Αστυνομικοί κατάκλεψαν Ρώσους για παρένθετη μητέρα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ
Ποινική ανάκριση διέταξε η Νομική Υπηρεσία για διαφθορά αστυνομικών με απίστευτες διαστάσεις - "έγδυσαν" Ρώσο και Ρωσίσα πολυεκατομμυριούχους.

Αστυνομικοί σε συνεργασία με πρώην αστυνομικούς και άλλους αετονύχηδες «έγδυσαν» έναν Ρώσο και μια Ρωσίδα, πολυεκατομμυριούχους, προσφέροντας «υπηρεσίες» για τον εντοπισμό, και μη εντοπισμό, της 17 μηνών κόρης τους, Sonia, την οποία είχε αρπάξει η παρένθετη μητέρα που είχαν μισθώσει για να τη γεννήσει.

Η Olga Mirimskaya και ο Nikolai Smirnov, που είναι οι βιολογικοί γονείς του παιδιού, πλήρωσαν εκατοντάδες χιλιάδες ίσως και εκατομμύρια ευρώ στη μεταξύ τους μάχη. Για μεγάλο χρονικό διάστημα πλήρωναν για πληροφορίες που τους διαβίβαζαν Κύπριοι πρώην, νυν αστυνομικοί και ιδιώτες. Η μεν Mirimskaya αναζητούσε τα ίχνη της παρένθετης μητέρας Svetlana Bezpyataya για να βρει το παιδί της, ο δε πατέρας επιχειρούσε να εξαφανίσει τα ίχνη τής παρένθετης μητέρας με την οποία συνεργαζόταν για να κρατήσει τη Sonia.

 

Ποινική ανάκριση

Πληροφορίες του «Π» αναφέρουν πως εδώ και μήνες ο γενικός εισαγγελέας έχει διορίσει ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή (πρώην ανώτατο αξιωματικό της Αστυνομίας), ο οποίος ερευνά την εμπλοκή αστυνομικών και άλλων σε ένα απίστευτο σκάνδαλο διαφθοράς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αστυνομικοί διαβίβαζαν (με το αζημίωτο) παραπλανητικές πληροφορίες στις υπηρεσίες τους για το πού κρυβόταν δήθεν η παρένθετη μητέρα. Την ίδια ώρα συνεργαζόντουσαν με ιδιώτες που είχαν προσληφθεί είτε από τον βιολογικό πατέρα είτε από τη βιολογική μητέρα, παίζοντας ένα απίστευτο παιχνίδι εξαπάτησης για να τους «αρμέγουν». Τελικώς η δουλειά στράβωσε και οι «κότες με τα χρυσά αβγά» σταμάτησαν να γεννάνε όταν οι κατοχικές αρχές συνέλαβαν την παρένθετη μητέρα, γιατί εντοπίστηκε σε στρατιωτική περιοχή μαζί με τρεις Ελληνοκυπρίους και έναν Αλβανό. Πληροφορίες του «Π» αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής έχουν ανακριθεί αρκετοί αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων και υψηλόβαθμοι στο Αρχηγείο Αστυνομίας, που είχαν γνώση της υπόθεσης.

 

Κλέφτες κι αστυνόμοι

Απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες του «Π» αναφέρουν ότι την περίοδο που αναζητείτο η παρένθετη μητέρα με το παιδί η Αστυνομία παρακολουθούσε τον βιολογικό πατέρα Nikolai Smirnov, καθώς ήταν γνωστό ότι ο ίδιος την έκρυβε. Αστυνομικοί κάρφωναν τους συναδέλφους τους και ο Ρώσος λάμβανε τα μέτρα του. Την ίδια ώρα, αστυνομικοί που δούλευαν για ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας έβγαζαν σκοπιά κάτω από διαμέρισμα στη Λεμεσό, προστατεύοντας την παρένθετη μητέρα. Η βιολογική μητέρα επίσης πλήρωνε αδρά αστυνομικούς, μέσω άλλης ιδιωτικής εταιρείας, για να βρει το παιδί. Όταν όλοι αντιλήφθηκαν ότι θα τους συνέφερε να μην βρεθεί το παιδί για να συνεχίσουν να παίρνουν χρήματα τόσο από τη μητέρα όσο και από τον πατέρα, συνεργάζονταν για να παραπλανούν τις έρευνες. Όταν ο «Π» αποκάλυψε πριν από μήνες τη συμπαιγνία, η παρένθετη μητέρα με το 17 μηνών παιδί μεταφέρθηκαν με σκάφος στα κατεχόμενα με στόχο να διαφύγουν στην Τουρκία και από εκεί ο πατέρας με τη νέα του σύντροφο να πάρει το παιδί και να φύγει στην Αμερική, όπου ζει μόνιμα.

 

Μυρίστηκαν χρήμα

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η βιολογική μητέρα του παιδιού, η 52χρονη Olga Mirimskaya, είναι πρόεδρος μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ρωσίας και το 2015 πήρε την 22η θέση στην κατάταξη του Forbes και θεωρείται μια από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο. Ο 32χρονος βιολογικός πατέρας Nikolai Smirnov είναι ιδιοκτήτης μεγάλου οικονομικού οργανισμού που ονομάζεται «Zolotaya Korona». Η Mirimskaya, η οποία έχει τρία παιδιά από προηγούμενο γάμο της, όταν δημιούργησε σχέση με τον Smirnov δεν μπορούσε να κάνει παιδί. Αποφάσισαν να μισθώσουν τη Svetlana Bezpyataya από την Κριμαία για να κυοφορήσει και να γεννήσει το παιδί τους, υπογράφοντας μαζί της σχετικό συμβόλαιο. Η Svetlana Bezpyataya, που είναι επαγγελματίας παρένθετη μητέρα, είχε κάνει ακόμα τέσσερις παρένθετες εγκυμοσύνες, ενώ έχει και ένα παιδί με τον σύζυγό της. Τα εισοδήματα της οικογένειάς της προέρχονταν από αυτές τις παρένθετες εγκυμοσύνες. Όταν ο Mirimskaya με τον Smirnov χώρισαν, το παιδί δεν είχε γεννηθεί. Τότε ο Smirnov μεθόδευσε την αρπαγή του παιδιού. Μόλις γεννήθηκε, φρόντισε να λάβει πιστοποιητικό γεννήσεως στο οποίο ως μητέρα εμφανιζόταν η Bezpyataya και ως πατέρας ο σύζυγός της. Την επόμενη κιόλας μέρα φυγαδεύτηκαν στην Κύπρο. Ο Smirnov ανέλαβε όλα τα έξοδα της οικογένειας της Bezpyataya, αφού στην Κύπρο ήρθε και ο σύζυγος με το παιδί τους. Επίσης ο Smirnov βρισκόταν στην Κύπρο με τη νέα του σύντροφο. Όταν η Mirimskaya αντιλήφθηκε την αρπαγή του βρέφους προσέφυγε στις ρωσικές αρχές, οι οποίες εξέδωσαν διεθνές ένταλμα σύλληψης της Bezpyataya. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε επιδείξει και ο πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο, ζητώντας από τις κυπριακές αρχές τον εντοπισμό της παρένθετης μητέρας και του παιδιού.

 

Μέσω Τουρκίας στη Ρωσία

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά τον εντοπισμό της παρένθετης μητέρας στα κατεχόμενα, το παιδί μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη, όπου το παρέλαβε ο ετεροθαλής αδελφός της. Υπήρξε παρέμβαση ακόμα και του Ταγίπ Ερντογάν για να αποτραπεί νέα απαγωγή του παιδιού από ανθρώπους του βιολογικού πατέρα. Ο Smirnov καταζητείται από τη Ρωσία όπως και η παρένθετη μητέρα, η οποία ως κάτοικος της Κριμαίας διαθέτει ουκρανικό διαβατήριο και ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Τουρκία. Ο σύζυγός της Andrei επέστρεψε στην Κριμαία και συνελήφθη ως συνεργός.

 

Περίεργος θάνατος

Η Mirimskaya, όταν αντιλήφθηκε ότι είχε απαχθεί το παιδί, αναζήτησε το συμβόλαιο της παρένθετης εγκυμοσύνης το οποίο είχε εξαφανιστεί. Αργότερα όμως έγιναν εξετάσεις και αποδείχθηκε πως η Sonia είναι βιολογικό της παιδί. Είχε αναζητηθεί και ο γυναικολόγος που συνέβαλε στην παρένθετη εγκυμοσύνη, ο οποίος όμως αιφνιδίως πέθανε μέσα στην κλινική από υπερβολική δόση φαρμάκων και εικάζεται ότι δολοφονήθηκε για να μην μπορεί να πιστοποιήσει ότι η Mirimskaya είναι όντως η βιολογική μητέρα.

 

 

 

 

 

 

 

H βιολογική μητέρα Olga Mirimskaya είναι πρόεδρος μιας εκ των μεγαλυτέρων τραπεζών της Ρωσίας και μια από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου.

 

Η παρένθετη μητέρα Svetlana Bezpyataya, μετά τη σύλληψή της στα κατεχόμενα, έχοντας στα χέρια της το μωρό.

 

H Svetlana Bezpyataya είναι επαγγελματίας παρένθετη μητέρα. Έχει ένα δικό της παιδί και έχει γεννήσει ακόμα τέσσερα παιδιά άλλων γυναικών.

 

O γιος και η νύφη της Mirimskaya μετά την παραλαβή του μωρού στην Κωνσταντινούπολη για να το μεταφέρουν στη Ρωσία.

 

Ο βιολογικός πατέρας Nikolai Smirnov ζει στην Αμερική και διευθύνει οργανισμό ηλεκτρονικών πληρωμών που του αποφέρει έσοδα εκατομμυρίων.

 

Η Sonia, που έγινε το μήλον της έριδος αλλά και η ευκαιρία για Κυπρίους αστυνομικούς και συνεργάτες τους να βγάλουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν κρινόμαστε από κανέναν ξένο πρέσβη

Πολίτης News, 02:55 (τελευταία ενημέρωση 02:55)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξένοι για το ΓεΣΥ: Επενδύσεις σε κλινικές

Πολίτης News, 02:45 (τελευταία ενημέρωση 02:45)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Στέφεν Μπάρκλεϊ νέος υπουργός Brexit

Πολίτης News, 16.11.2018

Επιστροφή
στην αρχή