'Αντρος Κυπριανού: Μετά τις εκλογές το θέμα Κατσουρίδη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Στο ΑΚΕΛ αποφάσισαν να μην απαντούν πλέον σε ερωτήσεις για την υπόθεση Κατσουρίδη - Μάλλον δύσκολη η επανασυγκόλληση αλλά αποφάσεις μετά τις εκλογές.

Καμία διάθεση δεν έχουν στο ΑΚΕΛ να διαιωνίζουν τη δημόσια συζήτηση γύρω από την υπόθεση Κατσουρίδη και ο γ.γ. του κόμματος φρόντισε να βάλει «τελεία και παύλα» όταν ρωτήθηκε χθες σχετικά στη μεσημβρινή εκπομπή του 'Αλφα. «Το θέμα Νίκου Κατσουρίδη έχει κλείσει. Εννοώ ότι δεν πρόκειται να το ξανασυζητήσω προεκλογικά. Ό,τι είχα να πω το είπα. Από εκεί και πέρα ο καθένας από εμάς θα κριθεί για τις πράξεις του. Τελεία και παύλα δεν πρόκειται να ξαναμιλήσω για το θέμα», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του 'Αντρου Κυπριανού.

Θυμίζουμε ότι προ μερικών εβδομάδων ο γ.γ. του ΑΚΕΛ είχε καλέσει δημοσίως τον Νίκο Κατσουρίδη να συνταχθεί με την κομματική απόφαση για τις προεδρικές εκλογές και να κλείσει στόματα διά της στήριξης του Σταύρου Μαλά.

Ο Νίκος Κατσουρίδης μιλώντας στον 'Αλφα προ ημερών ανέδειξε το ζήτημα της αποκατάστασής του ως κομματικού μέλους και υπενθύμισε ότι η ποινή της αποβολής επ΄ αόριστον έπρεπε να επανεξεταστεί στον χρόνο από το σώμα που έλαβε την απόφαση. Τόνισε ακόμη ότι για να είναι αποδοτική η στήριξη της υποψηφιότητας Μαλά θα έπρεπε να αποκατασταθεί ως πλήρες κομματικό μέλος.

Η δήλωση Κατσουρίδη ερμηνεύθηκε ως μήνυμα προς την ηγεσία ότι για να συμβάλει στην προεκλογική εκστρατεία υπέρ της υποψηφιότητας Μαλά είναι προϋπόθεση η αποκατάστασή του ως πλήρες μέλος.

Αποφάσεις μετά

Ουσιαστικά ο γ.γ. του ΑΚΕΛ επιβεβαίωσε όσα έγραψε προ ημερών ο «Π», ότι μετά τις προεδρικές θα πάρει το κόμμα της Αριστεράς τις αποφάσεις του για το αν θα αποκαταστήσει τον κ. Κατσουρίδη ή θα τον διαγράψει οριστικά.

Ωστόσο είναι προφανές ότι, όπως εξελίχθηκε η δημόσια συζήτηση γύρω από το θέμα, δύσκολα θα οδηγηθούν τα πράγματα σε επανασυγκόλληση εκτός εάν μεσολαβήσουν ανατροπές.

Πληροφορίες του «Π» αναφέρουν ότι έγιναν κάποιες εσωτερικές συζητήσεις στο ΑΚΕΛ για αποκατάσταση του κ. Κατσουρίδη πριν από τις προεδρικές εκλογές για να πάει το κόμμα με όλες τις δυνάμεις του στην κάλπη, ωστόσο προσέκρουσαν σε αντιδράσεις συγκεκριμένων στελεχών και κρίθηκε προτιμότερο να αφεθεί το θέμα για μετά τις εκλογές.

Πλην όμως το δημόσιο αίτημα Κατσουρίδη για αποκατάσταση πριν τις εκλογές για να είναι πιο αποδοτική η στήριξη προς Μαλά έχει προκαλέσει εκνευρισμό στην Εζεκία Παπαϊωάννου και έχουν ενισχυθεί οι φωνές υπέρ της διαγραφής.

Βεβαίως, αν στο μεταξύ ο κ. Κατσουρίδης συνταχθεί δημοσίως με την υποψηφιότητα Μαλά όπως του ζητήθηκε από την Εζεκία Παπαϊωάννου θα ανοίξει παράθυρο για αποκατάστασή του, πάντα μετά τις προεδρικές.

«Ο καθένας από εμάς θα κριθεί για τις πράξεις του», ήταν η δήλωση με νόημα του Α. Κυπριανού.

 


Επιστροφή
στην αρχή