Ανόρθωση-Λέβι: Να παραμείνει «ιστορία αγάπης»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA

Δεν είναι ψέμα πως ο Ισραηλινός φέρει σημαντικό μερίδιο ευθύνης για τον αποκλεισμό και την Πάφο, όμως θα πρέπει σιγά-σιγά να καταλαγιάσει η κριτική

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ»
της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Παρασκευής 7/9)

 

«Η παρουσία μου στην Ανόρθωση μοιάζει με ιστορία αγάπης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ρόνι Λέβι, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιστοσελίδα της πατρίδας του.

Ο Ισραηλινός προπονητής είχε τονίσει το δέσιμό του με την ομάδα της Αμμοχώστου, αναφέροντας πως παρά τις προσφορές που είχε το καλοκαίρι από το Ισραήλ, από τη στιγμή που είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του με την «Κυρία» δεν τον ενδιέφερε τίποτα άλλο. Αυτή η ξεχωριστή σχέση λοιπόν που έχει ο Λέβι με την Ανόρθωση, που είναι πολύ θετική για τον ίδιο και την ομάδα, πρέπει να παραμείνει τέτοια προς όφελος και των δύο πλευρών.

Προτίμησε να παλέψει στην Ανόρθωση ο Σωτηρίου

Τα εισιτήρια της Ανόρθωσης για ΑΕΛ

Από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό κι έπειτα, οι φωνές μερίδας φιλάθλων προς τον προπονητή είναι πολλές και μετά το αποτυχημένο αποτέλεσμα στην Πάφο, αλλά και την εικόνα της ομάδας στο συγκεκριμένο παιχνίδι, έχουν ενταθεί. Δεν είναι ψέμα πως ο Λέβι φέρει σημαντικό μερίδιο ευθύνης, τόσο για τον αποκλεισμό, όσο και για την απώλεια στην Πάφο. Για αυτό τον λόγο τον κατακρίναμε κι εμείς. Παρ’ όλα αυτά, θα πρέπει σιγά-σιγά να καταλαγιάσει η κριτική και να μην φτάσει σε ακραίες καταστάσεις.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έχει πετύχει μέχρι τώρα ο Ισραηλινός προπονητής.

Το ότι την προπέρσινη σεζόν κατάφερε να βάλει την Ανόρθωση στην εξάδα με το ρόστερ που είχε στα χέρια του και το οποίο ανέλαβε μεσούσης της σεζόν, ήταν, χωρίς υπερβολή, επιτυχία.

Ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία ήταν το ότι πέρσι, όχι μόνο κέρδισε ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά το πήρε τερματίζοντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Με σαφώς βελτιωμένο ρόστερ μεν, αλλά καταφέρνοντας να υποσκελίσει μια ομάδα (ΑΕΚ) που ήταν φαβορί να τερματίσει πάνω από αυτήν. Στο κύπελλο μπορεί να αποκλείστηκε στα προημιτελικά, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως βγήκε από την ομάδα που κατά πολλούς ήταν η κορυφαία της σεζόν.

Όσο για το βελτιωμένο ρόστερ που αναφέραμε, δεν είναι πολλοί οι προπονητές που μπορούν να «κτίσουν» τέτοια ομάδα μέσα σε ένα καλοκαίρι, έχοντας τόσο ψηλό ποσοστό επιτυχίας στις μεταγραφές. Ποσοστό που φαίνεται πως θα είναι ακόμη μεγαλύτερο φέτος, με βάση τους ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν, αν και κάτι τέτοιο θα επιβεβαιωθεί μόνο στο χορτάρι κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Η ιδιαίτερη σχέση και η εμπιστοσύνη που έχει με τον Λέβι ο Ανδρέας Παντελή είναι ένα σημαντικό συν για τον Ισραηλινό ο οποίος νιώθει περισσότερη ασφάλεια, ενώ πρέπει να θεωρούμε δεδομένο πως σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει ο πρόεδρος οι αντιδράσεις του κόσμου, όσο έντονες κι αν ενδεχομένως γίνουν, να οδηγήσουν σε βεβιασμένες αποφάσεις σε σχέση με τον προπονητή της ομάδας. Όσο ο ίδιος ο πρόεδρος πιστεύει πως αυτός είναι ο κατάλληλος να βρίσκεται στο τιμόνι της Ανόρθωσης, αυτό θα γίνεται.

Το ζήτημα λοιπόν είναι η… ιστορία του Λέβι με την Ανόρθωση να συνεχίσει να είναι «αγάπης», όπως ο ίδιος δήλωσε και να μείνει τέτοια μέχρι τη μέρα που θα αποχωρήσει από την ομάδα, όποτε κι αν συμβεί αυτό. Όσο ισχύει κάτι τέτοιο, τόσο περισσότερες θα είναι και οι πιθανότητες της προσφυγικής ομάδας να πετυχαίνει τους στόχους της.

 

 

 

 

 


Επιστροφή
στην αρχή