Φονικό Παραμύθας: Δέκα χρόνια φυλάκιση στον 73χρονο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην ποινή συνυπολογίζεται και η περίοδος κατά την οποία ο Θεμιστοκλέους ήταν υπόδικος στις φυλακές, δηλαδή περίπου δύο χρόνια

Δέκα χρόνια φυλάκιση επέβαλε σήμερα το Κακουργιοδικείο στη Λεμεσό στον 73χρονο Τιμολέοντα Θεμιστοκλέους, για τη δολοφονία του 20χρονου γιου του Οδυσσέα στην Παραμύθα στις 14 Οκτωβρίου 2015.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, στην ποινή συνυπολογίζεται και η περίοδος κατά την οποία ο Θεμιστοκλέους ήταν υπόδικος στις φυλακές, δηλαδή περίπου δύο χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως το φονικό σημειώθηκε μετά από διαπληκτισμό θύτη και θύματος, στην αυλή της οικίας τους, όταν ο 20χρονος αρνήθηκε να επιστρέψει τα κλειδιά του αυτοκινήτου στον 73χρονο, καθώς τα χρειαζόταν για να μεταβεί στο στρατόπεδο όπου υπηρετούσε.

Ο πατέρας πήρε τότε το κυνηγετικό όπλο από το υπνοδωμάτιο του και επέστρεψε, πυροβολώντας θανάσιμα τον 20χρονο, μπροστά στα έντρομα μάτια του μεγαλύτερου γιου του, που προσέτρεξε να δει τι συμβαίνει.

Ακολούθησε συμπλοκή πατέρα και μεγαλύτερου γιου, ο οποίος κατάφερε να του αποσπάσει το όπλο και να τον κτυπήσει στο κεφάλι, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να χρειαστεί να νοσηλευτεί για κάποιο διάστημα στο Νοσοκομείο Λεμεσού και στο Κέντρο Αποκατάστασης του Μελάθρου Αγωνιστών της ΕΟΚΑ.

Παρά τα αδιάσειστα στοιχεία και μαρτυρίες που υπήρξαν εναντίον του, ο Τιμολέοντας Θεμιστοκλέους παρέμενε σταθερός στη θέση πως δεν πυροβόλησε το γιο του, δίνοντας διαφορετικές εκδοχές κατά τη διάρκεια της δίκης, τις οποίες το δικαστήριο έκρινε αβάσιμες και αντικρουόμενες.

Φωτογραφία: Παύλος Βρυωνίδης

 


Επιστροφή
στην αρχή