Αντεπίθεση Μόσχας στον Βρετανό ΥΠΑΜ: Είναι χυδαίος και αμόρφωτος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΔΙΕΘΝΗ

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας απάντησε σήμερα στον ίδιο τόνο, λέγοντας ότι οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε εχθές ο Γουίλιαμσον

Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα η Μόσχα μετά τις χθεσινές εμπρηστικές δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Άμυνας, ο οποίος δήλωσε σίγουρος για την ενοχή της Ρωσίας στην υπόθεση της δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα, Σεργκέι Σκρίπαλ, και της κόρης του.

Σε μια δήλωση που συζητήθηκε πολύ και κατηγορήθηκε ότι ρίχνει λάδι στη φωτιά, ο Γκάβιν Γουίλιαμσον χαρακτήρισε «απολύτως ειδεχθή και απαράδεκτα όσα έπραξε η Ρωσία στο Σάλσμπερι». «Ειλικρινά, η Ρωσία θα πρέπει να το βουλώσει και να φύγει», είπε με έμφαση ο Βρετανός υπουργός, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις από τη ρωσική πλευρά.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας απάντησε σήμερα στον ίδιο τόνο, λέγοντας ότι οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε εχθές ο Γουίλιαμσον θυμίζουν «γύναιο» και ντροπιάζουν τη χώρα του. 

Οι προσβολές όμως δεν σταμάτησαν εκεί αφού ο Ιγκόρ Κονασένκοβ τόνισε ότι η συμπεριφορά του Βρετανού υπουργού είναι εφηβική και επιπλέον αποδεικνύει ότι ο ίδιος είναι διανοητικά ανεπαρκής.

«Η Ρωσία έχει αναπτύξει ανοσία στο γεγονός ότι το Λονδίνο την κατηγορεί για οτιδήποτε συμβαίνει. Όσο για τα άξεστα σχόλια του υπουργού, φαίνεται ότι είναι το μόνο πράγμα που διαθέτουν σε αφθονία οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις», συμπλήρωσε ο Κονασένκοβ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού αναφέρθηκε σήμερα από το Καζακστάν και ο Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος χαρακτήρισε «αμόρφωτο» τον Γουίλιαμσον.


Επιστροφή
στην αρχή