Απεργούν οι λιμενεργάτες τη Δευτέρα στο λιμάνι Λεμεσού

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν άμεσα αλλαγές στον τρόπο διεκπεραίωσης κάποιων εργασιών και αύξηση των επιπέδων ασφαλείας εντός του χώρου του λιμανιού.

Τη δίωρη αποχή από την εργασία τους, την ερχόμενη Δευτέρα, αποφάσισαν οι λιμενεργάτες και σημειωτές στο λιμάνι Λεμεσού, οι οποίοι διαμαρτύρονται σε σχέση με την ασφάλεια τους, μετά και το πρόσφατο περιστατικό σοβαρού τραυματισμού 28χρονου.
 
Σε ανακοίνωση τους οι συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ αναφέρουν πως, λιμενεργάτες και σημειωτές θα συγκεντρωθούν τη Δευτέρα, μεταξύ 09:00-11:00, έξω από το λιμάνι "διαμαρτυρόμενοι για τα κενά που παρουσιάζονται σε θέματα Ασφάλειας και Υγείας στο χώρο της εργασίας τους".
 
Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν άμεσα αλλαγές στον τρόπο διεκπεραίωσης κάποιων εργασιών και αύξηση των επιπέδων ασφαλείας εντός του χώρου του λιμανιού.
 
Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Τετάρτη 28χρονος τραυματίστηκε σοβαρά όταν γερανογέφυρα έγειρε στο έδαφος, με αποτέλεσμα αυτός να εγκλωβιστεί εντός του ανυψωτικού μηχανήματος.

Όπως εξάλλου ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Επαρχιακός Γραμματέας του Σωματείου Μεταφορών της ΣΕΚ Λεμεσού, Γιάννης Τσουρής, το φαινόμενο με τα ατυχήματα, μικρά ή μεγαλύτερα, είναι συχνό στο λιμάνι της Λεμεσού, ωστόσο στις πλείστες των περιπτώσεων, αυτά δεν δημοσιοποιούνται.
 
Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, είπε, και τόνισε πως οι εργαζόμενοι θέλουν να νιώσουν αλλά και να είναι ασφαλείς στο χώρο της εργασίας τους.


Επιστροφή
στην αρχή