ΑΠΟΕΛ κατά Αστυνομίας: «Είναι πραγματικά τραγικό»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /EUROPA LEAGUE

Οι γαλαζοκίτρινοι δεν άφησαν αναπάντητη την ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία Κύπρου και την κατηγορούν για λανθασμένες εκτιμήσεις και όχι μόνο

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και την Αστυνομία Κύπρου, μετά τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Πέμπτης στο ΓΣΠ, όπου λόγω των αυστηρών ελέγχων δημιουργήθηκαν τεράστιες ουρές, που προκάλεσαν την καθυστέρηση στην είσοδο πολλών φιλάθλων στο στάδιο, για τον αγώνα με τη Χάποελ Μπερ Σεβά για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Μάλιστα, υπήρξε επίσημη αντίδραση από πλευράς ΑΠΟΕΛ, με τον εκπρόσωπο Τύπου της ομάδας να τονίζει πως το κυριότερο που ζήτησαν οι γαλαζοκίτρινοι στις συσκέψεις ασφαλείας ήταν να αυξηθούν τα σημεία ελέγχου, ώστε να επιταχυνθεί η είσοδος, κάτι που η Αστυνομία διέψευσε με σημερινή της ανακοίνωση.

Πετεβίνος για το μπάχαλο στο ΓΣΠ: «Δεν περιμένουμε τρομοκράτες»

Διαψεύδει τον ΑΠΟΕΛ η Αστυνομία: «Ουδέποτε τέθηκε τέτοιο θέμα»

Ο ΑΠΟΕΛ επανήλθε πάντως και με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει τραγικό το γεγονός πως η Αστυνομία κρίνει τους ισχυρισμούς του αναληθείς, τονίζοντας πως στις συσκέψεις ασφαλείας συμμετείχαν κι άλλα μέρη που μπορούν να επιβεβαιώσουν το τι ζητήθηκε.

Οι γαλαζοκίτρινοι αναφέρουν παράλληλα πως η Αστυνομία έχει μείνει απόλυτα εκτεθειμένη από τους χειρισμούς της, οι οποίοι έχουν καταγραφεί από τον ειδικό υπεύθυνο ασφαλείας που έστειλε η UEFA.

Aναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ:

Είναι πραγματικά τραγικό το γεγονός ότι η Αστυνομία Κύπρου μέσω του Γραφείου Τύπου της έχει εκδώσει ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι οι τοποθετήσεις του εκπρόσωπου Τύπου της εταιρείας ΑΠΟΕΛ περί του ότι είχε τεθεί θέμα αύξησης των σημείων ελέγχου στις συσκέψεις ασφαλείας για τον αγώνα ΑΠΟΕΛ-Hapoel Beer Sheva είναι αναληθείς.

Ευτυχώς στις συσκέψεις ασφαλείας δεν συμμετείχαν μόνο εκπρόσωποι του ΑΠΟΕΛ και της Αστυνομίας αλλά και εκπρόσωποι της UEFA, της Ασφάλειας του ΓΣΠ και της Ισραηλινής ομάδας. Για αυτό θα ήταν ορθότερο η Αστυνομία να αποσύρει την συγκεκριμένη αναφορά της «…είχε δήθεν τεθεί θέμα για αύξηση των σημείων ελέγχου, αυτό απορρίπτεται κατηγορηματικά και ουδόλως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.» και να ζητήσει να μάθει ακριβώς τι ειπώθηκε επιβεβαιώνοντας ότι όντως ο εκπρόσωπος του ΑΠΟΕΛ ζήτησε αύξηση των σημείων ελέγχου.

Καλούμε την Αστυνομία να είναι ιδιαίτερα προσεκτική όταν εκδίδει ανακοινώσεις και να διατηρεί επίσης πάντα ανοικτό το ενδεχόμενο ότι και το αστυνομικό Σώμα μπορεί να κάνει λανθασμένες εκτιμήσεις. Όπως ακριβώς συνέβη στην περίπτωση της λάθος εκτίμησης σε ότι αφορά στον αριθμό σημείων ελέγχου αλλά και στον τρόπο ελέγχου.

Κυρίως όμως, την λάθος της εκτίμησης, στο πιο σημαντικό από όλα όσα συνέβησαν χθες στο ΓΣΠ. Το οποίο με γλαφυρό τρόπο μάλιστα σημειώνει στην ανακοίνωση της… «Η Αστυνομία είχε να επιλέξει ανάμεσα στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας και το ενδεχόμενο κάποιας καθυστέρησης στην είσοδο των φιλάθλων στο στάδιο. Επέλεξε το δεύτερο διασφαλίζοντας ότι δεν θα ετίθετο σε κίνδυνο η ασφάλεια οποιουδήποτε.»

Δυστυχώς κύριοι αυτό σας αφήνει απόλυτα εκτεθειμένους αφού ο μόνος λόγος που η UEFA αποδέχθηκε το ΔΙΚΟ μας αίτημα για καθυστέρηση του αγώνα ήταν οι ΛΟΓΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Και όχι το «ενδεχόμενο κάποιας καθυστέρησης στην είσοδο των φιλάθλων». Επαναλαμβάνουμε ότι είναι απλά τραγικό, η Αστυνομία Κύπρου να μην έχει ακόμα αντιληφθεί τον λόγο που Ευρωπαϊκός αγώνας καθυστέρησε να ξεκινήσει.

Δυστυχώς για όσους ήταν εμπνευστές αυτής της ανακοίνωσης, η αποφυγή ανάληψης ευθυνών δεν τους τιμά. Και ακόμα δυστυχέστερο είναι το γεγονός ότι ο Ειδικός Υπεύθυνος Ασφάλειας που είχε στείλει η UEFA (44 χρόνια Αστυνομικός στο επάγγελμα και Επικεφαλής Υπεύθυνος Αστυνόμευσης στην Μεγάλη Βρετανία) αναφέρει τα πάντα με λεπτομέρεια στην έκθεση του. Ακόμα και την απόφαση της Αστυνομίας 5 λεπτά πριν από την έναρξη του ελέγχου να αλλάξει την διαδικασία ελέγχου. Γεγονός που επέφερε περισσότερη καθυστέρηση και δημιούργησε τις συνθήκες για να κριθεί ότι ο αγώνας έπρεπε να καθυστερήσει για λόγους ασφάλειας…

Ως ΑΠΟΕΛ αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι η Αστυνομία έχει να επιτελέσει ένα πολύ σημαντικό και σε πολλές περιπτώσεις δύσκολο έργο. Και πως ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν ειδικών συνθηκών. Όμως σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να αποδεχόμαστε ότι η ταλαιπωρία του κόσμου και κυρίως οι λανθασμένες εκτιμήσεις θα δημιουργούν τέτοιες συνθήκες που θα αναγκάζουν ευρωπαϊκό αγώνα να καθυστερεί για ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και η Αστυνομία να μην το έχει ακόμα αντιληφθεί.


Επιστροφή
στην αρχή