Ανόρθωση: Περιμένοντας τους δύο...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA

Από ιατρικής άποψης ο Κολομβιανός ενδεχομένως να είναι εντάξει ενόψει ΑΕΛ, ωστόσο δεν είναι μονάχα ιατρικό το θέμα, αλλά και αγωνιστικό

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ»
της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Πέμπτης 6/9)

 

Τα γεγονότα του καλοκαιριού στην Ανόρθωση ήταν αναμφίβολα η έλευση του Ρικάρντο Λαβόρδε αλλά και η παραμονή του Μίχαλ Ντούρις. Αμφότεροι απασχόλησαν για πολλές μέρες τα μυαλά των φίλων της ομάδας, τόσο που ακόμα και αυτή η συμμετοχή της Ανόρθωσης στην Ευρώπη ήταν στη σκιά τους. Ακολούθησε ο αποκλεισμός, η νικηφόρος έναρξη του πρωταθλήματος και το στραβοπάτημα στη δεύτερη αγωνιστική.

Συνοψίζοντας τα πιο πάνω, ανάμεσα στους φιλάθλους της Ανόρθωσης κυριαρχούν περισσότερο η απογοήτευση, ο προβληματισμός αλλά και η αγωνία όχι μόνο από την εικόνα που βγάζει η ομάδα, αλλά και από την παρουσία και των δύο μέχρι στιγμής. Ή μάλλον του ενός (Ντούρις) αφού ο άλλος (Λαβόρδε) είναι ακόμα απών.

Η αξία τους είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη, όμως είναι απόλυτα φυσιολογικό όλοι στην Ανόρθωση να ανησυχούν αφού από τη μια ο Ντούρις δεν έχει ακόμη βρει τον εαυτό του και κυρίως δεν έχει σκοράρει ούτε ένα γκολ τόσο σε αγώνες πρωταθλήματος όσο και στην Ευρώπη (πέρσι ξεκίνησε χωρίς να σκοράρει στα πρώτα δύο παιχνίδια με Πάφος FC και Ομόνοια, όμως μετά ήταν ασταμάτητος), και από την άλλη ο Λαβόδρε που κάνει ακόμη… προετοιμασία.

Νίκησαν τους Δανούς ερασιτέχνες Νέμετς και Ντούρις

Από τα ενδότερα του συλλόγου βγαίνει μια αγωνία όσον αφορά την πορεία της προετοιμασίας του Κολομβιανού, χωρίς να γίνεται ξεκάθαρη αναφορά στο ακριβές επίπεδο της ετοιμότητάς του, αλλά και στον χρόνο που επιτέλους θα… πιάσει δουλειά. Λέγεται ότι… τρέχει για να προλάβει το ντέρμπι με την ΑΕΛ.

Από ιατρικής άποψης ενδεχομένως να είναι εντάξει, ωστόσο δεν είναι μονάχα ιατρικό το θέμα, αλλά και αγωνιστικό. Δεν είναι τόσο απλό να μπει στο γήπεδο και ξαφνικά να είναι απόλυτα έτοιμος για να αγωνιστεί.

Είναι αδύνατον να βρεθεί τόσο σύντομα στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος δεν ακολούθησε την προετοιμασία, αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού χάνοντας την ευκαιρία να καλύψει το χαμένο έδαφος (αντιθέτως, μάλιστα, τον πήγε αρκετά πίσω) και συνάμα έχει αγωνιστεί σε ολόκληρο το 2018 με τη φανέλα της Κρασνοντάρ, μέχρι στιγμής φυσικά, όλα κι όλα 37 λεπτά! Ένα κόντρα στη Ροστόφ, 15 με την Ούφα και 19 με την Άρσεναλ Τούλα, που ήταν παρεμπιπτόντως και το τελευταίο παιχνίδι που έπαιξε. Στις 14 Απριλίου…

Μέχρι το ντέρμπι με την ΑΕΛ θα έχει κλείσει πέντε μήνες αγωνιστικής απραξίας. Είναι λοιπόν και θέμα ρυθμού, όχι μονάχα αν θα είναι έτοιμος από ιατρικής πλευράς.

Τουλάχιστον, όμως, από κάπου θα πρέπει να γίνει η αρχή. Να βρεθεί στην αποστολή, να αρχίσει να παίρνει λεπτά συμμετοχής και σιγά-σιγά να φτάσει στο επίπεδο που πρέπει προκειμένου να δικαιολογήσει τα χρήματα που παίρνει, αλλά και να δικαιώσει τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν όταν αποκτήθηκε…

Ένας τζόκερ πολυτελείας στα χέρια του Λέβι

Χωρίς τους διεθνείς

Η προετοιμασία της Ανόρθωσης συνεχίζεται με την απουσία των διεθνών. Με τις εθνικές τους ομάδες απουσιάζουν συνολικά δέκα ποδοσφαιριστές, οι Μίχαλ Ντούρις, Νίκα Κατσιαράβα, Μπέκα Μικελτάντζε, Γιώργος Οικονομίδης, Κωνσταντίνος Σωτηρίου, Παναγιώτης Αρτυματάς, Δημήτρης Δημητρίου, Χρίστος Χατζηπασχάλης, Μιχάλης Ιωάννου και Νικόλας Παναγιώτου.


Επιστροφή
στην αρχή