Ανησυχεί σε μεγάλο βαθμό ο Rossi

AUTO /MOTORSPORTS
O Valentino Rossi δεν είχε την απόδοση που θα ήθελε στις χειμερινές δοκιμές, μην καταφέρνοντας να βρει ρυθμό, κάτι το οποίο τον ανησυχεί.

Ο teammate του, Maverick Vinales, τα πήγε αρκετά καλά στις χειμερινές δοκιμές, σημειώνοντας ανταγωνιστικούς χρόνους τόσο στην Βαλένθια πέρυσι, όσο και φέτος σε Σεπάνγκ, Phillip Island και Κατάρ, αφήνοντας πίσω του τον Ιταλό. Ο Rossi κατάφερε την δεύτερη μέρα να ανακάμψει, ωστόσο, το τέλος των δοκιμών τον βρήκε 0.855 δευτερόλεπτα πίσω από τον ομόσταυλό του. «Είχαμε ένα πρόγραμμα, αλλά δυστυχώς δεν είχα την ίδια αίσθηση και την ίδια ταχύτητα. Μοιάζει σαν κάτι να έχει αλλάξει λίγο στην πίστα, που δεν μπορούσαμε έτσι να ακολουθήσουμε και να βελτιωθούμε.

Δεν έχω την ίδια αίσθηση που είχα χθες, ήμουν πιο αργός. Προσπάθησα περισσότερο, αλλά ήμουν πιο αργός.» Επομένως, το μόνο σίγουρο είναι πως η Yamaha δεν είναι απόλυτα έτοιμη για το εναρκτήριο GP του Κατάρ. «Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι, δεν καταλάβαμε 100% τον τρόπο που δουλεύει η μηχανή στο μάξιμουμ. Μας ανησυχεί, καθώς εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, οι χειμερινές δοκιμές ήταν πολύ δύσκολες. Τώρα πρέπει να συζητήσουμε μεταξύ μας και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στον πρώτο αγώνα.» Πλέον ο Ιταλός είναι 38 ετών με το συμβόλαιό του με την Yamaha να διαρκεί μέχρι και το 2018.

Ως εκ τούτου, δεν βλέπει την φετινή χρονιά σαν την τελευταία του ευκαιρία για έναν ακόμη τίτλο: «Δεν είναι η τελευταία ευκαιρία, επειδή θα αγωνιστώ για άλλες δύο χρονιές τουλάχιστον. Μετά θα δούμε, είναι το ίδιο. Όλες αυτές οι ιστορίες είναι καλό να γράφονται πριν ξεκινήσει η σεζόν, αλλά στο τέλος πρέπει να περιμένεις για να δεις τι θα γίνει. «Η μηχανή έχει καλές δυνατότητες επειδή ο Vinales είναι αρκετά γρήγορος, αλλά πιστεύω πως αυτός και η ομάδα του μπορεί να καταλάβουν σε μικρότερο χρονικό διάστημα πως δουλεύει η μηχανή στα μέγιστα. Είμαστε λίγο πίσω, οπότε ανησυχούμε. Πιστεύω όμως πως θα είμαστε δυνατότεροι στον πρώτο αγώνα.»

Διαβάστε επίσης:

AUTO

1-2 για την Ferrari σε προκριματικά από το 2008!

Πολίτης Auto, 29.04.2017

AUTO

Το Honda Civic Type R δάμασε το Nurburgring

Πολίτης Auto, 29.04.2017

AUTO

Η Toyota πρωταγωνιστεί στο Motor Show Cyprus 2017

Πολίτης Auto, 29.04.2017

Επιστροφή
στην αρχή