Από μη «πατριώτες»; Μόνο τα φακελάκια. Τίποτα άλλο!

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Τα σύνορα του «πατριωτικού χώρου» χαράκτηκαν πολύ αργά. Είχε προτεραιότητα η καριέρα στο ΔΗΣΥ, οι συντάξεις και ο μισθός και εσχάτως τα φακελάκια

H εφιαλτική σκέψη της εβδομάδας: Σύνοδος της ΕΕ στη Ρώμη. Και οι ηγέτες της Ένωσης επρόκειτο να συναντήσουν τον Πάπα Φραγκίσκο.

Δεν είναι βέβαια αυτό το εφιαλτικό... Είναι το ακόλουθο: Εάν φιλοξενήσουμε μια παρόμοια σύνοδο εδώ, θα τους πάρουμε να δουν και τον δικό μας, τον Παπά Φραγκοφονιά;

Τι μπορεί να ακούσουν και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στην ήδη προβληματική εικόνα, όχι μόνο της χώρας μας αλλά και της ψυχικής ισορροπίας όσων την κατοικούν;

Μιλώντας για τα της ισορροπίας, εδώ της πολιτικής, η Ελένη η Καμένη (μελλοντικά, αν είναι να έρθει η Ένωσις) το κόμμα της οποίας επίσης τα έκανε πλακάκια με τους νεοφασίστες στην προσπάθεια όλων των δυνάμεων της ακροδεξιάς να σκοτώσουν τις συνομιλίες…

… η Ελένη των «Λακεδαιμόνιων» (σ.σ. εδώ της... Λακατάμιας) λοιπόν, συνέχισε και χθες το τροπάρι του «πατριωτικού χώρου» αλλά και τα περί «υποταγής» των δύο μεγάλων κομμάτων στην Άγκυρα λόγω της διόρθωσης την οποία θα κάνουν, στο ολίσθημα του ΔΗΣΥ να μην σταματήσει την πρόταση της ακροδεξιάς, Neonazis & Friends, για το ενωτικό δημοψήφισμα.

Η Ελενάρα κάνει ότι δεν αντιλαμβάνεται πως όταν μιλά για την «απόφαση της Επιτροπής Παιδείας» μιλά για τις ψήφους της απόλυτης πλειοψηφίας του λαού και πως ακόμη κι αν το δούμε με βάση τις τελευταίες βουλευτικές και την τεράστια αποχή ειδικά στους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ, τα κόμματα αυτά έλαβαν 56,36% των έγκυρων ψήφων σε αντίθεση με τους ούτω καλούμενους «κεντρώους» της ακροδεξιάς οι οποίοι πήραν 36,73%.

Το σχόλιο για τους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ δεν είναι τυχαίο. Είναι συναφές με το θέμα, διότι δεν νομίζω να βρει κανείς πολλούς από αυτούς που απείχαν, εάν βρει κιόλας, οι οποίοι να υποστηρίζουν τους Νεκροθάφτες της Ενώσεως, όπως τους έλεγε και ο Μακάριος.

Όταν βεβαίως την εγκατέλειψε και ο ίδιος. Αργά.

Και καλά, δεν θα υπενθυμίσει η Στήλη στην Ελένη τα βασικά, όπως λ.χ. ότι και αυτή ήταν μέρος του χώρου των δύο μεγάλων κομμάτων και στον ΔΗΣΥ είναι που οφείλει τις τρεις συντάξεις συν τον μισθό που παίρνει κάθε μήνα. Ούτε το ότι ενώ γνώριζαν και οι πέτρες ότι θα έφευγε, η αποχώρηση καθυστέρησε και στο μεσοδιάστημα πήρε το μητρώο μελών από τον ΔΗΣΥ για να καλέσει στον γάμο της κόρης της.

Και δεν έκανε καμία διάκριση τότε στα προσκλητήρια, ούτε βέβαια και κάλεσε μόνο όσους ασπάζονται τα περί «πατριωτικού χώρου», τους ακροδεξιούς δηλαδή εντός του ΔΗΣΥ. Οι πλείστοι από αυτούς που κάλεσε και πήγαν πήραν… μη πατριωτικά φακελάκια.

Αλλά τότε δεν είχε πρόβλημα. Θα ντράπηκε να τους τα δώσει πίσω, ε;

Ούτε βεβαίως και θα σταθεί η Στήλη στην πολιτική ατιμία που διέπραξε, δίδοντας διαβεβαιώσεις από τηλεοράσεως στους ψηφοφόρους της ότι «δεν θα ξεγελαστούν» και θα τους πει πριν πάνε στην κάλπη εάν θα διάλεγε τα λούσα και τις απολαβές του Ευρωκοινοβουλίου στο οποίο είναι ουραγός στις επιδόσεις (αλλά αυτό μάλλον το συγχωρεί στον εαυτό της λόγω πατριωτισμού) ή τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Κάτι που φυσικά δεν είπε στο τέλος. Αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πόσο αφερέγγυα είναι πολιτικώς και με πόση ευκολία εμπαίζει τη νοημοσύνη εκείνων που την ψηφίζουν, θεωρώντας την ολοφάνερα χαμηλή.

Για όσους την ψήφισαν τελικά, παρά τον συγκεκριμένο εμπαιγμό και όσους άλλους προηγήθηκαν, οφείλω να πω ότι είμαι υποχρεωμένος να συμφωνήσω με την περί ης ο λόγος αντίληψή της. Απόλυτα μάλιστα.

Απλώς είναι ανήθικο, ίσως και διπλά, όταν το μυαλό τους δεν τους βοηθά.

Ας μην της τα υπενθυμίσουμε όλα αυτά λοιπόν και ας μείνουμε στην ουσία. Η Ελένη η Καμένη (μελλοντικά - προκειμένου να γίνουμε μια ακόμα ελληνική επαρχία, μάλλον για να «διασώσουμε» την Κυπριακή Δημοκρατία, όπως λένε στον «ενδιάμεσο» ακροδεξιό χώρο) όταν κατακεραυνώνει λοιπόν την απόφαση της Επιτροπής Παιδείας, λησμονεί πως πρώτον μιλά για την πλειοψηφία του λαού η οποία ευτυχώς δεν έχει το IQ των ψεκασμένων που εκείνη εξευτελίζει αλλά την ψηφίζουν…

… και πως τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί, εάν η ίδια και οι άλλοι τής ιμίσιη μου «κεντρώας» ακροδεξιάς δεν είχαν όχι απλά υποταχθεί αλλά μετατρέψει εαυτόν σε πρόθυμη μετρέσα του εδώ παραρτήματος μιας ελληνικής νεοναζιστικής οργάνωσης η οποία δικάζεται για δολοφονίες και άλλα εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου. Χωρίς να ντρέπονται κιόλας.

Βεβαίως, δεν θα πρέπει να μας εκπλήττει. Ειδικά για την Ελένη. Η οποία ας μην ξεχνάμε είχε στηρίξει -μόνη- και τον Χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή Ελευθέριο Συνοδινό, όταν εκείνος αποβλήθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο για ρατσιστική συμπεριφορά. Κατά την Ελένη, ήταν θέμα… ελευθερίας του λόγου.

Είναι καιρός να αρχίσουμε να μιλάμε ακόμα πιο καθαρά. Και να δείχνουμε ποιες πολιτικές δυνάμεις είναι που κρύβονται πίσω από όλα αυτά τα καραγκιοζλίκια περί «πατριωτικού χώρου» και ποιες είναι τελικά οι αντιλήψεις τους.

Είτε μιλάμε για την αναγνώριση της πλειοψηφίας του λαού ως τέτοιας, είτε για τις αναίσχυντες τράμπες τους με τους νεοναζί της Αθήνας και τα εδώ τσιράκια τους. Αλλά και την έλλειψη φραγμών πολιτικής ηθικής για να καταλήγουν εκεί. Να λέμε την αθλιότητά τους, απλά αθλιότητα.

Χωρίς περιστροφές. Ξεκάθαρα και ανάλογα με την αισχρή πολιτική τους διαγωγή και τακτική, στο όνομα μάλιστα του… πατριωτισμού!

Όταν το μόνο που έχουν δείξει να τους νοιάζει, είναι οι προσωπικές τους φιλοδοξίες. Και πάλι χωρίς ίχνος συστολής και αιδούς.


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Όσοι κι αν είμαστε! / No matter how many we are!

ΤΖΕΝΚ ΜΟΥΤΛΟΥΓΙΑΚΑΛΙ, 23.05.2018

ΑΠΟΨΗ

O λαϊκισμός του Φαίδωνος και η ουσία που χάνεται

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, 23.05.2018

ΑΠΟΨΗ

Ας τον δέρνατε τον πεζεβέγκη!

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ, 23.05.2018

Επιστροφή
στην αρχή