Ανοιχτές αγορές και δίκαιο εμπόριο χωρίς φραγμούς θέλει η Μέρκελ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η καγκελάριος ανέφερε πως η Γερμανία με χαρά θα αναλάμβανε να γίνει η κινητήριος δύναμη για μια συμφωνία ελευθέρου εμπορίου

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ επανέλαβε σήμερα ότι η Γερμανία τάσσεται σθεναρά υπέρ του ελεύθερου εμπορίου και των ανοιχτών αγορών, σε μια περίοδο που οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται να στρέφονται ολοένα και περισσότερο στον προστατευτισμό.

«Θέλουμε ανοιχτές αγορές, δίκαιο εμπόριο, ασφαλώς δεν θέλουμε φραγμούς αλλά στην εποχή του "Internet of things" θέλουμε να συνδέσουμε τις κοινωνίες μας και να τις αφήσουμε να συναλάσσονται δίκαια μεταξύ τους», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά την επίσκεψή της στην τεχνολογική έκθεση CeBIT στο Ανόβερο.

Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, που βρίσκεται επίσης στο Ανόβερο, είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η χώρα του θα πρέπει να καταλήξουν σύντομα σε μια οικονομική συμφωνία, ενώ υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι το ελεύθερο εμπόριο για το Τόκιο.

Η καγκελάριος σχολίασε ότι είναι «πολύ καλό» που η Ιαπωνία δηλώνει ότι θέλει μια συμφωνία ελευθέρου εμπορίου, προσθέτοντας ότι η Γερμανία με χαρά θα αναλάμβανε να γίνει η κινητήριος δύναμη για την προώθησή της.

Πηγή: Ναυτεμπορική

 

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ερντογάν: Θα αναλάβω την προεδρία του AKP

Πολίτης News, 11:01 (τελευταία ενημέρωση 11:01)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στις 5 Μαΐου η ποινή Σάββα Βέργα

Πολίτης News, 10:45 (τελευταία ενημέρωση 10:45)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συλλήψεις 803 υπόπτων για σχέσεις με το κίνημα Γκιουλέν

Πολίτης News, 10:26 (τελευταία ενημέρωση 10:26)

Επιστροφή
στην αρχή