Απεβίωσε ο Σιαλής, σκόρερ του πρώτου γκολ της Μικτής Κύπρου

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA

Σε ηλικία 78 ετών απεβίωσε ο αρχισκόρερ της Ανόρθωσης, Μιχάλης Γιασεμής Σιαλής, που σκόραρε το μοναδικό γκολ της Μικτής Κύπρου στο πρώτο της ματς

Θλίψη στην Ανόρθωση και στο κυπριακό ποδόσφαιρο για τον θάνατο του Μιχάλη Γιασεμή - Σιαλή.

Ο Σιαλής, αρχισκόρερ της Ανόρθωσης, που είχε σκοράρει το μοναδικό γκολ της Μικτής Κύπρου στον πρώτο της αγώνα, απέναντι στο Ισραήλ στο Παλιό ΓΣΠ (13/11/1960), απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών, στην Αυστραλία όπου διέμενε μόνιμα από το 1963.

Μάλιστα, ο Σιαλής σκόραρε και το δεύτερο γκολ της Μικτής Κύπρου, στον επαναληπτικό αγώνα στο Ισραήλ (6-1), με πέναλτι.

Υπενθυμίζουμε πως πρόσφατα τιμήθηκαν από τον ΔΗ.ΣΥ οι θρύλοι της Μικτής Κύπρου που αγωνίστηκαν σε εκείνον τον ιστορικό πρώτο της αγώνα, με τον Σιαλή να είναι ανάμεσα στους απόντες του γεύματος, καθώς αδυνατούσε να έρθει στην Κύπρο...

* Στη φωτογραφία, ο δεύτερος καθήμενος από αριστερά

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η Ανόρθωση:

«Η οικογένεια της Ανόρθωσης Αμμοχώστου και ιδιαίτερα ο πρόεδρος και το συμβούλιο του συνδέσμου παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της ομάδας μας, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του αποβιώσαντα στην Αυστραλία όπου διέμενε, Μιχάλη Γιασεμή (Σιαλή) σε ηλικία 78 ετών.

Ο εκλιπών, υπήρξε αρχισκόρερ της Ανόρθωσης και των κυπριακών γηπέδων και μάλιστα ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που πέτυχε γκολ για λογαριασμό της Μικτής Κύπρου, στις 13 Νοεμβρίου το 1960, στον πρώτο επίσημο αγώνα της με αντίπαλο το Ισραήλ, στο Παλαιό ΓΣΠ.

Αιωνία του η μνήμη».

 


Επιστροφή
στην αρχή