Αντιδημοκρατικές, αλλά αναγκαίες αποφάσεις από Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ
Αν οι υπεύθυνοι δεν τσακίσουν τη βία, τότε οι λίγοι θα συνεχίσουν να «αποφασίζουν» για τους πολλούς. Κι αυτό δεν είναι δημοκρατία

Στις 6/5/2015 ο ΑΠΟΕΛ αποφάσισε να μην παραλάβει εισιτήρια για τον κομβικό αγώνα με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο λόγω της έκρυθμης κατάστασης που είχε δημιουργηθεί από την περασμένη αγωνιστική. Η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ υπέδειξε υπεύθυνη στάση, ενώ τόλμησε να έρθει σε σύγκρουση με μια μερίδα του κόσμου, καθώς γνώριζε ότι το Τσίρειο θα έμοιαζε με καμίνι. Ήταν μια σωστή απόφαση γιατί όλοι φοβόντουσαν τα χειρότερα, τα οποία ίσως να πρόλαβε η διοίκηση με την αναγκαία απόφασή της.

Σε κάτι λιγότερο από δύο χρόνια μια άλλη ομάδα, αυτή τη φορά η Ομόνοια αποφάσισε να μην παραλάβει εισιτήρια για το προχθεσινό ντέρμπι αιωνίων λόγω των εκ νέου απειλών της Θύρας 9 ότι αν δεν παραιτηθούν οι Άγης Ιακωβίδης και Νίκος Χαραλάμπους, θα διακόψει την αναμέτρηση. Ήταν επίσης μια υπεύθυνη στάση από τη διοίκηση του τριφυλλιού.

Η μοναδική ένσταση που διατηρούμε για τις δύο αποφάσεις είναι ότι αποστερούν το δικαίωμα στους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια, και ματς σαν αυτά θέλουν πολλοί να παρευρεθούν. Αλλά βάζοντας στη ζυγαριά τα δεδομένα, αυτή γέρνει προς τη μεριά της απόφασης των διοικήσεων διότι ποιος μπορεί να ξέρει τι θα γινόταν στους δύο αγώνες. Εδώ που φτάσαμε, ανάλογες αποφάσεις είναι αναγκαίες τόσο για την προστασία της ομάδας όσο και του αθλήματος γενικότερα.

Από 'κει και πέρα πρέπει να αντιληφθούμε ότι τίποτα δεν άλλαξε στο ποδόσφαιρό μας σε σχέση με τη βία, παρά τους νόμους που ψηφίζονται και τις αποφάσεις που λαμβάνονται κατά καιρούς. Ένα από τα συμπεράσματα που εξάγεται, επίσης, είναι ότι οι οργανωμένοι συνεχίζουν να έχουν ισχυρό λόγο στα των σωματείων/εταιριών.

Πρόκειται για κατάντια των αρμοδίων, του κράτους και των εξουσιών του, αλλά και των ίδιων των μεγάλων ομάδων, που με τις αποφάσεις ή την απραξία τους έδωσαν το δικαίωμα στους λίγους να «αποφασίζουν» για τους πολλούς. Όταν όμως το θηρίο το καλοπιάνεις υπάρχει ο κίνδυνος να σε καταπιεί. Να επεμβαίνει στα του σωματείου, να σου λέει τι θα κάνεις, όπως συμβαίνει κατά καιρούς με όλες τις μεγάλες ομάδες ή και να ορίζει και την στρατηγική που θα ακολουθήσεις. Δυστυχώς, σε αυτή την κατάσταση φτάσαμε. Οι μεγάλες ομάδες έχουν ανάγκη τους «οπαδικούς στρατούς», τους χρειάζονται, αλλά πρέπει να συνυπολογίζουν και το κόστος.

Αν οι υπεύθυνοι δεν τσακίσουν τη βία, τότε οι λίγοι θα συνεχίσουν να «αποφασίζουν» για τους πολλούς. Κι αυτό δεν είναι δημοκρατία. Οι διοικήσεις αναγκάζονται να λάβουν αντιδημοκρατικές αποφάσεις εξαιτίας των λίγων.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νοκ άουτ με ΑΕΚ και Πανιώνιο ο Εμποκού

Πολίτης Sports, 22.05.2017

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με... εκατό στον τελικό ο Παναθηναϊκός, διέλυσε την ΑΕΚ

Πολίτης Sports, 22.05.2017

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Απόλλωνας: Ανέβασαν ρυθμούς, παραμένουν όμως αμφίβολοι

Πολίτης Sports, 22.05.2017

Επιστροφή
στην αρχή