Απογοητευτική η στάση της Ελλάδας λέει ο Ρώσος Πρέσβης στην Αθήνα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΕΛΛΑΔΑ

H Ρωσική Πρεσβεία, χαρακτηρίζει απογοητευτική την τροπή που πήραν οι ελληνο-ρωσικές σχέσεις αλλά και υπερβολικές τις αντιδράσεις του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Συνεχίζεται η διπλωματική αντιπαράθεση Μόσχας – Αθήνας καθώς, με αναρτήσεις της στον επίσημο λογαριασμό της στο twitter, η Ρωσική Πρεσβεία, χαρακτηρίζει απογοητευτική την τροπή που πήραν οι ελληνο-ρωσικές σχέσεις αλλά και υπερβολικές τις αντιδράσεις του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα αναδημοσιεύει μέρος συνέντευξης του Πρέσβη Μασλόφ στο Sputnik, στο οποίο υποστηρίζεται ότι «οι κινήσεις της ελληνικής πλευράς, κατά την φετινή χρονιά των 190 χρόνων από την ίδρυση των διπλωματικών μας σχέσεων και της 25ης επετείου του θεμελιώδους Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας, έχουν γίνει απογοήτευση για μας. Η δήλωση της Μ. Ζαχάροβα ήταν σωστή και ισορροπημένη, ενώ η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ υπερβολική».

Την ίδια ώρα, πάντως, και μετά τη χθεσινή συνάντηση Τσίπρα – Κοτζιά, η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να χαμηλώσει τους τόνους διαμηνύοντας ότι ο κ. Λαβροφ παραμένει ευπρόσδεκτος στην Αθήνα. Πηγές της ελληνικής κυβέρνησης υπογράμμιζαν χθες ότι  η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να εργάζεται για την προώθηση των ελληνο-ρωσικών σχέσεων, ξεκαθάριζαν, όμως, δεν μπορούν να συνεχίζονται οι παρεμβάσεις σε ένα εσωτερικό ζήτημα χωρίς να λαμβάνουν απάντηση.Επιστροφή
στην αρχή