Η βόλτα με σκάφος κατέληξε σε τραγωδία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Μετά από εντατικές έρευνες των πλωτών και πτητικών μέσων εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 4 άτομα ενώ μια γυναίκα δυστυχώς ανασύρθηκε νεκρή.

Σε τραγωδία κατέληξε η βόλτα οικογένειας από τον Λυθροδόντα με τουριστικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή της Ξυλοφάγου. Λόγω της θαλασσοταραχής που επικρατούσε, το σκάφος αναποδογυρίστηκε και βυθίστηκε, με αποτέλεσμα μια 60χρονη γυναίκα, η Νίκη Χριστοφίδου, να πνιγεί, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις επιβαίνοντες, μεταξύ αυτών ο σύζυγος και η θυγατέρα της (οι άλλοι δύο είναι επίσης συγγενείς της), διασώθηκαν έπειτα από δραματική επιχείρηση.

Οι πέντε Ελληνοκύπριοι από τον Λυθροδόντα είχαν επιβιβαστεί στο μοιραίο σκάφος κοντά στην περιοχή του κέντρου «Ρομάντζο», στην Ορμήδεια. Μετέβησαν μέχρι το Κάβο Γκρέκο και επιστρέφοντας συνέβη το κακό. Ήταν λίγο μετά τις 2:00 μ.μ. όταν το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης έλαβε επείγουσα κλήση κινδύνου που αφορούσε πέντε πρόσωπα, τα οποία βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή του Κόκκινου Γκρεμού, στην Ξυλοφάγου.

Το μικρό σκάφος στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε, προφανώς λόγω της θαλασσοταραχής, και βυθίστηκε πλησίον της ακτής. Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο «Νέαρχος» για αντιμετώπιση του περιστατικού, κινητοποιώντας ελικόπτερο της ΜΑΕΠ και δύο σκάφη της Λιμενικής Αστυνομίας. Επιτόπου στάλθηκε, επίσης, πεζή περίπολος και σκάφος των Βρετανικών Βάσεων. Έπειτα από εντατικές έρευνες των πλωτών και των πτητικών μέσων έγινε κατορθωτή η διάσωση των τεσσάρων από τους πέντε επιβαίνοντες του σκάφους. Δυστυχώς η 60χρονη ανασύρθηκε νεκρή.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Λάρνακας για περίθαλψη και προληπτικές ιατρικές εξετάσεις. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία. Τη διερεύνηση της υπόθεσης όσον αφορά τα αίτια του θαλάσσιου ατυχήματος ανέλαβε η Αστυνομία Δεκέλειας.


Επιστροφή
στην αρχή