Απόσυρση δημοσιεύματος 1ης Ιουλίου και επιστολές τριών σωματείων

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΞΙΦΑΣΚΙΑ
Ως Πολίτης» σε καμία περίπτωση δεν ενστερνιζόμαστε τις απόψεις της ανακοίνωσης της 1ης Ιουλίου και έχουμε ήδη αποσύρει το δημοσίευμα...

Την 1η Ιουλίου δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα μας μια ανακοίνωση περί διαφόρων θεμάτων ξιφασκίας, που είχαμε λάβει στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο.

Στις 5 και 6 Ιουλίου πήραμε επίσης στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο επιστολές διαμαρτυρίας, από το σωματείο Κοσμόπολις Τραχωνίου όσο και από το σωματείο Αθλητική Ακαδημία Ξιφασκίας, για τη δημοσίευση της ανακοίνωσης της 1ης Ιουλίου. Στις 9 Ιουλίου μας στάληκε νέα επιστολή διαμαρτυρίας, από το Σωματείο Ξιφασκίας Λευκωσίας.

Δεν έχουμε και δεν είχαμε ποτέ καμία πρόθεση και διάθεση να χαλάσουμε τις καλές μας σχέσεις με οποιαδήποτε αθλητική ομοσπονδία. Διαβεβαιώνουμε επίσης, τόσο την ομοσπονδία ξιφασκίας όσο και τα σωματεία μας, πως ως «Πολίτης» σε καμία περίπτωση δεν ενστερνιζόμαστε τις απόψεις της ανακοίνωσης της 1ης Ιουλίου και πως έχουμε ήδη αποσύρει το δημοσίευμα από την ιστοσελίδα μας, αναγνωρίζοντας πως αυτό είναι το πιο σωστό. Επαναλαμβάνουμε πως δεν είναι απόψεις με τις οποίες συμφωνούμε.

Αν και το θεωρούμε περιττό, επισημαίνουμε πως είμαστε μια εφημερίδα που πάντοτε προβάλλει τα «άλλα αθλήματα», πέραν του ποδοσφαίρου. Σε αυτά, πολλές φορές ήταν και είναι και αυτό της ξιφασκίας, μέσω των δελτίων Τύπου είτε της Ομοσπονδίας σας είτε σωματείων, για εγχώριες ή διεθνείς διοργανώσεις.

Καταλήγοντας, κρίνουμε σωστό και δίκαιο να δημοσιεύσουμε τις επιστολές που λάβαμε από τα τρία σωματεία.

Με εκτίμηση,

Αθλητικό τμήμα «Πολίτη»

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Κύριε,
 
Θέμα: Άρθρο «Καταγγελίες για "πραξικόπημα" στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ξιφασκίας» ημερομηνίας 01/07/2017 Πολίτης Sports.
 
Το πιο πάνω άρθρο περιήλθε εις γνώση μου μόλις σήμερα και εμπεριέχει ανυπόστατες και ψευδής κατηγοριές εναντίον μου.
 
Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι μία εφημερίδα της βεληνεκούς της εφημερίδας Πολίτη δημοσιεύει επώνυμα τέτοιου είδους κατηγορίες χωρίς πρώτα να ερευνήσει την πηγή τους, διασύροντας και προσβάλλοντας την υπόληψη προσώπων περιλαμβανομένου του δικού μου στη προκειμένη περίπτωση.
 
Καταρχάς, ζητώ και δικαιούμαι να λάβω διευκρινήσεις για την αναφορά σας σε δημοσίευση επιστολής από τους γονείς: Πότε και πού την έχουν δημοσιεύσει και σε ποιον απευθύνεται η επιστολή;
 
Απορρίπτω κατηγορηματικά όλους τους ανυπόστατους ισχυρισμούς στο πιο πάνω αναφερόμενο άρθρο καθότι όσα αναφέρονται στο κείμενο που δημοσιεύετε απέχουν μακράν από την πραγματικότητα και μοναδικό σκοπό έχουν να με συκοφαντίσουν δημόσια και να βλάψουν εμένα και το έργο μου ως Πρόεδρος του Σωματίου Ξιφασκίας Λευκωσίας.
 
Όσον αφορά τα προβλήματα στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ξιφασκίας, οφείλατε να γνωρίζατε πριν προχωρήσετε στην δημοσίευση αυτού του άρθρου ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη α) προσφυγή εναντίον της Κυπριακής Ομοσπονδία Ξιφασκίας στην Ανώτατη Δικαστική Επιτροπή Αθλητισμού και β) έρευνα από τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας για την διοικητική και οικονομική διαχείριση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας.
 
Για όλους τους πιο πάνω λόγους, δια της παρούσης σας καλώ όπως α) αποσύρετε το άρθρο «Καταγγελίες για "πραξικόπημα" στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ξιφασκίας» ημερομηνίας 01/07/2017 Πολίτης Sports από την ιστοσελίδα σας και/ή από οποιοδήποτε δημόσιο μέσον δια μέσου του οποίου μπορεί να επανευρεθεί το άρθρο (facebook, twitter ή άλλο) και β) να απολογηθείτε δημόσια στην εφημερίδα του Σαββάτου 8/7 και στην ιστοσελίδα σας και/ή σε οποιοδήποτε δημόσιο φορέα  (facebook, twitter ή αλλο).
 
Για κάθε νομικό θέμα, λαμβάνω νομική συμβουλή και επιφυλάσσω τα δικαιώματα μου.
 
Με σεβασμό,
 
Δρ. Βείτζό Τσάε
Πρόεδρος
Σωματείο Ξιφασκίας Λευκωσίας
 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ ΤΡΑΧΩΝΙΟΥ

Αγαπητέ Πολίτη,

Έχουμε διαβάσει στην έκδοση της εφημερίδα σας με ημερομηνία 1 Ιουλίου 2017, επιστολή με τίτλο :  Καταγγελίες για «πραξικόπημα» στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ξιφασκίας .

Λυπούμαστε πραγματικά που δημοσιεύεται μιαν επιστολή με τα αρχικά κάποιων ''γονέων'' που προσπαθούν με ψέματα και συκοφαντίες να διαβάλουν Σωματεία και ανθρώπους που ασχολούνται με τον αθλητισμό εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Σαν σωματείο ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ ΤΡΑΧΩΝΙΟΥ, απορρίπτουμε  τα όσα ψέματα και συκοφαντικά αναφέρονται στην επιστολή για τον Πρόεδρο και το Σωματείο μας, διότι δεν ανταποκρίνονται καθόλου στην πραγματικότητα.

Σας αναφέρουμε ότι τα 3 από τα 4 Σωματεία της Ομοσπονδίας Ξιφασκίας δηλαδή το 75%, διαφωνούν με την οικογενειοκρατία που διοικεί την ΚΟΞ, δύο ΜΟΝΟ οικογένειες  τα τελευταία χρόνια και δεν επιτρέπει να ασχοληθεί κανένας άλλος με τα διοικητικά της ΚΟΞ.

Είναι η μοναδική Αθλητική Ομοσπονδία στην Κύπρο που αντί να διοικούν τα σωματεία, διοικούν ετσιθελικά δύο οικογένειες παραβιάζοντας τους νόμους και κανονισμούς του ΚΟΑ.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι το 4ον σωματείο που δεν συμμετέχει  με τα άλλα 3 σωματεία, είναι το σωματείο που είναι των δύο οικογενειών.

Τα τρία από τα τέσσερα σωματεία Ξιφασκίας , στην προσπάθεια τους να εφαρμόσουν τους νόμους και κανονισμούς του ΚΟΑ, έχουν προσφύγει στην Ανώτατη Δικαστική Επιτροπή Αθλητισμού ΑΔΕΑ, για να αποφασίσει αν η επικρατούσα κατάσταση  είναι μέσα στο πνεύμα και το γράμμα των νόμων και κανονισμών του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

Εμείς σαν σωματεία από την μέρα που προσφύγαμε στην ΑΔΕΑ, δεν ασχοληθήκαμε καθόλου με την διοίκηση της ΚΟΞ αναμένοντας την ετυμηγορία της Δικαστικής ΑΔΕΑ.

Όσον αφορά το συκοφαντικό δημοσίευμα σας, το έχουμε στείλει στο νομικό μας σύμβουλο για να το μελετήσει και αναλόγως θα προχωρήσουμε.

Τελειώνοντας σας αναφέρουμε ότι ο Γενικός Ελεγκτής έχει στείλει επιστολή στον ΚΟΑ και τον καλεί να διεξαγάγει έρευνες για κακοδιαχείριση τα τελευταία χρόνια του Δ.Σ της ΚΟΞ.

Είμαστε στην διάθεση σας για περισσότερες πληροφορίες, που απορρίπτουν τα γραφόμενα της επιστολής.

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Ανδρέας Καμαρλίγγος

Πρόεδρος Σωματείου ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ ΤΡΑΧΩΝΙΟΥ

Τηλ. Επικοινωνίας 99638684

 

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ

Αγαπητή Συντακτική ομάδα της Εφημερίδας Πολίτης,

Έχουμε πληροφορηθεί από τρίτους και με παρέλευση αρκετών ημέρων την δημοσίευση επιστολής στην αθλητική εφημερίδα σας (Πολίτης Sports) με ημερομηνίας 01/07/2017 και τίτλο: Καταγγελίες για (Πραξικόπημα) στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ξιφασκίας.

Επί τούτου σας πληροφορώ ότι το περιεχόμενο της επιστολής είναι ανυπόστατο, ανακριβές, δυσφημιστικό, προσβλητικό και συκοφαντικό, και η επιστολή έχει αποσταλεί στους νομικούς μας σύμβουλους και αναμένουμε περεταίρω οδηγίες για την διασφάλιση όλων των νόμιμων δικαιωμάτων μας.

Το γεγονός ότι κάποιοι (γονείς) επέλεξαν υπό το καθεστώς ανωνυμίας να αποστείλουν αυτή την επιστολή που ταυτίζεται με τις απόψεις της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας και ενός από τα τέσσερα σωματεία και εσείς μια σοβαρή εφημερίδα να το δημοσιεύσετε με ονόματα χωρίς να διασταυρώσετε την εγκυρότητα των πληροφοριών ή και να επικοινωνήσει με τα άτομα που αναφέρει η επιστολή σας αφήνει σοβαρά εκτεθειμένους.

Επί του παρόντος κρίνουμε ότι οι εν εξελίξει διαδικασίες ελέγχου του ΚΟΑ, του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας και της δικαστικής διαδικασίας από την Ανώτατη Δικαστική Επιτροπή Αθλητισμού ΑΔΕΑ δεν επιτρέπουν να προβαίνουμε σε δημόσιες δηλώσεις που αφορούν τα πιο πάνω θέματα γιατί πιθανόν να επηρεάσουν την πορεία των ερευνών ή και να θεωρηθεί παρέμβαση στην δικαστική διαδικασία.

Οι αποστολείς της επιστολής υπό το καθεστώς της ανωνυμίας αντί να περιοριστούν σε γεγονότα δυστυχώς επέλεξαν να προβαίνουν σε προσβλητικούς και ανυπόστατους χαρακτηρισμούς.

Δυστυχώς κάποιοι έχουν προκαταλάβει την απόφαση του δικαστηρίου και έχουν αποφασίσει ποιοι είναι οι νόμιμοι και ποιοι οι παράνομοι.  Το νόμιμο και το παράνομο θα το αποφασίζει το αρμόδιο δικαστήριο και όχι τα λαϊκά δικαστήρια που στήνονται μέσο των ΜΜΕ.

Εν αναμονή και της νομικής συμβουλής προς εμένα προσωπικά όσο και στο σωματείο που αντιπροσωπεύω (Αθλητικής Ακαδημίας Ξιφασκίας)  σχετικά με το περιεχόμενο της επιστολής, σας καλώ άμεσα να  αποσύρετε το δημοσίευμα με την επιστολή  και να απολογηθείτε δημοσιά σε όλα τα μέσα που δημοσιεύτηκε ηλεκτρονικά ή και έντυπα και αναδημοσιεύθηκε το εν λόγο άρθρο.

Ευχαριστώ.

Λεωνίδας Αθανάσιου

Αντιπρόσωπος Σωματείου Αθλητικής Ακαδημίας Ξιφασκίας

 

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ετοιμοθάνατος ζήτησε γκολ του Ρονάλντο αντί λουλούδια

Πολίτης Sports, 15:09 (τελευταία ενημέρωση 15:09)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι ενδεκάδες στο Πάφος-ΑΕΛ για το «Korantina Cup»

Πολίτης Sports, 14:49 (τελευταία ενημέρωση 14:49)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μετρά αντίστροφα για το πιο κρίσιμο παιχνίδι η Εθνική Νέων

Πολίτης Sports, 14:39 (τελευταία ενημέρωση 14:39)

Επιστροφή
στην αρχή