Αστυνομικός ξυλοκόπησε μπροστά στα παιδιά της τη σύντροφό του

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο κ. Χρυσοστόμου έδωσε οδηγίες ο αστυνομικός να κατηγορηθεί και να τεθεί σε διαθεσιμότητα. Εναντίον του διεξάγεται ήδη ποινική και πειθαρχική έρευνα.

Με οδηγίες του αρχηγού Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου, συνελήφθη ένας αστυνομικός της ΥΚΑΝ για βία στην οικογένεια. Παράλληλα ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και εναντίον του διατάχθηκε ποινική και πειθαρχική δίωξη. Το μέλος της ΥΚΑΝ την ημέρα του Πάσχα είχε μεταβεί μαζί με τη σύντροφό του και τα παιδιά της σε φιλικό σπίτι στην Πάφο για να γιορτάσουν την Ανάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες όλα κύλησαν ομαλά χωρίς να παρατηρηθεί κάτι το ασυνήθιστο. Κατά την επιστροφή προς τη Λευκωσία, το ζευγάρι άρχισε να λογομαχεί μέσα στο αυτοκίνητο ενώ τα παιδιά της γυναίκας βρίσκονταν στο πίσω κάθισμα. Οι δύο αντάλλαξαν έντονους χαρακτηρισμούς και βρισιές. Σε ένα σημείο του δρόμου ο αστυνομικός σταμάτησε το αυτοκίνητο και άρχισε να ξυλοκοπά άγρια τη γυναίκα μπροστά στα μάτια των παιδιών της.


Η γυναίκα ακολούθως πήγε σε αστυνομικό σταθμό και κατήγγειλε το περιστατικό. Αστυνομικοί λίγη ώρα αργότερα πέρασαν χειροπέδες στον συνάδελφό τους, ενώ ενημερώθηκε και ο αρχηγός Αστυνομίας. Ο κ. Χρυσοστόμου έδωσε οδηγίες ο αστυνομικός να κατηγορηθεί και να τεθεί σε διαθεσιμότητα. Εναντίον του διεξάγεται ήδη ποινική και πειθαρχική έρευνα.

Καμία ανοχή


Η ηγεσία της Αστυνομίας έχει τονίσει στα μέλη της ότι η συμπεριφορά τους θα πρέπει να αποτελεί υπόδειγμα και σε καμία περίπτωση δεν θα γίνονται ανεκτές πράξεις που αποτελούν ποινικά αδικήματα και εκθέτουν και το Σώμα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν παρόμοιες συμπεριφορές συγκαλύπτονταν στο πλαίσιο της κακώς νοούμενης «συναδελφικής αλληλεγγύης».


Επιστροφή
στην αρχή