην αρχή