Αμφιθέατρο κόσμημα απέκτησε ο Δήμος Ιδαλίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ
Στις 25 Ιουλίου 2016 θα τελεστούν τα επίσημα εγκαίνια του από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Αμφιθέατρο στολίδι, το οποίο θα συμβάλει στην αναβάθμιση των πολιτιστικών δρωμένων τόσο της περιοχής Ιδαλίου όσο και της Κύπρου γενικότερα, έχει αποκτήσει ο Δήμος Ιδαλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, η ανέγερση του νέου, σύγχρονου και πολυδύναμου Αμφιθέατρου, έχει ολοκληρωθεί και στις 25 Ιουλίου 2016 θα τελεστούν τα επίσημα εγκαίνια του από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Ήδη η παρουσίαση του έργου έγινε χθες σε εκδήλωση στην Πύλη  Αμμοχώστου, όπου μίλησαν ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης, εκπρόσωπος του Επάρχου Λευκωσίας και  ο Δήμαρχος Ιδαλίου κ. Λέοντιος Καλλένος.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Υπουργός Γεωργίας εξήρε την κίνηση του Δήμου Ιδαλίου να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κονδύλια του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Στα πλαίσια αυτά, προέτρεψε όλους τους Δήμους και τις Κοινότητες να αξιοποιήσουν την οικονομική ενίσχυση που προσφέρει το Υπουργείο μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και να τολμήσουν να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν βιώσιμες επενδύσεις στην ύπαιθρο, ακολουθώντας το παράδειγμα του Δήμου Ιδαλίου.

Ακολούθως, εκ μέρους του Έπαρχου Λευκωσίας χαιρετισμό απηύθυνε ο Βοηθός Έπαρχος κ. Ανδρέας Χατζηπάκκος επισημαίνοντας ότι το νέο Αμφιθέατρο του Δήμου Ιδαλίου θα μπορέσει να λειτουργήσει με βάση τη βασική Αρχή της αειφόρου ανάπτυξης και να συνεισφέρει ως κύτταρο πολιτιστικής δραστηριοποίησης στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών του Δήμου Ιδαλίου και των κατοίκων της ευρύτερης περιφέρειας.

Ο Δήμαρχος Ιδαλίου κ. Λεόντιος Καλλένος εξέφρασε τη μεγάλη του συγκίνηση, γιατί μετά από πολύχρονες προσπάθειες, σκληρή εργασία και εντατικές πρωτοβουλίες ο Δήμος κατάφερε να δώσει σάρκα και οστά σ΄ ένα όραμα, το οποίο αφορά την αναβάθμιση των πολιτιστικών υποδομών του Δήμου.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος παρουσίασε το Αμφιθέατρο λέγοντας ότι η ανέγερση του άρχισε και συμπληρώθηκε περί το τέλος του 2015 με κόστος €2.600.000 με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης, την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Δήμο Ιδαλίου κατά 1/3 της δαπάνης, από τον κάθε Φορέα.  Το Αμφιθέατρο, πρόσθεσε, είναι  χωρητικότητας 1060 καθήμενων θέσεων με διάμετρο σκηνής τα 18 μέτρα. Είναι εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας οπτικοακουστικά συστήματα και εγκαταστάσεις θεατρικού φωτισμού για την εφαρμογή των οποίων δημιουργήθηκαν ειδικά δωμάτια ελέγχου στην είσοδο στο χώρο των κερκίδων, όπου υπάρχει επίσης ο χώρος έκδοσης εισιτηρίων και ελέγχου πρόσβασης και δωμάτιο κινηματογραφικών προβολών.

Περιλαμβάνονται επίσης, σαλόνια αναμονής και ξεκούρασης, 2 μεγάλα πολυτελή ατομικά καμαρίνια για τους κυρίως συντελεστές της εκάστοτε εκδήλωσης,  2 καμαρίνια 4 ατόμων το καθένα και 2 ομαδικά καμαρίνια.

Τέλος, στον ίδιο χώρο συμπεριλαμβάνεται ένα μικρό Αμφιθέατρο, το «Μικρό Θέατρο», που μπορεί να φιλοξενεί εναλλακτικές εκδηλώσεις μικρού μεγέθους, πάρκο και παιδότοπος εξοπλισμένος με παιγνίδια και δάπεδο ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι τα εγκαίνια του Αμφιθέατρου θα συνοδευθούν με μεγάλη συναυλία του Ελλαδίτη καλλιτέχνη Γιάννη Κότσιρα με το 9μελές σχήμα του.

 


Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εντός του οικοπέδου 4 το Barbaros

Πολίτης News, 13:34 (τελευταία ενημέρωση 13:34)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΟΑΥ απαντά σε απορίες για το ΓεΣΥ

Πολίτης News, 13:28 (τελευταία ενημέρωση 13:28)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπόθεση Κασόγκι: Στη δημοσιότητα αποσπάσματα από τις ηχογραφήσεις

ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, 13:26 (τελευταία ενημέρωση 13:26)

Επιστροφή
στην αρχή