Άπιαστη η τιμή της νέας McLaren

AUTO /ΑΓΟΡΑ
Οι 106 μονάδες που θα παραχθούν, είναι ήδη αγορασμένες από συλλέκτες αυτοκινήτων της βρετανικής μάρκας. Ένα αυτοκίνητο μοναδικής ομορφιάς.

To νέο τριθέσιο supercar της McLaren, του οποίου για την ώρα μόνο ένα teaser έχουμε δει, θα κοστίζει 2 εκατομμύρια στερλίνες ή 2,5 εκατομμύρια δολάρια (με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες) στην αγορά, όταν θα κυκλοφορήσει το 2019. Το αυτοκίνητο, που για την ώρα φέρει την κωδική ονομασία BP23, αποτελεί για την βρετανική εταιρία ένα προϊόν σύμβολο καθώς δανείζεται την ίδια κλιμακωτή διάταξη καθισμάτων η οποία ολοκληρώνεται με το κεντρικά τοποθετημένο κάθισμα του οδηγού, όπως το πολυσιαφημισμένο F1 δρόμου, που κατασκευάστηκε από την McLaren στη δεκαετία του 1990.

«Σχεδόν από την ημέρα που άρχισα αναρωτιέμαι: Γιατί δεν κάνετε άλλο ένα τριθέσιο;» δήλωσε αυτό το μήνα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren Mike Flewitt. Ανέφερε επίσης πως το νέο hypercar δεν είναι ο αντικαταστάτης του F1 αλλά ένας φόρος τιμής. Αντί να είναι ένα υπερόπλο πίστας θα φέρει υβριδικό κινητήρα και θα διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά ενός υπερπολυτελούς GT με χαμηλή αεροδυναμική αντίσταση που θα του επιτρέπει να βελτιώσει την τελική του ταχύτητα. Μόλις 106 αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν και παρά το ακριβό τίμημά του είναι ήδη «καπαρωμένα».

Οι πελάτες έπρεπε να καταθέσουν μια προκαταβολή και απλά να έχουν ιστορικό στην αγορά McLaren μοντέλων.

Διαβάστε επίσης:

AUTO

Όταν το παρακάνεις στο δυναμόμετρο (video)

Πολίτης Auto, 14:30 (τελευταία ενημέρωση 14:30)

AUTO

Οδηγούμε το νέο Seat Ateca στην βροχή! (video)

Πολίτης Auto, 12:30 (τελευταία ενημέρωση 12:30)

AUTO

Με πολλές αναβαθμίσεις η McLaren στο Μονακό

Πολίτης Auto, 11:30 (τελευταία ενημέρωση 11:30)

Επιστροφή
στην αρχή