Άρση χρηματοδότησης του ουροδοχείου ζητά η Επίτροπος Ισότητας Φύλων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Την άρση της χρηματοδότησης του ανδρικού ουροδοχείου με την μορφή γυναίκας ζητά άμεσα η Επίτροπος της Ισότητας των Φύλων, Ιωσηφίνα Αντωνίου.

Την άρση της χρηματοδότησης του ανδρικού ουροδοχείου με την μορφή γυναίκας και την επιστροφή του ποσού που έχει δοθεί μέχρι τώρα, ζητά άμεσα η Επίτροπος της Ισότητας των Φύλων, Ιωσηφίνα Αντωνίου.
 
«Θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο προϊόν αποτελεί ύβρη προς τη γυναικεία αξιοπρέπεια και είναι επίσης μια σοβαρή μορφή έμφυλου ρατσισμού για την εξάλειψη του οποίου το κράτος χρηματοδοτεί προγράμματα και δράσεις με αρκετά κεφάλαια» αναφέρει ανακοίνωση από το Γραφείο της Επιτρόπου την οποία αναμεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.
 
Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίας, Βιομηχανίας και Τουρισμού ενημέρωσε την Επίτροπο Ισότητας των Φύλων ότι το συγκεκριμένο προϊόν εγκρίθηκε για χρηματοδότηση από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της ΕΕ στην Κύπρο.
 
«Εκφράζουμε απορία, αλλά και αγανάκτηση για την απόφαση αυτή, η οποία παραβιάζει τη δεδηλωμένη πολιτική της Κυβέρνησης, και η οποία καταγράφεται στο Στρατηγικό Σχέδιο για την Ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών» αναφέρει η Επίτροπος.
 
Προσθέτει ότι «ένας από τους στόχους προτεραιότητας του Στρατηγικού Σχεδίου είναι η καταπολέμηση και εξάλειψη των στερεοτύπων και των κοινωνικών προκαταλήψεων σε βάρος των γυναικών».


Επιστροφή
στην αρχή