Αποχωρεί από τη Cyta ο αν. ανώτατος εκτελεστικός Μιχάλης Αχιλλέως

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενημέρωσε την Τρίτη το βράδυ το δ.σ. της Cyta ότι θα αποχωρήσει από τον ημικρατικό οργανισμό με το επόμενο σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης.

Βούιξαν οι διάδρομοι της Cyta με το νέο που άρχισε να διαρρέει χθες το απόγευμα. Ο αναπληρωτής ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής, Μιχάλης Αχιλλέως, αποχωρεί εντός των επόμενων μηνών με το επόμενο σχέδιο πρόωρης ευδόκιμης αφυπηρέτησης που θα τρέξει στον ημικρατικό.  

Την πρόθεσή του όπως πληροφορείται ο «Π» την κοινοποίησε ο ίδιος αργά το βράδυ της Τρίτης με τη λήξη της συνεδρίας του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού. Το πρωί της Τετάρτης ενημέρωσε επίσημα και το Συμβούλιο Γενικής Διεύθυνσης, τους άμεσους δηλαδή συνεργάτες του, ενώ αργότερα μίλησε και σε άλλες ομάδες συνεργατών του.  

Οι πληροφορίες του «Π» λένε πως η κοινοποίηση της απόφασης του κ. Αχιλλέως έγινε με την υποσημείωση ότι ενημερώνει εγκαίρως τον οργανισμό ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για να καλυφθεί το κενό και να μην μείνει ακέφαλη η Cyta. Η άποψη που εξέφρασε ο κ. Αχιλλέως είναι να προκηρυχθεί η θέση του ανώτατου εκτελεστικού το συντομότερο δυνατόν. Μία θέση που παραμένει σε εκκρεμότητα για χρόνια και τελευταίως και το δ.σ. ασκούσε πιέσεις στην κυβέρνηση για πλήρωσή της... 

Με βάση τα λεγόμενά του κ. Αχιλλέως στο δ.σ. και στους συνεργάτες του, όπως μας τα μετέφεραν οι πηγές μας, ο κύκλος του στο τιμόνι της Cyta έχει τελειώσει. Η αποχώρησή του, είπε, αφορά προσωπικούς λόγους. 

Ο κ. Αχιλλέως διορίστηκε στη θέση του αναπληρωτή ανώτατου εκτελεστικού τον Απρίλιο του 2015. Από το 2007 μέχρι το 2013 διετέλεσε γενικός διευθυντής της Cyta Hellas.

Για την ιστορία να πούμε ότι η Cyta έμεινε ακέφαλη μετά τη διακοπή του πενταετούς συμβολαίου με τον προηγούμενο ανώτατο εκτελεστικό Άριστο Ριρή. Ο κ. Αχιλλέως πήρε τη θέση πριν τρία ακριβώς χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μιχάλης Αιχλλέως θα μπορούσε να εργαστεί στη Cyta για πέντε με έξι ακόμη χρόνια και μάλιστα με προοπτικές και αξιώσεις, αλλά επιλέγει να αποχωρήσει.

 


Επιστροφή
στην αρχή