Απειλές κατά του δημοσιογράφου του «Π» Κώστα Κωνσταντίνου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ
Ο Αρχηγός Αστυνομίας εξετάζει καταγγελία για απειλές που δέχθηκε ο δημοσιογράφος του "ΠΟΛΙΤΗ" Κώστας Κωνσταντίνου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο δημοσιογράφος του "ΠΟΛΙΤΗ" Κώστας Κωνσταντίνου δέχθηκε απειλές εναντίον του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, χρήστης μέσου κοινωνικής δικτύωσης, που επέκρινε τον Κώστα Κωνσταντίνου για προηγούμενη ανάρτησή του, έγραψε δημόσια ότι τον άκουγε να μιλά στη ραδιοφωνική του εκπομπή και ευχήθηκε να βρεθεί κάποιος να του φυτέψει μια (σφαίρα) στο κεφάλι.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στον Αρχηγό Αστυνομίας. Η ανάρτηση ακολούθως κατέβηκε, ενώ ο χρήστης αποχώρησε από το μέσο κοινωικής δικτύωσης. Ωστόσο η Αστυνομία κατέχει την επίμαχη ανάρτηση, την οποία διερευνεί. 

 

Δεχόμαστε κριτική, όχι απειλές

Οι δημοσιογράφοι αποδέχονται κάθε είδους κριτική από όλους, είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε με αυτήν, την οποία διαχειριζόμαστε αναλόγως. Αυτό που δεν αποδεχόμαστε είναι τις απειλές εναντίον μας ή την έκφραση ρητορικής μίσους η οποία παρακινεί σε πράξεις βίας. 

 

Καταδικάζει η Ένωση Συντακτών

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών, εκφράζει τη συμπαράσταση και τη στήριξή της στον δημοσιογράφο του «Π», καταδικάζοντας παράλληλα τέτοιες συμπεριφορές. Ακόμη σημειώνει πως «κανείς δημοσιογράφος δεν πρέπει να απειλείται, δεν πρέπει να λοιδωρείται, δεν πρέπει να συκοφαντείται και να διαπομπεύεται για απόψεις που διατυπώνει ενασκώντας το λειτούργημά του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο δημοσιογράφος του συγκροτήματος «Πολίτης», συνάδελφος Κώστας Κωνσταντίνου δέχθηκε, μέσω διαδικτύου, απειλές κατά της ίδιας του της ζωής και προέβη επί τούτου σε σχετική καταγγελία στον Αρχηγό Αστυνομίας κ. Ζαχαρία Χρυσοστόμου.

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου, με κάθε κατηγορηματικότητα, καταδικάζει μετά βδελυγμίας αυτήν και άλλες ανάλογες συμπεριφορές που προσβάλλουν βαθιά τον πολιτικό μας πολιτισμό, πλήττουν βάναυσα την ελευθερία του Τύπου και διαβρώνουν κατάφορα τα δημοκρατικά ειωθότα στο κράτος μας.

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή της στο συνάδελφο Κώστα Κωνσταντίνου και καλεί τις αρμόδιες Αρχές του κράτους όπως ενεργήσουν πάραυτα, έτσι που όσοι και όποιοι ενέχονται στις απειλές κατά της ζωής του να οδηγηθούν τάχιστα ενώπιον της Δικαιοσύνης και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του Νόμου.

Μέρος της δημοσιογραφικής αποστολής είναι και η διατύπωση απόψεων σε στήλες και εκπομπές. Κανείς δημοσιογράφος δεν πρέπει να απειλείται, δεν πρέπει να λοιδωρείται, δεν πρέπει να συκοφαντείται και να διαπομπεύεται για απόψεις που διατυπώνει ενασκώντας το λειτούργημά του.

Επιτέλους, και στην κυπριακή πολιτεία, η ρητορική μίσους πρέπει ν’ αρχίσει να χαλιναγωγείται.


Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γνώριζε από το 2015 για τον συμβιβασμό

Πολίτης News, 02:55 (τελευταία ενημέρωση 02:55)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απ’ τους πιο ακριβοπληρωμένους οι γιατροί στο ΓεΣΥ

Πολίτης News, 02:45 (τελευταία ενημέρωση 02:45)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο Βερολίνο ο πρώτος κοινός ναός Χριστιανών, Μουσουλμάνων, Εβραίων

Πολίτης News, 18.01.2019

Επιστροφή
στην αρχή