Αρχιεπίσκοπος: Δεν έχω αλλεργία στους αριστερούς (βίντεο)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις επικρίσεις που δέχεται από μερίδα των Μέσων Ενημέρωσης, αλλά και από πολιτικούς, απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β'

Στις επικρίσεις που δέχεται από μερίδα των Μέσων Ενημέρωσης, αλλά και από πολιτικούς, απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β'.  

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο Μακαριότατος είπε πως οι επικρίσεις από τον πολιτικό χώρο, προέρχονται κυρίως από πολιτικούς που έχουν άλλες ιδεολογίες, προσθέτοντας πως είναι κάτι που δέχεται, καθώς όπως είπε, λόγω της ιδεολογίας τους δεν περιμένει να τον παινέψουν. Ερωτηθείς για το ποιους εννοεί ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε: «Τους αριστερούς. Θέλετε και παπά να σας το πει;». Ο Μακαριότατος συνέχισε λέγοντας ωστόσο ότι «Εγώ τους αγαπώ και είμαι έτοιμος για συνεργασία. Μάλιστα, πήγα και στα γραφεία τους, δεν έχω καμμιά αλλεργία».

Διαβάστε επίσης: Γ. Γεωργίου: Είμαι κουμουνιστής, αλλά είμαι και καλός χριστιανός

Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε και το παράπονό του για τον Τύπο, αφού θεωρεί ότι το μεγαλύτερο μερίδιο στις επικρίσεις στο πρόσωπό του, προέρχεται από τα ΜΜΕ. «Οι πλείστοι των δημοσιογράφων λένε ότι ο Αρχιεπίσκοπος ενδιαφέρεται για τα οικονομικά και για το εθνικό. Κάποιος μεταδίδει μια πληροφορία και αμέσως γεμίζουν τα Facebook και οι ιστοσελίδες».

Ερωτηθείς σχετικά με την γκάφα στις εξετάσεις που έγιναν για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών, ο Μακαριότατος ανέφερε πως πρόκειται για ένα ασυγχώρητο λάθος, για το οποίο μάλιστα κάλεσε τον υπουργό Παιδείας να είναι αυστηρός.

Σχέσεις με υποψήφιους προέδρους

Ακόμη, ο Αρχιεπίσκοπος ρωτήθηκε για τη σχέση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την οποία χαρακτήρισε άριστη, παρά τις όποιες διαφορές που μπορεί να έχουν κάποια ζητήματα, όπως το Κυπριακό. Συμπλήρωσε δε, ότι έλεγε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ότι στο Κυπριακό δεν θα φτάσετε στο τέλος γιατί η Τουρκία θέλει τα πάντα. Αναφορικά με τις σχέσεις με τους άλλους υποψήφιους για την προεδρία της Δημοκρατίας, ο Αρχιεπίσκοπος τις χαρακτήρισε «καλές και φιλικές».

Κατεβάστε το app του «Πολίτη» για Android και iOS για συνεχή ενημέρωση

 

 


Επιστροφή
στην αρχή