Αβέρωφ Νεοφύτου: Δεν υπάρχει σχέδιο Β' όπως δεν υπάρχει και Κύπρος Β'

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Όπως δεν υπάρχει Κύπρος Β', δεν υπάρχει και σχέδιο Β', είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, συμπληρώνοντας πως η Κύπρος είναι μόνο μία.

Ο ΔΗΣΥ στηρίζει τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για επανέναρξη του διαλόγου για λύση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων των ΗΕ και του πλαίσιου Γκκουντέρες στο σύνολότου, το οποίο θα διασφαλίζει ότι μετά τη λύση η Κύπρος θα είναι ένα φυσιολογικό κράτος χωρίς ξένες εγγυήσεις και κατοχικό στρατό, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος εξήλθε νωρίτερα από τη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων στο Προεδρικό Μέγαρο λόγω υποχρεώσεων.

Ερωτηθείς για το κατά πόσο η Κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο Β', ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι αυτό που πρέπει να έχουμε είναι ουσιαστικό σχέδιο Α'. 

"Μία είναι η Κύπρος. Όπως δεν υπάρχει Κύπρος Β', δεν υπάρχει και σχέδιο Β'" ανέφερε συγκεκριμένα.

Αναφορικά με τις επαφές της κ. Λουτ, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως η ειδική αντιπρόσωπος του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό, δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμη τις σημαντικές τις επαφές με τις εγγυήτριες δυνάμεις, έτσι ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα των προσπαθειών της.

Σημειώνεται πως λίγο μετά το μεσημέρι η ενημέρωση για το Κυπριακό ολοκληρώθηκε και οι αρχηγοί των κομμάτων ενημερώνονται πλέον για το θέμα της ενέργειας.

Για το σκοπό στο Προεδρικό βρίσκονται από το πρωί ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Στέλιος Χειμώνας.


Επιστροφή
στην αρχή