Αναστασιάδη και Μαλά στηρίζουν οι ΕΔΗ λόγω Κυπριακού

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Οι ΕΔΗ επεξήγησαν το σκεπτικό της απόφασης του κόμματος για θετική ψήφο προς τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη ή τον κο Σταύρο Μαλά.

Οι Ενωμένοι Δημοκράτες   είχαν σήμερα  επίσημη  συνάντηση  με  το Δημοκρατικό Συναγερμό στο Επιτελείο Νίκου Αναστασιάδη και συγκεκριμένα  με τον κο Νίκο Τορναρίτη, κο Χαράλαμπο Σταυρίδη και  την εκπρόσωπο τύπου του Επιτελείου Νίκου Αναστασιάδη , Βουλευτή κα Αννίτα Δημητρίου. Της αντιπροσωπείας των ΕΔΗ ηγείτο ο  αντιπρόεδρος Κώστας Γεωργιάδης και συμμετείχε η Πρόεδρος της Νεολαίας  κα Σεμέλη Κυριακού.

Ο Αντιπρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών , κος Κώστας Γεωργιάδης επεξήγησε το σκεπτικό της απόφασης του κόμματος  για θετική ψήφο προς τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη ή τον κο Σταύρο Μαλά. Στη βάση του  ύψιστου στόχου των Ενωμένων Δημοκρατών που είναι η επίτευξη συμφωνημένης λύσης για την Επανένωση της πατρίδας μας το συντομότερο, στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.  Τέθηκαν επίσης οι προταιρεότητες των Ενωμένων Δημοκρατών όσο αφορά το Κυπριακό και την Οικονομία .

Ο κος Τορναρίτης επεξήγησε το πρόγραμμα και τους στόχους του Προέδρου Αναστασιάδη σε μια δεύτερη διακυβέρνηση όσο αφορά την επανένωσή του τόπου μας και την οικονομική ανάπτυξη. Τονίστηκε  θετικά επίσης από  την Πρόεδρο Νεολαίας Ενωμένων Δημοκρατών η  αύξηση της απασχόλησης   που έχει σημειωθεί  και η ανάγκη για περαιτέρω μέτρα ενδυνάμωσης της οικονομικής ανάπτυξης και της αξιοποίησης ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων.  Παράλληλα συζητήθηκαν οι στόχοι της κοινωνικής πολιτικής  καθώς και το ιδιαίτερα σημαντικό θέμα  της Υγείας  και της ανάγκης εφαρμογής του ΓΕΣΥ.

 

Οι Ενωμένοι Δημοκράτες μετέφεραν τη στήριξη Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών – ALDE PARTY -  στις προσπάθειες συμφωνημένης λύσης για την επανένωση της Κύπρου, η οποία εξεφράστηκε στο τελευταίο συνέδριο των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών στην Ολλανδία.

 


Επιστροφή
στην αρχή